تاریخ انتشار: شنبه 1393/08/17 - 12:19
کد خبر: 146961

قیمت نفت‌خام ایران چگونه تعیین می‌شود؟

خبرنامه دانشجویان ایران: اگر چه پس از کاهش قیمت نفت ایران به دنبال کاهش قیمت توسط عربستان به عنوان اولین تولید کننده نفت اوپک، انتقاداتی نسبت به نحوه تعیین قیمت نفت مطرح شد، اما تعیین قیمت رسمی نفت خام ایران پس از انجام چند مرحله بررسی توسط وزیر نفت تصویب می‌شود.
به گزارش ایسنا، سید محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به این‌که ما همیشه پشت عربستان حرکت نمی کنیم و اکنون قیمت نفت خام سبک ایران و یا نفت سروش از قیمت نفت عربستان بیشتر است،‌ گفت: این که ایران پس از عربستان اقدام به اعلام قیمت نفت خود می‌کند تبدیل به یک سنت شده است.
اما ایران همیشه از عربستان تبعیت نمی‌کند و برای تعیین قیمت نفت خود مراحل مختلفی را سپری می‌کند؛ به این صورت که درمرحله نخست همه عوامل موثر بر بازار نفت ابتدا توسط گروه کارشناسی مربوط طی ماه قبل از بارگیری یا ماه اعمال قیمتها بررسی می شود که این عوامل وضع بازار رقیب و فعالیت رقبا، وضع تقاضای بازار برای انواع فرآورده ها، وضع بازار حمل و نقل ، وضع عرضه و تقاضا برای نفت خامهای مشابه نفت خام ایران، پیش بینی مراکز معتبر نفتی از روند آینده عرضه و تقاضای بازارهای نفت خام و انواع فرآورده ها، حفظ شرایط رقابتی با فروشندگان رقیب ایران و برخی از عوامل موثر در عدد ثابت فرمولهای قیمتهای استاندارد نفت خام ایران را شامل می‌شود.
بنا به اعلام امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، پس از بررسی عوامل موثر بر بازار، گزارش کامل تحلیلی از این عوامل تدوین می شود.
در گام بعد گزارش تحلیلی تدوین شده با گزارشهای مشابه دریافتی از دفاتر امور بین الملل در خارج از کشور و گزارش های دریافتی از برخی خریداران که قراردادهای بلند مدت خرید نفت خام با شرکت ملی نفت دارند تطبیق داده می‌شود و سپس نشستهای تخصصی با حضور کارشناسان امور بین الملل برگزار می شود.
قیمت رسمی نفت پس از این نشست نهایی و تعیین شده و در مرحله آخر برای تصویب در اختیار وزیر نفت قرار می گیرد و سپس قابل اعمال خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تجربه آبان ۹۸ و مرداد ۴۰۴ نشان داد گران‌سازی بنزین تأثیر مثبت ندارد
معرفی بهترین صرافی ها بدون محدودیت سنی
استقلال با دیوار پنج‌نفره به استقبال لیگ برتر می‌رود
تهدید خطرناک ایران علیه نظامیان آمریکایی به روایت وال استریت
از توقیف دارایی‌ها تا بازگرداندن منابع به بیت‌المال
شرط ایران قوی، وحدت حول محور ولایت است
مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی
پیشنهاد ساخت شهرهای حکمرانی در سطح کشور / اهدای ۲۰۰ متر زمین می‌تواند مشکلات اقتصادی مردم را برطرف کند
دستور آماده‌باش کامل در تمام پادگان‌ها و مقرهای حشد شعبی
«هنر خوب باختن» را بیاموز / بحران موشکی و فاجعه اقتصادی، واشنگتن را به عقب‌نشینی از جنگ با ایران وادار کرده است
امنیت زائران اربعین و انتقام خون رهبر شهید معامله‌پذیر نیست
لحظه اعلام شهادت قهرمان سوخو ۲۴ ارتش به خانواده او
حالا تابوت هم جزئی از تجهیزات سربازان آمریکایی است
فیلم| روایت حمله به خوابگاه دانشجویی اهواز از زبان یکی از دانشجویان
فیلم | حملۀ دشمن آمریکایی به دانشگاه اهواز از زبان شاهدان عینی
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
ایران این اقدام دلقک اوکراینی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد
این زنجیره باطل را پاره کنید
توقف رانندگی در آلمان بدلیل بسته شدن تنگه هرمز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top