به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، تشکل های دولتی با عنوان انجمن های اسلامی در دانشگاه ها مدتی است که در سایه سیاست های وزارت علوم دنبال می شود.
بهانه مسئولان ایجاد فضای باز در دانشگاه ها است اما به نظر می رسد تشکل های ایجاد یا احیا شده به این بهانه هر دلیل و نتیجه ای که داشته باشد لااقل با عنوانی که اطلاق شده اند سازگاری ندارد!
یک نگاه ساده به عنوان «انجمن اسلامی» نشان می دهد که تشکلی باید شکل گیرد که هم خاستگاه اسلامی و هم رویکرد اسلامی داشته باشد. با این حال به نظر می رسد این عنوان تنها یک عنوان زینتی است که از محتوا چندان بهره ای نبرده است.
روز گذشته در برنامه انجمن تهران (اینجـــا) یک بار دیگر مشخص شد نه تنها تردیدها در مشی اسلامی این تشکل ها جدی است بلکه هدایت کنندگان آن حتی در کنش گری های ملی نیز پایبندی چندانی ندارند.
انجمن دانشگاه تهران روز گذشته به بهانه جشن تاسیس از افراد خاصی دعوت کرد.
حاتم قادری استاد علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس در ابتدای سخنان خود در واکنش به پخش سرود ملی جمهوری اسلامی و ایستادن دانشجویان حاضر در این مراسم به نشانه احترام گفت: بنده یادم نمیآید در زمان پخش هیچ سرودی بلند شده باشم اما در این سرود (سرود ملی جمهوری اسلامی) بلند شدم تا دوستان انجمن اسلامی دچار مشکل نشوند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه من شما دانشجویان را به بیدینی دعوت نمیکنم، گفت: اما شما باید از فضای وهمناک دینی در جامعه و دانشگاه فاصله بگیرید. امروز فقر خلاقیت در انجمن اسلامی مشاهده میشود.
قادری در گفتوگو با ارگان نهضت آزادی می گوید: وقتی به انقلاب علیه شاه و بیماری او، امکانات تکنولوژی در آستانه انقلاب که با انقلاب الکترونیکی در حال حاضر چه تفاوت هایی داشت، توجه کنیم، فکر می کنم اگر چند سالی انقلاب به تاخیر می افتادچه بسا ضرورت خودش را از دست می داد
این استاد علوم سیاسی با بیان اینکه یکجا باید از دین ریاکارانه جدا شویم، افزود: دین ریاکارانه یعنی اگر ما سخن را با بسمالله شروع نکنیم دچار مشکل میشویم. ما حتی اگر دینی هم داریم باید دین آزادگی باشد تا اینکه بشود با خدا دوستی کرد.
وی در ادامه سخنان خود با تعیین رسالت جدید برای دانشجویان علیه گزارههای اسلامی گفت: شما رسالت تبلیغ دین ندارید بلکه رسالت نقد تبلیغ دینی را دارید شما نباید در کاوشگری در دین بهراسید چرا که اگر خدایی باشد! به شما اخم نخواهد کرد. شما رسالت تبلیغ گزارههای اسلامی در دانشگاه را ندارید.
حاتم قادری که کتاب هایش هم به عنوان یکی از منابع کارشناسی ارشد علوم سیاسی مطرح است البته اعتقادی به انقلاب هم ندارد! وی معتقد است اگر بجای انقلاب، اصلاحات صورت می گرفت، در این صورت وضعیت ایران بهتر از این می شد و حتی پا را فراتر از این هم نهاده و مدعی می شود «اصولا نسل حاضر در حوادث سال 57 به دنبال رفرم بود و نه انقلاب»! (اینجـــــا)
پیش از این نیز انجمن تهران پنبه برگ دیگری از غرور ملی را در برنامه های خود زده بود جائی که احمد شیرزاد در برنامه این انجمن گفت: از چاه هستهای آبی درنمیآید مگر برای بعضیها نانی درآید. اما دریغ از یک لیوان آب.(گزارشی در این باره را از اینجـــــا بخوانید)
چشمه دیگری از مشی انجمن های احیا شده چندی پیش در دانشگاه صنعتی شریف عیان شد جائی که معصومه ابتکار و علی شکوری راد در دانشگاه صنعتی شریف، صریحتر از قبل درباره نوع و محتوای فعالیت تشکل دانشجویی اعلام نظر می کردند.
علی شکوری راد در سخنرانی خود در دانشگاه صنعتی شریف گفت که مقید کردن تشکل ها به پسوند اسلامی درست نیست.
معصومه ابتکار نیز با معرفی «اسلام فراشیعی» که خودش آن را اسلام رحمانی نامید، با تحریف اصالت و ماهیت جریان دانشجویی، این جریانات را اساسا «فراشیعی» خواند.
ابتکار می گوید: "از ابتدا، انجمن اسلامی در آمریکا و اروپا همزمان با تأسیسش در ایران نیز شکل گرفت و فراتر از اعتقادات دینی شیعی با نگرش اسلام رحمانی فعالیت میکرد؛ اسلامی که تنوع دیدگاهها را بیان میکند."(گزارشی در این باره را از اینجـــــا بخوانید)
معصومه ابتکار: از ابتدا انجمن های اسلامی فراتر از اعتقادات دینی شیعی با نگرش اسلام رحمانی فعالیت میکرد