تاریخ انتشار: سه شنبه 1394/01/18 - 13:47
کد خبر: 162948

اقدامات وزارت خارجه در خصوص اتفاق فرودگاه جده

خبرنامه دانشجویان ایران: معاون پارلمانی و کنسولی وزارت خارجه با حضور در جمع خبرنگاران جزییات اقدامات وزارت امور خارجه در پیگیری ماجرای تعدی به 2 نوجوان ایرانی در فرودگاه جده را بیان کرد.

به گزارش فارس‌، محمدحسن قشقاوی معاون پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه امروز سه شنبه پس از جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره جزئیات ماجرای تجاوز به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده گفت: چند ساعت پس از وقوع سرکنسولی جمهوری اسلامی ایران در عربستان اطلاع می‌دهد که هنگام خروج یکی از کاروان‌های زیارتی و هنگام بازرسی 2 نوجوان ایرانی پلیس فرودگاه با به صدا درآوردن آژیر دستگاه بازرسی از این 2 می‌خواهد به جای دیگری منتقل شوند.

وی خاطر نشان کرد: با تاخیری که در بازگشت این دو نوجوان صورت می‌گیرد اعضای کاروان متوجه می‌شوند که تعرض  جنسی به آنها صورت گرفته و یا در حال انجام است و طبعاً اولین جایی که در جریان قرار می‌گیرد مسئول کنسولی ما در سرکنسول‌گری وزارت امور خارجه در جده بوده است به طوری که وی در لحظه وارد صحنه شده و همه اقداماتی را که برای تشکیل پرونده لازم بوده انجام می‌دهد.

قشقاوی به تحقیق میدانی و در جریان قرار دادن پلیس فرودگاه جده نسبت به این موضوع توسط سرکنسولی کشورمان اشاره کرد و گفت: پس از این که پلیس فرودگاه از ماجرا مطلع می‌شود پلیس امنیت فرودگاه جده همه نیروهای فرودگاه را احضار کرده و پس از به صف کردن آنها از قربانیان می‌پرسد که چه کسانی مرتکب تجاوز شده‌اند لذا همکاری فرودگاه جده از همان آغاز صورت گرفت.

وی با یادآوری این که با پیگیری مسئول کاروان و سازمان حج و زیارت ماموران متخلف بازداشت شده و سرکنسولی ایران نیز اعتراض می‌کند اظهار داشت: چون در ایام تعطیلات بود چگینی مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه روز بعد کاردار عربستان را احضار کرده و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به وی ابلاغ می‌کند و خواهان اشد مجازات برای متخلفان می‌‌شود .

معاون پارلمانی و کنسولی وزارت امور خارجه از مدعی شدن خود عربستان سعودی از نظر اخلاقی و شرعی نسبت به این موضوع خبر داد و گفت: از آنجا که 2 مامور در حین انجام وظیفه مرتکب این جرم شده‌اند دولت عربستان نیز خود مدعی است که البته برای ما نیز چنین است و ما خواهان اشد مجازات شرعی و قانونی برای افراد خاطی شده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که چه ایرادی به پیگیری وزارت امور خارجه در این ماجرا وارد است بیان داشت: ما یادداشت اعتراضی نیز به دولت عربستان داده‌ایم اما درباره این که چرا اطلاع‌رسانی صورت نگرفته است می‌توان گفت که ما نیز معذوریت اخلاقی داشته و شاید قربانیان و خانواده‌هایشان نیز نخواسته‌‌اند در این باره اطلاع‌رسانی شود.

قشقاوی در بخش دیگری از اظهاراتش در جمع خبرنگاران درباره جلسه غیرعلنی صبح مجلس با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه گفت: حسن استقبال نمایندگان از آقایان ظریف و صالحی نشان داد که وکلای ملت از گزارش وزیر امور خارجه رضایت داشتند و جلسه نتیجه مفیدی در پی داشته‌ است.

وی با تاکید بر اهمیت 3 ماه آینده برای رسیدن به توافق نهایی با 1+5 خاطر نشان کرد: این مدت فصل مچ‌گیری نبوده بلکه فصل همدلی و همزبانی‌ است.

معاون پارلمانی و کنسولی وزارت خارجه گفت: بناست متنی به صورت دقیق نگاشته شود که در اینجا بحث حقوق و منافع ملی ما مطرح است لذا امیدواریم فضای همدلی و همزبانی ادامه یافت و همه به دنبال دستگیری و نه مچ‌گیری از تیم مذاکره کننده باشیم.

قشقاوی در پایان درباره انتقادات از بیانیه لوزان تصریح کرد: در این زمینه حتماً وزارت خارجه از نقد سازنده استقبال می‌کند زیرا همه معصوم نبوده و ما فقط 14 معصوم داریم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تعرض به زیرساخت‌های ما بنای هژمونی شما را نابود می‌کند
ایران برای پاسخ قاطع به هرگونه تعرض آمریکا آماده است
پاسخ ایران محدود به منطقه نخواهد بود
از همه ابزار خود برای اعمال حق ذاتی دفاع مشروع استفاده می‌کنیم
تجربه آبان ۹۸ و مرداد ۴۰۴ نشان داد گران‌سازی بنزین تأثیر مثبت ندارد
معرفی بهترین صرافی ها بدون محدودیت سنی
استقلال با دیوار پنج‌نفره به استقبال لیگ برتر می‌رود
تهدید خطرناک ایران علیه نظامیان آمریکایی به روایت وال استریت
از توقیف دارایی‌ها تا بازگرداندن منابع به بیت‌المال
شرط ایران قوی، وحدت حول محور ولایت است
مهم‌ترین تاسیسات انرژی جهان در تیررس موشک‌های ایرانی
پیشنهاد ساخت شهرهای حکمرانی در سطح کشور / اهدای ۲۰۰ متر زمین می‌تواند مشکلات اقتصادی مردم را برطرف کند
دستور آماده‌باش کامل در تمام پادگان‌ها و مقرهای حشد شعبی
«هنر خوب باختن» را بیاموز / بحران موشکی و فاجعه اقتصادی، واشنگتن را به عقب‌نشینی از جنگ با ایران وادار کرده است
امنیت زائران اربعین و انتقام خون رهبر شهید معامله‌پذیر نیست
لحظه اعلام شهادت قهرمان سوخو ۲۴ ارتش به خانواده او
حالا تابوت هم جزئی از تجهیزات سربازان آمریکایی است
فیلم| روایت حمله به خوابگاه دانشجویی اهواز از زبان یکی از دانشجویان
فیلم | حملۀ دشمن آمریکایی به دانشگاه اهواز از زبان شاهدان عینی
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
حملات نیابتی از کویت به جنوب ایران، پیمان‌شکنی تازه آمریکا بود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top