تاریخ انتشار: پنجشنبه 1394/01/27 - 10:12
کد خبر: 163804

منابع آزمون کارشناسی ارشد مدرسی معارف اسلامی

منابع آزمون کارشناسی ارشد مدرسی معارف اسلامی

معارف از لغت معرفت به معنای شناخت گرفته شده و منظور شناختی است که اولین قدم برای آشنایی با حقیقت و حرکت در مسیر قرب‌الهی می باشد. هدف از رشته الهیات و معارف اسلامی قدم گذاشتن در مسیری است که به یاری مطالعه، تحقیق،‌ پژوهش و تلاش و در سایه توکل می‌توان به شناخت خود و خداوند دست یافت.

خبرنامه دانشجویان ایران: دانشجویان مقطع کارشناسی برای ادامه تحصیل نیازمند آگاهی از منابع مورد نیاز درسی برای ورود به مقاطع بالاتر تحصیلی هستند و همواره آگاهی از فهرست این منابع  یکی از دغدغه های اصلی دانشجویان مقطع کارشناسی است.

به گزارش خبرنگار صنفی- آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به همین منظور فهرست کاملی از منابع مورد نیاز درسی دانشجویان مدرسی معارف اسلامی آماده شده تا این دسته از دانشجویان در صورت تمایل برای ادامه تحصیل بتوانند با بهره گیری از فهرست این منابع با سهولت بیشتری نسبت به مطالعه منابع موجود و ادامه تحصیل اقدام کنند.

آنچه می خوانید فهرستی از منابع مورد نیاز دانشجویان مدرسی معارف اسلامی است.

معرفی مجموعه مدرسی معارف اسلامی
معارف از لغت معرفت به معنای شناخت گرفته شده و منظور شناختی است که اولین قدم برای آشنایی با حقیقت و حرکت در مسیر قرب‌الهی می باشد. هدف از رشته الهیات و معارف اسلامی قدم گذاشتن در مسیری است که به یاری مطالعه، تحقیق،‌ پژوهش و تلاش و در سایه توکل می‌توان به شناخت خود و خداوند دست یافت. گرایش‌ فقه‌ و مبانی‌ حقوق‌ اسلامی‌، وظایف‌ و حقوق‌ انسان‌ را از دیدگاه‌ مذاهب‌ الهی‌ بیان‌ می‌کند، این حقوق براساس حکمت‌ و مطابق با مصالح‌ خردمندانه‌ است‌ و در زمینه‌ رابطه‌ میان‌ انسان‌ و خدا، رابطه‌ انسان‌ها با یکدیگر یا وظایف‌ انسان‌ نسبت‌ به‌ خود و طبیعت‌ می‌باشد. تفاوت میان رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی و رشته حقوق هم از همین مسئله ناشی می‌شود. زیرا رشته حقوق، اصولی را بیان می‌کند که از نظر عقل و عرف حاکم بر جوامع بشری، رعایت آنها در زندگی برای ایجاد نظم و امنیت لازم است. اصولی که ممکن است براساس تشخیص عقل، مصلحتی موقت اما ضروری داشته باشد. اما فقه مرتبط با مصالحی است که در تکامل انسان تأثیر دارد. بنابراین مطابق با دیدگاه حقوق اسلامی، تنها عامل نظم و امنیت نباید اصول و قوانین باشد، بلکه باید انسان را نیز به کمال برساند. و این می تواند به احکام فقهی اعتباری جاودانه ببخشد.دوره کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی به منظور دستیابی به اهداف زیر می‌باشد :

- تربیت و تامین مربیان و مدرسان متخصص در مسائل حقوق و فقه اسلامی جهت جذب در دادگستری و سایر نهادهای مشابه مطابق با مصوبات مجلس شورای اسلامی
- تربیت و تامین محقق در زمینه مطالعات و تحقیقات اسلامی در رشته های قرآن و حدیث، تاریخ و تمدن اسلامی، حکمت و کلام اسلامی و عرفان و ادیان.
- تامین نیروی لازم و متخصص برای خدمت در رایزنیها و نمایندگیهای فرهنگی در خارج از کشور
- فراهم ساختن امکانات برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی کارشناسان و صاحب منصبان دستگاهها و سازمانهای دولتی در زمینه مطالعات اسلامی.
- جذب داوطلبان مطالعات و تحقیقات اسلامی از کشورهای دیگر جهان
- فراهم کردن زمینه و امکانات تحصیل علوم ومعارف اسلامی برای علاقمندانی که امکان کسب این علوم و معارف در حوزه های علمیه برای آنان وجود ندارد.

* پذیرش دانشجو در این رشته،از میان طلاب و فضلای حوزه علمیه مورد تأیید مرکز مدیریت حوزه های علمیه قم و خراسان با شرایط عمومی و اختصاصی زیر صورت خواهد گرفت

گرایش‌های مجموعه مدرسی معارف اسلامی
1- مبانی نظری اسلامی
2- اخلاق اسلامی
3- تاریخ و تمدن اسلامی
4- انقلاب اسلامی
5- آشنایی با منابع اسلامی
 
وضعیت اشتغال مجموعه مدرسی معارف اسلامی
فارغالتحصیلان این رشته در صورت تسلط کامل به مفاهیم و تبحر کافی می‌توانند در زمینه های زیر فعالیت کنند:
- در سمت استاد جهت تدریس در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی
- مدرس جهت تدریس در دبیرستانها
- به عنوان محقق و پژوهشگر در زمینه مسائل فرهنگ و معارف اسلامی
- کارشناس مورد نیاز در دستگاههای قضایی و قوه قضائیه نظیر کارشناس فقهی و حقوقی، مشاور حقوقی و...
و همچنین در سازمانهای فرهنگی مثل صدا و سیما ، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی و ...
- تبلیغ معارف اسلامی در سطح عمومی
- گسترش و نشر فرهنگ و معارف اسلامی در کشورهای مختلف جهان به عنوان مثال: در قالب رایزنی¬های فرهنگی و وزارتخانه های ارشاد و خارجه

دانشگاه‌هایی که دوره کارشناسی ارشد سراسری و آزاد مجموعه مدرسی معارف اسلامی را ارائه می‌دهند:

دانشگاه‌‌های دولتی: اصفهان، تهران، علامه طباطبایی تهران، فردوسی مشهد، قم، مازندران، شهید بهشتی، بوعلی سینا همدان، غیر انتفاعی باقرالعلوم(ع) قم، دانشکده غیر انتفاعی معارف قرآنی اصفهان.
 
دانشگاه‌های آزاد: آزادشهر
ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌‌های دولتی حدود 259 نفر و در دانشگاه آزاد حدود 54 نفر می‌باشد. برای مشاهده ظرفیت هر یک از دانشگاه‌ها در دانشگاه سراسری به دفترچه شماره 2 ضمیمه و دانشگاه آزاد به جدول شماره دو دفترچه مراجعه نمائید.

ادامه تحصیل در دوره دکتری مجموعه مدرسی معارف اسلامی در کدام دانشگاه‌ها انجام می‌شود؟

دانشگاه‌های دولتی:پژوهشکده نهج البلاغه، اصفهان، ایلام، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تربیت مدرس تهران، دانشگاه تهران، فردوسی مشهد، قم، کاشان، مازندران، دانشگاه مذاهب اسلامی، یزد، مجتمع آموزش عالی آیت الله العظمی حایری میبد، پیام نور مرکز تحصیلا ت تکمیلی تهران، دانشکده غیر انتفاعی اصول دین، دانشکده غیر انتفاعی علوم حدیث.

دانشگاه‌های آزاد:علوم و تحقیقات تهران، مشهد.
آزمون کارشناسی ارشد مجموعه مدرسی معارف اسلامی

آزمون دانشگاه سراسری:
دروس و ضرایب آزمون سراسری کارشناسی ارشد بصورت زیر است:
1- زبان عمومی و تخصصی، 2- تفسیر قرآن، 3- فلسفه، 4- کلام اسلامی، 5- منطق، 6- ادبیات فارسی، 7- اطلاعات عمومی، 8- تاریخ اسلام، 9- تاریخ معاصر، 10- اصول، 11- اخلاق و تربیت اسلامی، 12- تاریخ و تمدن اسلامی، 13- تاریخ عمومی جهان، 14- تحولات اجتماعی و سیاسی ایران، 15- اندیشه های سیاسی غرب، 16- جامعه شناسی سیاسی، 17- تفسیر نهج البلاغه، 18- علوم و قرآن، و 19- ادبیات عرب.

دروس این آزمون شامل موارد زیر می‌باشد:

کد
1152     رشته – گرایش    مواد امتحانی و جدول ضرایب به ترتیب دروس در هر گرایش ( از راست به چپ)
    مجموعه مدرسی الهیات و معارف اسلامی    1- زبان عمومی و تخصصی، 2- تفسیر قرآن، 3- فلسفه، 4- کلام اسلامی، 5- منطق، 6- ادبیات فارسی، 7- اطلاعات عمومی، 8- تاریخ اسلام، 9- تاریخ معاصر، 10- اصول، 11- اخلاق و تربیت اسلامی، 12- تاریخ و تمدن اسلامی، 13- تاریخ عمومی جهان، 14- تحولات اجتماعی و سیاسی ایران، 15- اندیشه های سیاسی غرب، 16- جامعه شناسی سیاسی، 17- تفسیر نهج البلاغه، 18- علوم قرآن، و 19- ادبیات عرب.
    شماره درس:    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19
1    مبانی نظری اسلامی    2    3    2    3    2    2    0    2    1    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0
2    اخلاق اسلامی    2    3    2    2    0    2    1    0    0    2    4    0    0    0    0    0    0    0    0
3    تاریخ و تمدن اسلامی    2    3    0    2    2    2    0    2    0    0    0    4    2    0    0    0    0    0    0
4    انقلاب اسلامی    2    3    0    2    0    2    0    0    4    0    0    0    0    4    2    2    0    0    0
5    آشنایی با منابع اسلامی    2    4    2    2    0    2    0    0    0    0    0    0    0    0    0    0    3    2    2

منابع آزمون دکتری رشته مجموعه مدرسی معارف اسلامی 1391 دانشگاه سراسری

منابع هر گرایش به تفکیک در دانشگاه‌‌های دولتی در جدول زیر به همراه ضرایب ارائه گردیده است.

* یادآوری مهم:
1- آزمون زبان به عنوان یک درس، با ضریب (2) است.
2- آزمون استعداد تحصیلی به عنوان یک درس، باضریب (1) است.
3- آزمون مجموعه دروس تخصصی کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان یک درس، با ضریب (4) است.
کد     نام رشته امتحانی     مواد امتحانی     رشته‌های مرتبطی که فارغ‌‌التحصیلان آن می‌توانند در این کد رشته شرکت کنند.
2138    مجموعه الهیات و معارف اسلامی
- علوم قرآن و حدیث
- علوم قرآنی
- مدرسی معارف اسلامی
- مدرسی الهیات    1- زبان انگلیسی    -فلسفه دین
- فلسفه تعلیم و تربیت
- کلیه گرایش های حقوق

کلیه گرایش های الهیات
        2- استعداد تحصیلی     
        3- مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی شامل:
- زبان عربی    
        4- مجموعه دروس تخصصی در سطح کارشناسی ارشد شامل:
- علوم قرآنی- تفسیر- حدیث    

آزمون کارشناسی ارشد و کلیات:

در آزمون کارشناسی مجموعه مدرسی معارف اسلامی علاوه بر تعدد منابع و حضور مؤسسات آماده سازی منابع برای آزمون کارشناسی ارشد، عمدتاً مشاهده می شود که بیشتر موسسات به نوعی از روش خلاصه سازی منابع مرجع رشته استفاده می کنند با توجه به اینکه معمولا سر فصلهای خلاصه شده تنها برای دوره و جمع بندی (پایان مطالعه یا دوره طلایی) مناسب است و یا برای داوطلبانی مناسب است که از معلومات تخصصی کافی در رشته برخوردارند، جزوات مزبور که در غالب بسته های آموزشی ارائه می شود، داوطلب را در رسیدن به اهداف دروس چندان یاری نخواهد نمود. از این رو سنجش تکمیلی امیرکبیر مجموعه ای متشکل از جزوات دانشگاهی دانشگاههای معتبر، جزوات خلاصه برداری شده از منابع اصلی، سی دی های چند رسانه ای آموزشی شامل دروس اصلی را به داوطلبان پیشنهاد می کند.

زبان عمومی و تخصصی:

زبان از جمله درس‌های مهمی به حساب می آید که با توجه به مقتضیات آموزشی در ایران، اکثر دانشجویان دارای ضعف های عمده در این درس می باشند. سیاست سازمان سنجش و آموزش کشور از سال 1380 بدین گونه است که در طراحی سوالات زبان برای آزمون ارشد، گرایش به سمت زبان عمومی سوق پیدا کرده، اعم از دستور زبان، لغت و درک مطلب که به شکلهای متفاوتی ارائه می‌گردد. آنچه که به عنوان درک مطلب ارائه می‌شود برگرفته از اصطلاحات و متون تخصصی مجموعه مدرسی معارف اسلامی است که حدود 30 سوال را به خود اختصاص می دهد و با اندکی تبحر و تجربه در ترجمه، براحتی می توان به این سوالات که به صورت درک مطلب ارایه شده اند پاسخ داد.

توجه داشته باشید می توان بدون داشتن دانش تخصصی در زمینه مجموعه مدرسی معارف اسلامی یا دانستن نکاتی که متن ارائه می‌نماید، فقط بواسطه ترجمه که لازمه آن دانستن تعدادی از لغات تخصصی ضروری و تعدادی از افعال عمومی که با تکرار فراوان می توان به حافظه سپرد و پاسخ داد. البته نباید نادیده گرفت که دانش تخصصی کاملاً ضروری است، اما یکی از راه حلهای مد نظر و خوب برای زبان همین است. افزایش دایره لغات و قدرت ترجمه. البته برای این مهم یعنی افزایش دانش ترجمه سنجش تکمیلی امیرکبیر جزوه ای را به نام فن و متدهای ترجمه ارائه کرده است که به راحتی نیاز داوطلبان را در مقاطع عالی و تکمیلی برآورده می کند.

از آنجا که متون درسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اکثراً به زبان انگلیسی می باشد، افزایش توان درک زبان خارجی به صورت عمومی و تخصصی از لازمه های لاینفک برای دانشجویان پذیرفته شده می باشد. از آنجا که بیشتر دانشجویان مجموعه مدرسی معارف اسلامی در این درس ضعیف اند و فقط تعداد معدودی اند که روی این درس در آزمون ارشد کار می کنند، برای اینکه از قافله رقابت عقب نیافتید با برنامه ای که ارایه می شود، می توانید به امید خدا مشکلات را حل و از مدعیان این درس شوید.

مهم نیست که شما در این درس ضعیف هستند با تلاش به راحتی می توانید به میزان مطلوبی با توجه به سطح معلومات قبلی و اکتسابی پس از اجرای برنامه برسید. توجه شود اگر بتوانید در این درس، درصد بالائی بزنید، با توجه به اینکه اکثر داوطلبان این درس را کمتر مورد توجه قرار می دهند انحراف معیار ایجاد شده و باعث می‌شود داوطلب رتبه خوبی کسب کند.

ساختار زبان عمومی و تخصصی در آزمون:

در آزمون سراسری 30 سوال از زبان می آید. 15 سوال به صورت مطلقاً از بخش عمومی شامل لغت، دستور زبان و درک مطلب با بارم بندی زیر: 4 تست دستور زبان، 8 تست لغت و 3 تست از یک متن عمومی که برخی مواقع لغت را در بردارد گاهی اوقات دستور زبان و 15 سوال تخصصی از درک مطلب برگرفته از متون تخصصی مجموعه مدرسی معارف اسلامی طرح می گردد.

منابع مناسب برای زبان عمومی
برای آزمون کارشناسی ارشد مجموعه مدرسی معارف اسلامی ، موارد زیر پیشنهاد می‌شود و عمده تاکید ما در برنامه‌ریزی بر محور فراگیری و افزایش دایره لغات است. در واقع فرآیند یادگیری زبان در عمل چیزی فراتر از یک دوره 6 ماهه طول می کشد و اگر داوطلب تمام زمان خود را نیز معطوف به این درس نماید باز هم بعید به نظر می‌رسد که بتوان آن را به صورت کامل پاسخ گفت. با این اوصاف تمرکز روی بخش لغات به شما کمک خواهد نمود تا سوالات مربوط به لغات در بخش عمومی را پاسخ دهید و با دیدی مسلط و جامع به ترجمه متون تخصصی بپردازید.

برای داوطلبان تمام سطوح (طلائی، نقره ای و برنزی) پیشنهاد می کنیم در خصوص فراگیری لغت اهتمام ورزند که این خود در دوره پس از قبولی نیز بسیار کمک خواهد نمود. با این ترتیب برای بخش عمومی منبع آموزشی زیر پیشنهاد می‌شود.

1- زبان عمومی تحصیلات تکمیلی سنجش تکمیلی امیرکبیر که در آن تمام 504 لغت ضروری + 101 لغت اضافی را به علاوه گرامر کامل تا سطح عالی (تافل) ارائه می گردد. در ضمن در کناره جزوه زبان عمومی فلش کارت لغت کاربردی (504 لغت) نیز ارائه می‌گردد.

نکته: یک راه ساده برای فراگیری لغات بیشتر در مدت زمان کم یا در فرصت های استراحت که می توان از آن بهره برد، رجوع به فرهنگ‌های لغت جیبی است. اگر بتوانید یک نمونه از این فرهنگ های لغات تهیه کنید و همیشه در کنار خود داشته باشید، تمرین چشمی روی لغات در فراگیری به شما بسیار کمک خواهد کرد.

سرفصل‌های شورایعالی برنامه ریزی زبان عمومی

زمان ها Tenses
مجهول Passive
الگوهای فعل Verbal
جملات سببی Causatives
واژگان – فعل Verbs – Voc
درک متن Reading Comprehension
جمله واره صفتی Adjective Clauses
جمله واره اسمی Noun Clauses
جمله واره قیدی Adverb Clauses
واژگان – صفت Adjectives – Voc
وجه التزامی Subjunctives
درک متن Reading Comprehension
افعال کمکی Modals
جملات شرطی Conditionals
جملات غیرواقعی Unreal Past
اسم قابل و غیرقابل شمارش Count/ non- Count
واژگان – اسم Nouns – Voc
درک متن Reading Comprehension
موافقت فاعل با فعل Subject Verb Agreement
کلمات ربطی Sentence connectors
جابجایی فعل و فاعل Inversion
افعال دو کلمه ای Two –word Verbs
واژگان – قید Adverb – Voc
درک متن Reading Comprehension

زبان تخصصی :
1- برای زبان تخصصی مجموعه مدرسی معارف اسلامی ، در جزوات آموزشی سنجش تکمیلی امیرکبیر سعی شده تمام لغات مورد نیاز ارائه گردد.

نکات تکمیلی در بررسی زبان :
در بررسی درس زبان موارد کلی زیر پیشنهاد می شود.
- سعی کنید برنامه ای ثابت را در دستور کار قرار دهید. در برنامه پیشنهادی این مورد گنجانده شده است. به عنوان مثال هر روز در یک ساعت خاص فرضاً یک ساعت به ترجمه و حفظ لغت تخصیص دهید.
- بهتر است در هنگام مطالعه از برگه هایی کوچک برای نوشتن لغات مهم و ترجمه آن بهره ببرید. فرضاً در هر برگ 10 لغت را بهمراه ترجمه یادداشت کنید و در زمانهای آزاد بصورت چشمی موارد را مرور کنید.
- یکی از مشکلات بر سر راه تان در فراگیری و تسلط مقدماتی به ترجمه، بحث فراریت لغات است. در اوایل کار به کندی پیش خواهد رفت. بهتر است در چنین موارد کار ترجمه را رها نکنید حداقل تا یک ماه دیگر اگر بر اساس این برنامه پیش بروید، دانش و مهارت شما افزوده خواهد شد و در ضمن زبان به یک تفریح در دوره مطالعه برای شما تبدیل خواهد شد.
- سعی کنید لغات را هر هفته مرور کنید. استفاده از برگه های یادداشت شده بسیار موثر است.
- بهترین زمان برای مطالعه زبان هر شب قبل از خواب است. فرضاً 45 دقیقه الی 1 ساعت قبل از زمان استراحت شبانگاهی.
- از آنجا که فراگیری دستور زبان از دردسرهای خاصی برخوردار است، بهتر است داوطلبانی که در گروه نقره ای و برنزی قرار دارند به بخش لغات بیتشر تمرکز کنند تا دستور زبان. عملاً پاسخگویی بخش دستوری نیز ، دشواری های خاص خود را به همراه خواهد داشت.

برای رد شدن از مقطع کارشناسی و ورود به دوره کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری، داوطلبین به دروس زیر پاسخ می‌دهند:
1- زبان عمومی و تخصصی،
2- تفسیر قرآن،
3- فلسفه،
4- کلام اسلامی،
5- منطق،
6- ادبیات فارسی،
7- اطلاعات عمومی،
8- تاریخ اسلام،
9- تاریخ معاصر،
10- اصول،
11- اخلاق و تربیت اسلامی،
12- تاریخ و تمدن اسلامی، 13- تاریخ عمومی جهان،
14- تحولات اجتماعی و سیاسی ایران،
15- اندیشه های سیاسی غرب،
16- جامعه شناسی سیاسی،
17- تفسیر نهج البلاغه،
18- علوم و قرآن، و
19- ادبیات عرب.

به دلیل پراکنده بودن و عدم وقت کافی برای مطالعه‌ی تعداد زیاد منابع اعلام شده و عدم وقت کافی برای مطالعه این منابع، سنجش تکمیلی امیرکبیر سعی کرده است تا با گردآوری جزواتی کامل و مفید مربوط به هر کدام از دروس بالا برای مجموعه مدرسی معارف اسلامی، داوطلبان را در رسیدن به هدف یاری دهد. در این جزوات، تمامی تست‌های کنکورهای سراسری و آزاد چند سال اخیر همراه با پاسخ تشریحی آن‌ها گنجانده شده است. سپس در پایان هر فصل تست‌های طبقه‌بندی شده همراه با پاسخ‌های تشریحی، برای یادگیری عمیقتر ارائه شده است. البته قبل از ارائه تست‌های هر فصل مطالب درسی به صورت کاملاً ساده و روان و همراه با نکات مهم هر فصل توضیح داده شده است، تست‌های خودسنجی نیز در پایان هر فصل برای تقویت بیشتر یادگیری داوطلبان آورده شده است.
مواد و منابع آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد مدرسی معارف اسلامی

دانشگاه معارف اسلامی ـ خواهران و برادران

گرایش مبانی نظری اسلام

ردیف    ماده امتحانی    ضریب    منابع
1     کلام اسلامی    3    محاضرات فی الالهیات، (جعفر سبحانی، تلخیص علی ربانی گلپایگانی)
2     تفسیر قرآن    3    المیزان، (سید محمدحسین طباطبایی)، ج 13 (تفسیر سوره اسراء و کهف)
3     ادبیات فارسی    2    بر بال قلم، (سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا))
4     زبان انگلیسی    2    در حد کارشناسی
5     فلسفه    2    آموزش فلسفه، (محمدتقی مصباح یزدی)، ج1و 2
6     منطق    2    المنطق، (مظفر)
7     تاریخ اسلام    2    1. سیره پیشوایان، (مهدی پیشوایی)
2. تاریخ سیاسی اسلام، (رسول جعفریان)، ج 1
8     تاریخ معاصر    1    تاریخ سیاسی معاصر ایران، (جلال الدین مدنی)، ج 1 و 2

گرایش اخلاق اسلامی
ردیف    ماده امتحانی    ضریب    منابع
1     کلام اسلامی    2    محاضرات فی الالهیات، (جعفر سبحانی، تلخیص علی ربانی گلپایگانی)
2     تفسیر قرآن    3    1. المیزان، (سید محمدحسین طباطبایی)، ج 15، ص 76 – 5 (سوره مومنون)
و ج 16، ص241 - 209 (سوره لقمان)
2. مبادی اخلاق در قرآن، (عبدالله جوادی آملی)
3     ادبیات فارسی    2    1. بر بال قلم (سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا))
2. فارسی عمومی (محمود فتوحی و حبیب الله عباسی)
4     زبان انگلیسی    2    در حد کارشناسی
5     فلسفه    2    آموزش فلسفه، (محمدتقی مصباح یزدی)، ج 1 و2
6     اصول فقه    2    اصول فقه، (مظفر)، ج 1 و 2
7     اخلاق و تربیت اسلامی    4    1. الحقائق، (ملا محسن فیض کاشانی)
2. فلسفه تربیتی اسلام، (ماجد عرسان)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
8     اطلاعات عمومی    1   

گرایش تاریخ و تمدن اسلامی
ردیف    ماده امتحانی    ضریب    منابع
1     کلام اسلامی    2    محاضرات فی الالهیات (جعفر سبحانی، تلخیص علی ربانی گلپایگانی)
2     تفسیر قرآن    3    المیزان، (سید محمدحسین طباطبایی)، ج 13 (تفسیر سوره اسراء و کهف)
3     ادبیات فارسی    2    بر بال قلم، (سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا))
4     زبان انگلیسی    2    در حد کارشناسی
5     منطق    2    المنطق، (مظفر)
6     تاریخ اسلام    2    1. حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، (رسول جعفریان)
2. تاریخ تشیع (تک جلدی)، (جمعی از نویسندگان)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
7     تاریخ و تمدن اسلامی    4    1. پویایی فرهنگ و تمدن اسلامی (علی اکبر ولایتی)، ج 1 و 2
2. تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، (فاطمه جان احمدی)
3. تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، (محمد رضا کاشفی)
8     تاریخ عمومی جهان    2    تاریخ جهان نو، (پالمر، ترجمه ابوالقاسم طاهری)، ج 2، انتشارات امیر کبیر

گرایش انقلاب اسلامی
ردیف    ماده امتحانی    ضریب    منابع
1     کلام اسلامی    2    محاضرات فی الالهیات، (جعفر سبحانی، تلخیص علی ربانی گلپایگانی)
2     تفسیر قرآن    3    المیزان، (سید محمدحسین طباطبایی)، ج 13 (تفسیر سوره اسراء و کهف)
3     ادبیات فارسی    2    بر بال قلم، (سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا))
4     زبان انگلیسی    2    در حد کارشناسی
5     تاریخ معاصر    4    1. تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی ایران، (سید علیرضا ازغندی)، انتشارات سمت
2. تاریخ تحولات سیاسی ایران، (موسی نجفی)، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
3. حدیث پیمانه، (حمید پارسانیا)، دفتر نشر معارف
6      تحولات اجتماعی و سیاسی ایران    4    1. پیرامون انقلاب اسلامی، (مرتضی مطهری)، انتشارات صدرا
2. نهضت¬های صد ساله اخیر، (مرتضی مطهری)، انتشارات صدرا
3. انقلاب اسلامی؛ زمینه‌ها و پیامدها، (منوچهر محمدی)، دفتر نشر معارف
7     اندیشه¬های سیاسی غرب    2    1. بنیادهای فلسفه سیاسی در غرب، (حمید عنایت)
2. تاریخ اندیشه‌های سیاسی در غرب، (عبدالرحمن عالم)
8     جامعه‌شناسی سیاسی    2    1. جامعه و سیاست، (مایکل راش، ترجمه منوچهر صبوری)
2. تغییر اجتماعی و توسعه، (آلوین سو، ترجمه محمود حبیبی مظاهری)

گرایش آشنایی با منابع اسلامی
ردیف    ماده امتحانی    ضریب    منابع
1     کلام اسلامی    2    محاضرات فی الالهیات، (جعفر سبحانی، تلخیص علی ربانی گلپایگانی)
2     تفسیر قرآن    4    المیزان، (سید محمدحسین طباطبایی)، ج 13 (تفسیر سوره اسراء و کهف)
3     ادبیات فارسی    2    بر بال قلم، (سید ابوالقاسم حسینی (ژرفا))
4     زبان انگلیسی    2    در حد کارشناسی
5     فلسفه    2    بدایة الحکمه، (سید محمدحسین طباطبایی)
6     تفسیر نهج البلاغه    3    1. شرح نهج البلاغه، (ناصر مکارم شیرازی و همکاران)، ج 1
2. شرح نهج البلاغه، (ابن ابی الحدید)، از ابتدا ‌تا خطبه 20
7     علوم قرآن    2    1. تلخیص التمهید، (محمدهادی معرفت)
2. الاتقان، (جلال الدین سیوطی)، ج 1 (از ابتدا تا نوع چهلم)
8     ادبیات عرب    2    1. مبادی العربیه، (رشید شرتوتی)، ج 4
2. مختصر المعانی، (سعدالدین تفتازانی)

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
امسال آتش‌نشانی تهران، چند نیروی زن جذب می‌کند؟
زنان؛فصل گم شده از زندگی شهدا
چه کسانی ثروتمندترین زنان جهانند؟
تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است
رسانه آمریکایی: ترامپ در حال تلاش برای آغاز مذاکرات مستقیم با ایران است
عملیات روانی ترامپ در مذاکره مستقیم و غیرمستقیم؛ ترفندها و آینده
تصادف زنجیره‌ای در پل قرح با ۱۷ مصدوم
دانشجوی استعداد درخشان و مزایای آن در نظام آموزش عالی
جام‌جهانی فوتبال ساحلی قرعه‌کشی شد
آتش‌بازی یمنی‌ها علیه ناوهای آمریکایی
بهار نه، تابستان رسید/ دمای بالای ۴۰ درجه در ۶ شهر کشور
تصمیم وزارت نیرو برای افزایش تعرفه برق + جزئیات/ ۲ درصد از مشترکان خانگی به تنهایی ۱۰ درصد برق را مصرف می کنند
ایران متحد روسیه است، طرفین خویشتن‌دار باشند
تکمیل خطوط ۶ و ۷ متروی تهران تا پایان بهار
پاسخ قاطع و انتقام جویانه چین به اقدام ترامپ
باران بهاری در غرب و مرکز کشور/ تهران گرم می شود
منتظر صدور حکم نهایی پرونده بیرانوند باشید +جزئیات
ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید
سال پایان زلنسکی/ ترامپ کار اوکراین را تمام می کند!
واکنش به قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر
جنایت در سایه سکوت
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top