تاریخ انتشار: یکشنبه 1394/03/03 - 09:21
کد خبر: 167229

در برنامه نگاه یک با حضور محمد فرهادی برگزار شد؛

سه شرط وزیر علوم در ادغام دانشگاه علوم اقتصادی/ آخرین اظهار نظر درباره بورسیه‌ها، پذیرش غیرقانونی دانشگاه آزاد و رشد علمی کشور

سه شرط وزیر علوم در ادغام دانشگاه علوم اقتصادی/ آخرین اظهار نظر درباره بورسیه‌ها، پذیرش غیرقانونی دانشگاه آزاد و رشد علمی کشور

وزیر علوم گفت: نخستین شرط این بود که دانشجویان موجود با همان عنوانی که پذیرفته شده بودند فارغ التحصیل شوند دوم اینکه دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی در تهران می مانند و سوم اینکه دانشگاه علوم اقتصادی سه دانشکده داشت که همچنان، آن سه دانشکده کار خود را ادامه می دهند.

خبرنامه دانشجویان ایران: وزیر علوم گفت: محمد فرهادی درباره ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی هم گفت: این ادغام به مصوبه شورای عالی اداری در 10 سال پیش باز می گردد اما تاکنون تعلل شده و این کار صورت نگرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، محمد فرهادی شنبه شب در برنامه «نگاه یک» با اشاره به اینکه شورای گسترش، ادغام دانشگاه علوم اقتصادی را در دانشگاه خوارزمی با چند شرط تصویب کرده است افزود: نخستین شرط این بود که دانشجویان موجود با همان عنوانی که پذیرفته شده بودند فارغ التحصیل شوند دوم اینکه دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی در تهران می مانند و سوم اینکه دانشگاه علوم اقتصادی سه دانشکده داشت که همچنان ، آن سه دانشکده کار خود را ادامه می دهند.

مشروح سخنان وی را در ادامه خواهید خواند:

وی با اشاره به برخی از اقدامات این وزارتخانه در دوره تصدی اش افزود: شورای عالی برنامه ریزی وزارتخانه در این مدت،‌ فعال تر از گذشته شده است.

وی گفت: 15 برنامه درسی جدید در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری در علوم انسانی که شورای تحول این علوم، آن را آماده کرده بود تصویب شده است.

وزیر علوم با بیان اینکه 54 برنامه درسی جدید تصویب شده که بطور عمده علوم جدید بین رشته ای و مورد نیاز کشور است ادامه داد: 35 برنامه درسی هم در سطوح مختلف بازنگری و منطقه بندی دانشگاه ها برای مدیریت، نظارت و ارزیابی بهتر انجام شده است.

وی گفت: طرح اولیه رتبه بندی دانشگاه ها برای شناسایی دانشگاه های برتر، آماده شده است.

فرهادی افزود: شورای گسترش آموزش عالی هم فعال تر از گذشته شده است تا عقب ماندگی ها در زمینه تصویب مقاطع تحصیلی، تأسیس، تجمیع و ادغام مؤسسات در آنجا بررسی شود.

وزیر علوم ، تحقیقات و فنآوری گفت: جلسات شورای عالی عتف (مخفف علوم، تحقیقات، فناوری) هم مرتب برگزار می شود و 5 کریدور علم و فنآوری در 5 استان کشور و تعدادی از مراکز علمی رشد جدید هم تصویب و 3 پارک علم و فناوری جدید نیز تأسیس شده است.

فرهادی افزود: اجلاس وزرای علوم، تحقیقات و فنآوری غیرمتعهدها را در اواخر سال گذشته شاهد بودیم که از 56 کشوری که دعوت کرده بودیم، 32 کشور در سطح وزیر و بقیه در حد معاونان در این اجلاس شرکت کردند.

وی با اشاره به دستاوردهای این اجلاس گفت: تأسیس یک مرکز تحقیقات، نوآوری و انتقال تکنولوژی و تجاری سازی در ایران از جمله دستاوردهای این اجلاس بود.

فرهادی با اشاره به اینکه آئین نامه های مختلفی بازنگری شده است افزود: آئین نامه دوره دکتری پژوهش محور از جمله آنان است.

وی گفت: برگزاری کنکورهای مختلف، نظارت و ارزیابی مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی، تدوین دستورالعمل نشریات الکترونیک، سامانه ثبت نشریات الکترونیک، بازنگری و اصلاح آئین نامه های استخدامی اعضای هیئت علمی و غیرهیئت علمی از دیگر اقدامات این وزارتخانه است.

وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 2600 مؤسسه آموزش عالی داریم که بیش از 160 مؤسسه عنوان دانشگاه را دارند و باید طبق قانون برنامه پنجم توسعه، 10 دانشگاه برتر را مشخص می کردیم.

فرهادی افزود: اواخر سال گذشته بر اساس شاخص های تعیین شده، 20 دانشگاه برتر کشور را مشخص کردیم که از بین آنان، 10 دانشگاه به عنوان دانشگاه تیپ یک معین شد یعنی باید آنها فعالیتها و مأموریت های جدی تری داشته باشند.

وی گفت: دانشگاه های تهران، امیر کبیر، شریف ، علامه طباطبائی، شیراز، مشهد، اصفهان از جمله 10 دانشگاه برتر کشور هستند.

کاهش رشد علمی کشور را قبول ندارم
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در ادامه برنامه نگاه یک شبکه یک سیما، در پاسخ به پرسشی مبنی بر نامه چهار هزار عضو هیئت علمی درباره کاهش رشد علمی کشور گفت: نامه را دیده ام اما امضاء ندارد و مطالبش متناقض است و معلوم نیست چه کسی آنرا نوشته است.

فرهادی افزود: منفی شدن رشد علمی را به هیچ وجه تأیید نمی کنم و معاونت پژوهش با همکاری پایگاه استنادی این موضوع را پیگیری خواهد کرد تا اصلاح شود.

وی افزود: بر اساس آمارهای جهانی از سال 2001 تا 2014 رتبه تولید علم ایران چهل و یکمین کشور جهان بود که تا پایان مارس 2015 به رتبه پانزدهمین کشور در جهان نائل شده است.

وی گفت: در آمار شاخص سرمایه انسانی که مجمع جهانی اقتصاد آن را منتشر می کند جمهوری اسلامی ایران در سال 2015 از میان 124 کشور جهان رتبه هشتادم را از آن خود کرد این در حالیست که در سال 2013 در رتبه نود و چهارم جهان قرار داشتیم.

وی تصریح کرد: از نظر فارغ التحصیلان رشته مهندسی ، تولید و ساخت نیز با 240 هزار فارغ التحصیل سالانه رتبه سوم جهان را بر عهده داریم.

وی افزود: رتبه رشد علمی کشور در منطقه در جایگاه نخست قرار دارد البته دیگر کشورها نیز رشد دارند اما رشد ما خوب است.

وزیر علوم گفت: سال قبل در کشور 20 آزمایشگاه مرکزی داشتیم که تلاش می کنیم با برنامه ریزیها آنرا به 80 آزمایشگاه برسانیم که ردیفهای بودجه ای آن نیز مشخص شده است.

وی درباره فضای دانشگاهها افزود: اواخر سال قبل بطور نسبی تحرکی را در دانشگاهها در زمینه فعالیتهای فرهنگی، سیاسی،‌ کرسی آزاداندیشی و سخنرانی و مناظره شاهد بودیم البته انتظار داریم کرسیها بیشتر برگزار شود.

وی گفت: درباره سخنرانان در دانشگاهها نیز نباید از بیرون دخالتی صورت گیرد بلکه باید هیئت نظارت دانشگاه آنرا مدیریت کند.

وزیر علوم ، تحقیقات و فنآوری اشاره ای به موضوع بورسیه ها کرد و گفت: در این بررسیها جلوی تحصیل 39 نفر گرفته شد و البته جمعی از افراد بورسیه گزینش نشده بودند و حدود 600 نفر نیز پذیرش از دانشگاهها پذیرش نگرفته بودند.

وی تأکید کرد: کسانی که جلوی بورس‌ آنها گرفته شد قرار بر این شد تا با هزینه خود تحصیل کنند چرا که دیوان محاسبات هشت مرتبه نامه به وزارت علوم ارسال کرد که تحصیل آنان به شکل بورسی ممکن نیست و طبق قانون باید خودشان هزینه را پرداخت کنند.

رشد 20 درصدی بودجه آموزش عالی
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در ادامه اظهارات خود در برنامه "نگاه یک" گفت: امسال بودجه آموزش عالی نسبت به پارسال به طور میانگین 20 درصد و بودجه های تحقیقاتی تا 28 درصد رشد داشته است اما کافی نیست.

محمد فرهادی درباره ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاه خوارزمی هم گفت: این ادغام به مصوبه شورای عالی اداری در 10 سال پیش باز می گردد اما تاکنون تعلل شده و این کار صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه شورای گسترش، ادغام دانشگاه علوم اقتصادی را در دانشگاه خوارزمی با چند شرط تصویب کرده است افزود: نخستین شرط این بود که دانشجویان موجود با همان عنوانی که پذیرفته شده بودند فارغ التحصیل شوند دوم اینکه دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی در تهران می مانند و سوم اینکه دانشگاه علوم اقتصادی سه دانشکده داشت که همچنان ، آن سه دانشکده کار خود را ادامه می دهند.

فرهادی درباره لزوم جذب دانشجو در رشته های مورد نیاز کشور و بیکاری فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی گفت: مراکز رشد علوم انسانی تأسیس خواهند شد تا فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی بتوانند در آن مراکز فعالیت کنند و وارد بازار کار مناسب رشته های خود شوند.

وی با اشاره به اینکه بیش از 54 درصد دانشجویان از رشته های علوم انسانی هستند، افزود: محدود کردن و کاهش میزان پذیرش داوطلبان در رشته های علوم انسانی از برنامه های وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری است.

فرهادی گفت: اکنون 300 رشته علوم انسانی داریم.

وی درباره بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم گفت: بودجه آموزش عالی، متمرکز نیست و بودجه دانشگاه ها و پژوهشگاهها ، مستقل است.

وزیر علوم ، تحقیقات و فنآوری ادامه داد: بودجه های دانشگاه ها را نباید هزینه ای ببینیم بلکه سرمایه ای است یعنی نوعی سرمایه گذاری است.

فرهادی گفت: بودجه های کنونی، فقط یک سوم نیازهای دانشگاه ها را تأمین می کند و حداقل باید 2 و نیم تا 3 برابر شود.

وی افزود: البته دولت همه بودجه های دانشگاه را نباید پرداخت کند و اکنون هم اینگونه نیست و مردم بخشی از بودجه ها را می پردازند.

فرهادی با اشاره به اینکه بیش از 360 مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی داریم گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شده است واژه "غیرانتفاعی" از این مؤسسات برداشته شود و تبدیل به مؤسسات غیردولتی شوند تا مردم بتوانند در این مؤسسات سرمایه گذاری کنند.

وی درباره ارائه خدمات به کارکنان وزارت علوم گفت: در چارچوب امکانات رفاهی و مصوباتی که دولت برای کارکنان دارد تسهیلاتی داده می شود.

 پذیرش ۱۲ هزار دانشجوی دکتری بیش از حد مجاز قانونی در دانشگاه آزاد
دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت دانشگاه‌ آزاد در دوره کارشناسی‌ارشد و دکتری که سال گذشته حواشی را داشت، تصریح کرد: در دی‌ماه سال گذشته کمیته‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور وزیر بهداشت، وزیر علوم، دبیر شورا و رئیس دانشگاه آزاد تشکیل شد. این شورا رویه‌ای را هم مشخص کرد که براساس آن ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد در مقطع تحصیلات تکمیلی باید هر سال به تصویب شورای گسترش برسد.

وی درباره آمارهای ضد و نقیض درباره ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد در مقطع تحصیلات تکمیلی سال گذشته و آمار واقعی این مسئله، گفت: زیاد بوده، به نظر حدود 10 تا 12 هزار دانشجو در مقطع دکتری گرفتند که نباید می‌گرفتند.

وزیر علوم گفت: در حال حاضر کمیته‌ای با حضور مسئولان دانشگاه آزاد در وزارت علوم بررسی مجوز رشته‌های دکتری دانشگاه آزاد را بررسی می‌کند و اگر این رشته‌ها شرایط تاسیس را داشته باشند از سوی شورای گسترش مجوز می‌گیرند که تاکنون چیزی حدود 400 رشته آنها تصویب شده و نزدیک به 160 رشته نیز متوقف شده است.

فرهادی با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش دکتری دانشگاه آزاد سالانه باید به تصویب شورای گسترش برسد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دکتری دانشگاه آزاد حدود 5 تا 7 هزار نفر است و بیش از این خلاف است.

وی ابراز امیدواری کرد گزارش کمیته شورای گسترش درباره رشته‌های دانشگاه آزاد در هفته آینده اعلام شود.

درباره رای آوردن سرپرستان دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی رایزنی کردیم

به گزارش تسنیم وی در پاسخ به سوالی درباره اداره دانشگاه‌ها با حضور سرپرست و روند طولانی تایید سرپرستان دانشگاه‌ها، اظهار داشت: طبق آئین‌نامه، مدیریت روسای دانشگاه‌ها باید از سوی وزیر علوم پیشنهاد و پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با حکم وزیر علوم به عنوان رئیس در دانشگاه‌ها مدیریت کنند.

وزیر علوم با اشاره به اینکه حدود 35 دانشگاه کشور هنوز با حضور سرپرست اداره می‌شوند، گفت: بنده روسای حدود 31 دانشگاه را برای بررسی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردم، اما به دلیل دلایل مختلفی چون طولانی شدن فرآیند بررسی برخی از دستورالعمل‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و برگزار نشدن جلسات شورا بررسی وضعیت آنها در شورا صورت نگرفته، اما ارسال این پیشنهادات به‌ موقع از سوی بنده انجام شده است.

فرهادی با ابراز امیدواری نسبت به مطرح شدن بحث تایید صلاحیت روسای دانشگاه‌ها در جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره زمان پایان این بررسی‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: امیدواریم طی دو یا سه جلسه وضعیت تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی به اتمام رسد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه  به نظر مهلت شش‌ماه سرپرستی در برخی دانشگاه‌ها گذشته است، افزود: بله این زمان درباره برخی دانشگاه‌ها گذشته، اما بنده در زمان مقرر سرپرستان دانشگاه‌ها را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردم و منتظر رای آوردن آنها در شورا هستیم.

وزیر علوم درباره اینکه اگر افراد پیشنهادی در شورا رای نیاورند تکلیف چیست؟ گفت: اگر این افراد رای نیاورند باید بلافاصله افراد جدیدی را معرفی کنیم، اما انشاءالله رای می‌آورند، رایزنی هم شده است.

فرهادی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بورسیه‌های سال‌های گذشته و بسته شدن پروفایل آموزشی این دانشجویان، با بیان اینکه آمار مربوط به این پرونده را همراه ندارم و انتظار سوالی در این زمینه نداشتم، اظهار داشت: کار بررسی پرونده بورسیه‌ها تمام شده و بیانیه نهایی آن نیز از سوی وزارت علوم اعلام شد.

وی تصریح کرد: در این زمینه 39 نفر کلا از ادامه تحصیل به دلیل دادن اطلاعات غلط منع شدند. مسئله بورسیه‌ها آئین‌نامه‌ای دارد که برای سال 1363 است و به این شکل است که درخواست‌کنندگان بورسیه باید سه شرط را رعایت کنند. در یک آزمون شرکت کنند که معمولا آزمون کتبی است و شروط دیگر شرط معدل، سن و عدم اشتغال دولتی است.

وزیر علوم با اشاره به اینکه طبق این مسئله پرونده بورسیه افراد از حدود دو سال پیش بررسی شد، ادامه داد: این مسئله یک بار پیش از حضور بنده در وزارت علوم بررسی شده بود که ما هیئت تجدید نظری را برای بررسی اعتراض معترضین با حضور اعضای کمیته قبلی و اعضای جدیدی از جمله برخی نمایندگان مجلس تشکیل دادیم تا پرونده‌ها مجددا بازنگری شوند که طی این بازنگری‌ها  مشخص شد حدود 80 نفر از این افراد شغل دولتی و رسمی نداشتند، تعداد زیادی از افراد گزینش نشده بودند و بخش عمده‌ای هم از دانشگاه‌ها پذیرش نیاورده بودند که بالای 600 نفر بودند. در این میان تعداد زیادی مربی بودند که با شرایطی می‌توانستند ادامه تحصیل دهند، اما هیئت‌امنای دانشگاه‌های آنها بسیاری از آنها را تصویب نکردند.

فرهادی افزود: بسیاری از این افراد از تحصیل منع نشدند و با هزینه شخصی خود می‌توانند به تحصیل‌شان ادامه دهند.

وی تصریح کرد: تاکنون 8 نامه از دیوان محاسبات آمده که پرداخت هزینه این افراد از سوی دولت خلاف است، بنابراین این افراد می‌توانند با هزینه شخصی خود به تحصیل‌شان ادامه دهند.

وزیر علوم درباره ابلاغ وضعیت پرونده این افراد از سوی دانشگاه‌ها به صورت شفاهی، گفت: مگر می‌شود به این صورت اقدام شود. این احکام به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و من این مسئله را که به صورت شفاهی به افراد ابلاغ شده را تکذیب می‌کنم.

فرهادی در پاسخ به این سوال که آقای پورمختار رئیس کمیسیون اصل نود طبق نظر این کمیسیون تحصیل این افراد را بدون منع اعلام کرده است، گفت: شرایط تحصیل این افراد فراهم است و این دانشجویان با هزینه شخصی می‌توانند ادامه تحصیل دهند، اما نظر دیوان محاسبات که زیر نظر مجلس است این است که این افراد با هزینه دولت نمی‌توانند به تحصیل ادامه دهند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
نخستین تماس تلفنی وزیر خارجه بحرین و وزیر خارجه جدید سوریه
۱۰ خبر خوش برای مردم | سفر پزشکیان چه گره هایی را باز می کند؟
بازگشت پرقدرت اعدام به آمریکا
پیام رهبر انقلاب به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع)
سفیران جدید سه کشور استوارنامه خود را تقدیم عراقچی کردند
حمله مسلحانه در نیجریه ۱۵ قربانی گرفت
اسرائیل ضد مسیح
پیام تسلیت قالیباف در پی سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان
برخورد خودرو به عابران پیاده در لندن/ ۴ نفر زخمی شدند
تبعات ناواقع‌نمایی از «مذاکره»
داود میرباقری: ژاله علو پیوند هنرِ دیروز با نسل امروز بود
یحیی سریع: عسقلان و یافای اشغالی را هدف قرار دادیم
واکنش روسیه به اتهام‌زنی «گروسی» علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران
درگیری شدید مهره‌های تحت حمایت آمریکا و ترکیه در سوریه
زخمی‌شدن یک صهیونیست در عملیات زیرگیری در جنوب «بیت لحم»
مقام سوری: ویدیوی سوزاندن مزار دینی در حلب قدیمی است!
عربستان با ایران در جام‌جهانی ۲۰۳۴ همکاری می کند؟
واکنش تند روسیه به ادعای گروسی علیه ایران
رسانه‌های قزاقستان: آمار جانباختگان سانحه هوایی امروز به ۳۸ نفر رسید
بایسته‌های تحول در حوزه از نگاه مدیر جامعة الزهرا(س)
چراغ سبز پزشکیان برای تمرکززدایی از تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top