تاریخ انتشار: یکشنبه 1394/03/03 - 17:31
کد خبر: 167297

حاشیه‌نگاری «الف» از اظهارات امروز عراقچی

نماینده ایلام درباره اینکه آیا درباره تعهدات متعارف هم توضیحات بیشتری ارائه شد گفت: اجازه بدهید که در این باره توضیح بیشتری ندهم چرا که همانطور که گفته شد تعهد اخلاقی داریم که از بیان جزییات پرهیز شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس که با حضور ظریف و عراقچی برگزار شد با توضیحات اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در مورد بازرسی‌ها و لغو تحریم‌ها و انتقادات برخی نمایندگان به عدم توضیح این مسائل به مردم همراه بود.

به گزارش الف، در این جلسه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و سیدعباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حضور داشتند و توضیحاتی درمورد نحوه مذاکرات بخصوص مذاکرات اخیر ارائه کردند.

چهار نفر از نمایندگان مجلس نیز سوالاتی را درباره نحوه لغو تحریم‌ها و شیوه بازرسی‌ها و نیز فعالیت‌های ما در فردو و مجموعه تاسیسات هسته ای مطرح کردند که پاسخ داده شد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات ضد و نقیض مقامات آمریکایی درباره محتوای مذاکرات و وضعیت بررسی آن در نشست غیرعلنی امروز گفت: در این رابطه یکی از نمایندگان تذکر جدی داد و سؤال کرد و پاسخ داده شد که در این ۳۰ سال آن‌ها با شیوه «چماق و هویج» همواره خودشان را عرضه کردند و این چیز جدیدی نیست و در مجموع قول دادند که از دستاوردهای این عرصه به خوبی دفاع کنند.

نعمتی تاکید کرد: مجلس به‌عنوان دستگاه ناظر باید از همه امور اطلاع کامل داشته باشد و در عین حال نباید احساسی وارد شود؛ این لسات می‌تواند به پیشبرد بهتر امور کمک کند و دغدغه‌های مردم نیز از طریق نمایندگان آن‌ها به مذاکره‌کنندگان اطلاع داده شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه اهم محورهای مذاکرات که در جلسه امروز مورد اشاره قرار گرفت، چیست؟ توضیح داد: عمدتاً نوع نگارش متن توافق جامع و چگونگی آن مطرح است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی فضای جلسه امروز را خوب و صمیمانه توصیف کرد و در پاسخ به سوالی درباره حواشی یا درگیری پیش آمده در پایان جلسه تصریح کرد: اصلاً هیچگونه درگیری وجود نداشت.

نعمتی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در رابطه با اینکه آیا موارد دبه درآوردن آمریکایی‌ها از سوی وزیر امور خارجه تشریح شد یا خیر؟ اعلام کرد: چون جلسه غیرعلنی بوده، نمی‌توانم اشاره کنم، اما به‌طور کلی بعضی از مسائل مربوط به دبه درآوردن آمریکایی‌ها توسط آقای ظریف باز و تشریح شد.

وی کاهش تعداد سانتریفیوژهای فردو به ۳۵۰ مورد را رد کرد و گفت: به گفته مذاکره‌کنندگان تعداد سانتریفیوژهای این تاسیسات همان ۱۰۴۴ تا بوده است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه توافق‌ها فعلاً به‌طور شفاهی و بیانیه ای بوده و باید با دقت به متن مکتوب تبدیل شود، درباره موضع رئیس مجلس در جلسه امروز نیز خاطر نشان کرد: آقای لاریجانی با توجه به تجربه‌هایی که در این عرصه دارند، موضوع حمایت از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را مطرح کرد و در عین حال ضرورت دنبال کردن خواسته‌های ملت و نظام را مورد تاکید قرار داد.

ظریف: شرط ایران برای بازرسی سرزده از تاسیسات هسته‌ای و نظامی

به گفته مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو‌ها با گروه ۱+۵ درباره بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای و بازرسی‌های مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران بر اساس شرط ایران یعنی انجام بازرسی‌ها ۲۴ روز پس از ارائه درخواست از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ادامه دارد.

احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره جزییات این جلسه غیر علنی در گفت‌و‌گو با فرارو گفت: امروز جلسه خوبی با حضور آقای ظریف، وزیر محترم امور خارجه و همچنین معاون ایشان درباره روند مذاکرات هسته‌ای داشتیم.

وی افزود: در این جلسه از فراکسیون اصلی مجلس یعنی رهروان ولایت و اصولگرایان، دو نماینده به بیان دغدغه‌ها و نگرانی‌های نمایندگان درباره مذاکرات هسته‌ای پرداختند که در ادامه آقایان ظریف و عراقچی پاسخ‌های خود را برای رفع این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها ارائه دادند.

شوهانی با تاکید بر اینکه توضیحات خوبی از سوی ظریف و عراقچی ارائه شد گفت: این توضیحات تا حدود زیادی منجر به رفع نگرانی و دغدغه‌های نمایندگان شد بر همین اساس معتقدم که بسیار جلسه خوب و سازنده‌ای بود.

وی درباره اینکه دغدغه نمایندگان بیشتر حول چه موضوعاتی بود گفت: دغدغه‌هایی مطرح شده از سوی نمایندگان بیشتر در ارتباط با نحوه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی بود اینکه آیا قرار است بازرسی‌های از تاسیسات هسته‌ای ایران در چارچوبان پی تی باشد یا فرا‌تر از آن و آیا امکان بازدید از مراکز نظامی به بازرسان آژانس داده خواهد شد یا نه و همچنین سرنوشت تحریم‌ها پس از توافق جامع بود.

شوهانی درباره پاسخ‌های ظریف و عراقچی به نمایندگان نیز گفت: در پاسخ به این سؤال ابتدا این نکته را عرض کنم که نمایندگان امروز قول اخلاقی دادند تا از اطلاع رسانی درباره جزییات این جلسه خودداری کنند که بنده هم بر پایه این قول تنها به بیان کلیات می‌پردازم.وی افزود: درباره سؤالات و دغدغه‌های نمایندگان پیرامون موضوعات مورد اشاره آقایان ظریف و عراقچی اعلام کردند به گروه ۱+۵ گفته شده است که بازرسی‌های فرا‌تر از پروتکل الحاقی به هیچ وجه از سوی ایران مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

نماینده ایلام ادامه داد: مذاکره کنندگان هسته‌ای به نمایندگان مجلس قول دادند که دغدغه‌های مقام معظم رهبری و نمایندگان درباره بازرسی‌ها به خصوص بازرسی از مراکز نظامی هسته‌ای مد نظر قرار خواهد گرفت.

شوهانی تصریح کرد: در ادامه این توضیحات آقای ظریف نکته جالبی را بیان کردند. ایشان گفتند پس از آنکه سخنان مقام معظم رهبری در دانشگاه امام حسین منتشر شد و ایشان یکبار دیگر تاکید کردند که اجازه بازرسی و دسترسی به دانشمندان هسته‌ای ایران نمی‌دهم. بنده امکان تماس سریع با تیم مذاکره کننده هسته‌ای نداشتم چرا که تیم معاونان در حال مذاکره با طرف مقابل بودند به همین دلیل از طریق اس‌ام اس به همکاران اعلام کردم که این دو موضع قطعاً خط قرمز ما در مذاکرات باشد.

وی افزود: به گفته آقایان ظریف و عراقچی قطعاً تعهداتی که ایران در مذاکره با گروه ۱+۵ در چارچوب توافق جامع و نهایی خواهد داد قطعاً متعارف خواهد و ایشان اعلام کردند که اجرای پروتکل الحاقی را در‌‌ همان حد و اندازه‌ای در دستور کار قرار خواهیم داد که ۱۲۴ کشور جهان آن را اجرا می‌کنند بنابراین تعهدات غیر متعارف از سوی تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

نماینده ایلام درباره اینکه آیا درباره تعهدات متعارف هم توضیحات بیشتری ارائه شد گفت: اجازه بدهید که در این باره توضیح بیشتری ندهم چرا که همانطور که گفته شد تعهد اخلاقی داریم که از بیان جزییات پرهیز شود.

وی در ادامه درباره اینکه کریمی قدوسی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی برخی جزییات از این جلسه را در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها اعلام کرده است از جمله اینکه ایران بازرسی مدیریت شده از مراکز نظامی را پذیرفته اما به درخواست دسترسی به دانشمندان هسته‌ای پاسخی نداده است گفت: قرار بود درباره جزییات این جلسه اطلاع رسانی نشود اما چون آقای کریمی قدوسی این مسئله را بیان کردند باید عرض کنم که بله آقای ظریف و عراقچی اعلام کردند که به گروه ۱+۵ اعلام شده است که با بازرسی مدیریت شده مشکلی نداریم.

شوهانی درباره جزییات این نوع بازرسی گفت: این بازرسی مدیریت شده به این شکل خواهد بود که بازرسان آژانس امکان نمونه برداری محیطی از اطراف مراکز نظامی را پیدا خواهند کرد.

وی افزود: همچنین اعلام شد که اساساً به گروه ۱+۵ اعلام شده است که برای بازرسی‌های سر زده از جمله بازرسی مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران شرطی دارد به این شکل که بر اساس پروتکل الحاقی آژانس می‌تواند به مراکز مورد نظر ظرف کمتر از ۳ روز دسترسی داشته باشد اما ایران به این شرط می‌تواند با درخواست‌های آژانس موافقت کند که این زمان از ۳ روز به ۲۴ روز افزایش پیدا کند.

نماینده ایلام در خاتمه گفت: بنابراین به گفته آقای ظریف گفت‌و‌گو‌ها با گروه ۱+۵ درباره بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای و بازرسی‌های مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران بر اساس شرط ایران یعنی انجام بازرسی‌ها ۲۴ روز پس از ارائه درخواست از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ادامه دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| دیده شدن سر مارمولک وسط نان سنگک
روایت شمخانی از سطح اختیارات عراقچی در مذاکرات و شرایط توافق با آمریکا
آمریکا در مذاکرات با ایران اروپا را کنار گذاشت
ترامپ: به ایلان ماسک نیازی ندارم!
حرف‌های جنجالی بازی استقلال منتشر شد/ جباری در گوش حردانی چه گفت که بوژوویچ قهر کرد؟
برنامه آینده سفر رئیس جمهور اعلام شد
خدا را صد هزار مرتبه شکر که استقلال باخت! | ویرانه‌ای که امروز اسمش را استقلال گذاشته‌اند با این دوغ‌آب ریختن درست نمی‌شود
اگر ترامپ صادق باشد مذاکرات به سرانجام می‌رسد، اگر نرسد آمریکا مقصر است
خبر خوش و مهم برای پرسپولیس!
رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است
سفر «ویتکاف» به روسیه برای دیدار با «پوتین»
آکسیوس: اگر جنگ اوکراین تا پایان ماه متوقف نشود، روسیه تحریم می‌شود
بن گویر: باید انبارهای مواد غذایی و ژنراتورهای برق غزه را بمباران کنیم
چین:در مقابل سلطه‌جویی و استبداد آمریکا سازش و امتیاز دادن جوابگو نیست
گفتگوهای شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است
سعیدی: حقوق هسته‌ای و قدرت دفاعی ایران قابل مذاکره نیست
غریب‌آبادی: تهدیدات سایبری یک چالش جهانی در حال ظهور است
محمودی: مذاکره بر سر خطوط قرمز ایران امکان‌پذیر نیست
مهاجرانی: افرادی از جنس باغچه‌بان الگوی کرامت و رشد انسان‌ها هستند
شمخانی: تهران به دنبال توافق واقعی و عادلانه است
بازی شطرنج بدون مشاور، چرا اندیشکده‌های داخلی در سایه‌اند؟
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top