به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سامانه همسانگزینی در راستای گسترش صحیح ازدواج از طریق انتخاب صحیح و با محوریت خانواده در جهت دستیابی جوانان به ازدواجی با 4 محور بههنگام آگاهانه، آسان و پایدار سعی دارد تا با برقراری ارتباطی نظاممند، هدفدار و مؤثر بین راویان، واسطهها، معرفین و متقاضیان همیار جوانان، خانواده و جامعه در امر ازدواج باشد.
این شبکه با گرد هم آمدن واسطین خیر و فعالان عرصه ازدواج و با بهرهگیری از شبکه مشاورین و اساتید خبره تلاش دارد تا خلاء وجود مجموعهای پویا و هدفمند در عرصه همسرگزینی و همسریابی با تکیه بر مبانی عمیق اسلامی و فرهنگ غنی ایرانی پر نموده و مسیر یک ازدواج موفق را تسهیل کند.
سامانه ملی همسانگزینی با شعار انتخاب آگاهانه، ازدواج پایدار فعالیت خود را بهصورت رسمی از امروز آغاز کرد.
در این مراسم اللهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: تمرکز این طرح بر روی این موضوع است که در ازدواج از ابتدا انتخابهای درست صورت گیرد. یکی از مشکلات ما در موضوع ازدواج این است که در این موضوع به کارهای علمی کمتر پرداخته میشود.
وی ادامه داد: در موضوع ازدواج باید به چند مورد دقت شود و نکته اول این است که فردی که میخواهد ازدواج کند باید از پختگی شخصیت برخوردار باشد و پختگی و رشد شخصیت اجتماعی، موضوعی اکتسابی است که باید مسئولان برای آن برنامه داشته باشند.
اللهیاری ادامه داد: ازدواجهایی که فرد در آن به پختگی اجتماعی نرسیده باشد، با شکست مواجه میشود. تعریف ازدواج این است که من باید از لحاظ شخصیتی به آن حد از رشد رسیده باشم که از خود بیرون بیایم و شخص دیگری را درک کنم و برای تربیت نسل جدید آماده باشم.
وی اظهار داشت: نکته دیگر خودشناسی است و نکته بعد شناخت اطلاعات از زن و مرد است که خصلتهای روانشناسی و روحی و روانی زن و مرد را باید به دختران و پسران شناساند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی با انتقاد از اینکه ما در جامعهای زندگی میکنیم که همه چیز را یاد میگیریم به جز آموزش زندگی کردن، گفت: نگاه کنید که جوانان امروز چه تصویری از زندگی زناشویی دارند و متأسفانه مدرسه و دانشگاه کارهای جدی برای این موضوع انجام نداده است. بنابراین لازم است دورههایی برای مهارتآموزی و برقراری ارتباط متقابل به جوانان تعریف شود و موضوع آخر انگیزه ازدواج است که باید دید هماکنون انگیزه ازدواج در جامعه به حد قابل قبولی است یا نه.
اللهیاری گفت: ما در جامعهای هستیم که بسیاری از والدین دانسته یا ندانسته نگرشهای ضد زن و مرد را ترویج میکنند، درحالی که در همسانگزینی کفویت شخصیتی اولویت اول است.
وی با انتقاد از تعرفههای بیمه مشاوره ازدواج گفت: مشاوره ازدواج و رواندرمانی باید در اختیار روانشناسان قرار گیرد، در حالی که هماکنون تعرفهها این موضوع را در اختیار روانپزشکان قرار داده است. ما نمی گوئیم روانپزشکان وارد این حوزه نشوند اما به شرطی باید این اتفاق باید رخ دهد که دورههای روانشناسی و رواندرمانی لازم را گذرانده باشند.
انحصار رواندرمانی و مشاوره توسط روانپزشکان خطای بزرگی است که باید آن را اصلاح کرد.
در این مراسم محمد گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: یکی از حلقههای طرح همسانگزینی مشاوران هستند؛ چراکه ما شاهد هستیم در حوزه ازدواج حتی افراد غیرمتخصص نیز وارد شدهاند. درحالی که ما برای حضور مشاوران در این طرح شرایطی را قائل شدهایم که عبارت است از داشتن پروانه از سازمان نظام روانشناسی، متأهل بودن، بالای 35 سال سن داشتن و همچنین سابقه 5 سال فعالیت در حوزه مشاوره از جمله مشخصات مشاوران حاضر در طرح ملی همسانگزینی است.
گلزاری گفت: اگر انتظار داریم که در سال 100 هزار ازدواج به آمارهای ازدواج کشور اضافه شود، باید شخصیت افراد را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. این سامانه تا زمان معرفی افراد بهصورت رایگان فعالیت میکند، اما در زمان مشاوره هزینه دارد و اگر قرار باشد در این طرح روانشناسان حضور داشته باشند، اما بیمه به آنها تعلق نگیرد، این طرح با شکست مواجه میشود.
در ادامه این مراسم 6 نفر مجوز فعالیت مراکز تخصصی ازدواج و خانواده را دریافت کردند.
منبع:آی تی آنالیز