مشاور هوگو چاوز: ما به کشورهایی همچون ایران، روسیه و چین نگاه می کنیم
سفیر کوبا: ما از مبارزه با استکبار حمایت میکنیم
وی ادامه داد: ما تحت هیچ شرایطی به عنوان نمایندگان این ملت، دست از مبارزه علیه استکبار که شامل قدرت های غربی و در راس آن آمریکا است برنمیداریم.
سفیرکوبا در ادامه به مسئله هسته ای اشاره کرد، و گفت: اعضای شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان پس از یک فرایند دشوار و زمانبر مذاکرات، امضا گردید. این تاییدی رزوشن توسط قدرت های غربی از حق مشروع ملت پارسی بوده که هرگز نباید مانع توسعه برنامه هسته ای برای مقاصد صلح آمیز گردد، و باید منجر به رفع تدریجی تحریم های ناعادلانه بین المللی تحمیل شده به ایران در طول سالیان درزا گردد.
وی همچنین از لزوم مبارزه با استکبار تاکید کرد.
الکساندر دوگین: کشورهای غربی به دنبال سیاست های توسعه طلبانه خود هستند
والترآلخاندرویانییف گوسمال: تاریخ بولیوی شاهد مداخلات مکرر آمریکا در حاکمیت آزادی بوده است
والترآلخاندرویانییف گوسمال کاردار سفارت بولیوی نیز در این همایش گفت: از اوایل قرن بیشتم تاریخ بولیوی در میان غم انگیزترین قسمت های خود، شاهد مداخلات مکرر آمریکا در حاکمیت آزادی و حق توسعه به عنوان یک دولت مستقل برای تعیین سرنوشت ملت خود بوده است.
وی افزود: دهه 1390 با نفوذ دولت آمریکای شمالی و شرکت "standard oil company" برجسته گشته و مانور تاریک آنها باعث درگیری جنگی خونین فی مابین بولیوی و پاراگوئه گردید که تنها سود آن منافع نفتی فرا ملی بود.
کاردار سفارت بولیوی تاکید کرد: مصرف بیش از حد، غارت منابع طبیعی، فردگرایی و اضافه ارزشگذاری پول پیش از ارزش های اخلاقی به فروپاشی کل جوامع یا یک ذینفع، یک اپراتوری، منجر شده است.
وی با بیان این مطلب که "بحران کنونی سرمایه داری یک بحران با ابعاد متعدد است" گفت: مالی، تولیدی، آب و هوایی، انرژی و سیاسی ایدئولوژیک، بدین معنا که یک بحران تمدن می باشد که زندگی بشریت و دنیا را تهدید می کند. با این حال در برابر این بحران سرمایه داری و در چارچوب اقدامات ناامید کننده برای احیا و تقویت آن، دولت های دوست و پیرو سرمایه و امپراتوریهایشان به ترویج سهام خصوصی سازی بیشتر، غارت از زمین مادر، تخریب حقوق اجتماعی و چپاول منابع طبیعی پرداخته اند.
گوسمال در پایان تصریح کرد: در این زمانی که امپراتوری شروع به گرفتن استرانژی های متفاوت از آنهایی که به سختی شکست خوردند گرفته است، همانند محاصره کوبا و تحریم های وارد شده بر ایران، ما نباید گمراه و یا کور شویم، نئولیبرالیسم و بازار آزاد ابزار تسلیم بازار هستند، و این امروز نه ملت های شایسته بلکه جیب هایشان را متعاقد نمی کند. به همین دلیل است که همیشه باید مراقب بوده، و اجازه ندهیم نابسامانی های امپراتوری، ما را با خود همسو کند، ماد شمنان ایلات متحده نیستیم، لکن هرگز از بردگان آن دولت نیز نخواهیم بود.
شهرابی : تعداد 147 شرکت بزرگ بیش از 40 درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند
در ادامه عبدالحمید شهرابی مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین و رئیس اسبق انجمن دوستی ایران و کوبا با حضور در همایش بزرگ «همه در برابر استکبار» که در شانزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل به بیان دیدگاه های خود درباره مسئله استکبار پرداخت. متن اظهارت مسئول پژوهش و تحقیقات خانه آمریکای لاتین و رئیس اسبق انجمن دوستی ایران و کوبا در ادامه آمده است:
حکومت استکباری سابقه چند هزار ساله دارند، لکن نطفه نظام امپریالیستی که تجلی بارز استکبار در تاریخ معاصر است، حدود 5 قرن پیش در اروپا بسته شد و نو امپریالیسم حدود 3 قرن پیش در آن قاره ظهور یافت. و اما، از پیدایش این نظام سلطه گر در آمریکای شمالی تنها 120 سال میگذرد.
اگر چه دوران حیات امپریالیسم در قیاس با حدود 200000 سال عمر جامعه بشری اندک زمانی بیش نیست، و اگر عمر بشر تا کنون را یک شبانه روز در نظر بگیریم، دوران امپریالیسم کمتر از 4 دقیقه از این مدت است، با این حال عمق و وسعت جنایاتی که این نظام ارتجاعی و وحشی در همین مدت کوتاه مرتکب شده، در طول تاریخ بی سابقه است.
امپریالیسم به عنوان یک نظام سلطه گر در قالب امروزی خود تنها یک هدف دارد، و آن تامین و حراست از منافع سودجویانه تعدادی اندک از شرکت های سرمایه داری انحصاری، بانک ها و مجمتع های صنعتی است که عمدتا در آمریکای شمالی و اروپا متمرکز هستند. مطالبق یکی از مطالعات انجام شده تعداد 147 شرکت بزرگ بیش از 40 درصد از کل ثروت جهان را در اختیار دارند و مطالعات دیگر نیز نشان می دهد، که جمعیتی ناچیز از بزرگ سرمایه داران دنیا که تعدادشان به مراتب کمتر از 1 درصد جمعیت کره زمین است، سلطه اقتصادی فرهنگی سیاسی، نظامی و رسانه ای خود را از طریق حکومت های مطیع سرمایه مالی و با توسل به زور و تزویر بر اکثریت 99 درصدی جهان تحمیل کرده است.
و این حکومت استکباری است که امروزه توسط شما و میلیون ها نفر مثل شما در آسیا، آمریکایی لاتین آفریقا و حتی در خود اروپا و آمریکای شمالی به چالش کشیده شده است.
نکته اول: شناخت و بصیرت است و در اینجاست که تاکیدات رهبری انقلاب در مورد ضرورت دشمن سناسی اهمیت خود را نشان می دهد. در این خصوص نیروهای انقلاب نیاز دارند که دائما آموزش ببینند، و آموزش دهند. اهمیت شناخت دشمن با توجه به تبلیغات دروغین و چهره کریهی که توسط استکبار و نیروهای داخلی وابسته و دل بسته به آن دائما بزک می شود، مورد تاکید بیشتری قرار میگیرد.
در این زمینه تشکلات دانشجویی و دیگر سازمان های مردم نهاد، حوزه های علمیه، رسانه ها و بالاخص صدا و سیما، آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی هر یک مسئولیت دارند، و نقش ویژه ای می توانند ایفا کنند. چرا نباید از همه این امکانات برای زنده نگه داشتن و اشعه تاریخ مبارزات ضد استکباری ملت ما و دیگر ملت ها قرار گیرد؟
نکته دوم، اهمیت نقش رهبری است. در مبارزه علیه امپریالیسم حضور رهبری قاطع و سازناپذیر واقعا یک نعمت است، و شکر خدا در انقلاب اسلامی یک چنین رهبری با ظرفیتی منحصر به فرد موجود است. یک وقت است که رهبری در مبارزات ضد استکباری صرفا با ملت همصدا می شود و مورد دیگر آن است که رهبری در این مبارزه نقش الهام بخش و هدایت گر را ایفا می کند.
خوشبختانه امروز شاهد نمونه های دیگر از رهبری ضدامپریالیستی در مبارزات سایر ملل و بالاخص در منطقه آمریکای لاتین هستیم و کوبا، ونزوئلا و بولیوی که نمایندگان محترم آن در پنل امروز شرکت دارند در کنار تعداد فزاینده ای از کشورهای دیگر آن منطقه در این زمره اند.
نکته سوم: دیدن رابطه تنگاتنگ و به هم تنیده مبارزه علیه استکبار با دیگر مبارزات عدالتخواهانه است. این نکته بسیار حائز اهمیت است که چرا بدون پیشبرد مبارزه علیه فقر گرسنگی بیکاری فساد و دیگر معظلات اجتماعی و بدون مبارزه برای بهبود وضعیت معیشتی و رفاه اجتماعی مردم، مبارزه علیه امپریالیسم بی معنی است و از هویت اصلی خود تهی می شود.
نکته چهارم: اهمیت شناخت از عوامل بازدارنده مبارزه ضداستکباری
نکته پنجم: محوری بودن خواست استقلال در مبارزه علیه امپریالیسم است.
نکته ششم: شناخت از خط تفرقه دشمن و ضرورت اتخاذ سیاست حفظ وسیع ترین وحدت مابین صفوف ملت است.
نکته هفتم: طرد سیاست سازش و همینطور سیاست "مقاومت حداقلی" در مبارزه با استکبار است.
نکته هشتم: عدم اعتماد به استکبار و نیفتادن در دام فریبکاری و وعده های دروغین دشمن است.
نکته نهم: جهت گیری برای ایجاد اتحادهای ضد امپریالیستی منطقه ای و بین امللی و پیوستن و همکاری نزدیک با اتحادهای موجود در این راستا است.
نکته دهم:بسیج ساطماندهی ملت؛ مستضعفین جهان از هر مرام و مسلک که هستند متحد شوند.
و یک پیشنهاد؛ اتخاذ ابتکار عمل برای ایجاد یک کمپین وسیع بین المللی برای لغو فوری و بدون قید و شرط تمامی تحریم های غیرمشروع علیه ایران، غزه، سوریه، کوبا ونزئلا و روسیه.
پیسکورسکی: 28 مرداد نمونه خوب برای استکبار جهانی است
به خصوص وقتی شما خبر بر افراشته شدن پرچم آمریکا بعد از 54 سال اشاره ای نداشتید