تاریخ انتشار: دوشنبه 1394/09/16 - 14:04
کد خبر: 186936

محمدرضا خاتمی در دانشگاه شهید بهشتی: باید به افکار منحرف اجازه صحبت بدهیم!

خبرنامه دانشجویان ایران: نایب رییس مجلس ششم اظهار داشت: دانشگاه هنوز پاک مانده است و هنوز هم جنبش دانشجویی جانش را برای آرمان‌های مردم می‌دهد.

به گزارش ایلنا٬ محمدرضا خاتمی که برای سخنرانی در مراسم روز دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی حضور یافته بود٬ پس از سخنرانی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بهشتی  با اشاره به تاریخچه جنبش دانشجویی گفت: بالندگی و پویایی جنبش دانشجویی نسل به نسل ادامه پیدا می‌کند و همین اسباب وحشت و حیرت برخی افراد شده است

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم٬ ویژگی مهم دانشگاه را پیوستگی سه عنصر مهم علم و آزادی و توسعه خواند و گفت: اگر هرسه اینها اتفاق نیافتد٬ جامعه پیشرفت نخواهد کرد.

وی تاکید کرد: علم و دانش بدون آزادی امکان خلاقیت و پیشرفت ندارد و تاریخ اسلام نیز مملو از تاکید بر علم و آزادی بیان است. آنچه زمان امام صادق موجب پیشرفت علم شد، ارزشگذاری عالمان فارغ از اندیشه و مذهب آنان بود و همزیستی مسالمت‌آمیز با غیر مسلمانان و مراوده با کشورهای دیگر بود.

نایب رییس مجلس ششم گفت: باید به نسل جدید بگوییم چه می‌خواستیم. آنچه که امروز انجام می‌شود با آنچه می‌خواستیم فاصله گرفته است.

خاتمی با اشاره به فرازهای صحبت‌های رهبر انقلاب در سال هشتاد و یک گفت: اخلاق و انصاف و نقد و آزادی در بیانات ایشان وجود داشته است و شهید مطهری نیز گفته است هر مکتبی که اعتقادی به خود نداشته باشد٬ جلوی آزادی فکر و اندیشه را می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز وضع سانسور در کشورهای اسلامی وجود دارد٬ تصریح کرد: ما در عمل به خیلی شعار‌ها عمل نکرده‌ایم.

نایب رییس مجلس ششم با انتقاد از رسانه‌های پر شماری که توهین می‌کنند و تهمت می‌زنند٬ گفت: کسانی که دروغ می‌گویند٬ بهره‌ای از دروغ‌ها نبرده‌اند.

وی همچنین با انتقاد از برخی مشکلات که برای ابراز عقیده به وجود می‌آید٬ حضور یک نابغه فیزیک اتمی در زندان را نادرست خواند و گفت: اگر آنها جاسوسند٬ باید در یک دادگاه علنی محاکمه شوند تا همه جاسوسان را بشناسند.

خاتمی گفت: اگر توان مقابله با افکار منحرف وجود دارد٬ باید اجازه داد آن‌ها هم صحبت کنند.

وی با طرح این پرسش که آیا اجازه می‌دهند درباره مسائل روز کشور، در یک فضای آزاد بحث شود٬ به نامه ۱۳۵ نماینده مجلس ششم٬ گفت: آن افراد برای همیشه مطرود شدند. آنقدر دانشگاه محدود شده که رئیس دانشگاه هم توسط دانشگاهیان انتخاب نمی‌شود.

خاتمی افزود: سی و هفت سال بعد انقلاب قابل قبول نیست علمای ما که تفکری انتقادی به وضع موجود دارند را به خیانت متهم کنیم.

این عضو اصلاح‌طلب مجلس اسبق با انتقاد از کسانی که دانشگاه را فاسد می‌خوانند٬ گفت: با وجود اینکه فساد در بسیاری دستگاه‌ها نفوذ کرده است٬ اما دانشگاه هنوز پاک مانده است و هنوز هم جنبش دانشجویی جانش را برای آرمان‌های مردم می‌دهد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | بحران مسکن؛ نتیجه کمبود زمین یا موانع خودساخته دولت؟
فیلم | این زبان بدن شبیه شاکی است یا متهم؟!/ واکنش وزیر میراث فرهنگی به شکایت از خضریان
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
دختر شهید سلامی: دانشمندان و فرماندهان دو بال پرواز ایران هستند
مسیر پیشرفت کشور از علم و دانشگاه می‌گذرد
ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار زیرساخت علمی و فناورانه در تهران با محوریت نخبگان
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
یک سوم زنان شاغل اسرائیلی مورد تعرض قرار می‌گیرند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top