تاریخ انتشار: دوشنبه 1395/05/04 - 11:39
کد خبر: 205498

وقتی پاشنه درب مراکز مشاوره از جا در می‌آید!

فصــل داغ انتخــاب رشــته

فصــل داغ انتخــاب رشــته

شاید به نظر برسد چون دانشگاه‌ها تعطیل است و دانشجویان هم به خانه و کاشانه خود رفته‌اند دیگر خبری از دانشگاه و آموزش عالی نیست در حالی یکی از شلوغ‌ترین ایام کاری سازمان سنجش و داوطلبان کنکور سراسری، همین روزهاست.

خبرنامه دانشجویان ایران: در روزهایی که دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل است و نهادهای مرتبط با محیطهای آموزشی نیز در تعطیلات نصفه و نیمه تابستانی به سر می‌برند، اخبار پیرامون دانشجویان و دانشگاه‌ها از قلم رسانه‌ها نمی‌افتد.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شاید به نظر برسد چون دانشگاه‌ها تعطیل است و دانشجویان هم به خانه و کاشانه خود رفته‌اند دیگر خبری از دانشگاه و آموزش عالی نیست در حالی یکی از شلوغ‌ترین ایام کاری سازمان سنجش و داوطلبان کنکور سراسری، همین روزهاست.

کارمندان سازمان سنجش این روزها به دقت مشغول تصحیح پاسخنامه‌های داوطلبان آزمون سراسری هستند؛ هرچند دیگر سیستم تصحیح به صورت خودکار است و تمام سیستم‌های تحصیح و اعلام نمره و اعلام رتبه و ... به صورت مکانیزه انجام می‌شود اما حجم زیاد و لزوم نظارت دقیق برای حذف اشتباهات سیستمی، مشغولیت زیادی ایجاد می‌کند.

از این طرف نیز داوطلبانی که تاحدودی خودشان می‌دانند که چه کرده‌اند و حتی می‌توانند حدود رتبه خود را با اختلاف کمی حدس بزنند، پاشنه درب مراکز مشاوره را درآورده‌اند و به دنبال انتخاب رشته‌ای مطلوب و نتیجه‌ای قابل قبولند تا ثمره 12 سال تحصیل خود را ببینند.

برخی دیگر نیز در حال برنامه ریزی برای کنکور سال آینده هستند؛ احتمالا می‌دانند که نتیجه خوبی در آزمون امسال نمی‌گیرند و انتظار قبولی در دانشگاه مورد علاقه‌شان را نیز ندارند هرچند ممکن است انتخاب رشته کنند.

اما برای داوطلبینی که قصد انتخاب رشته و ورود به دانشگاه دارند، هنوز یک مرحله مهم دیگر برای ورود به آموزش عالی باقی مانده است. مرحله‌ای که به اندازه خود کنکور ارزش دارد؛ مرحله‌ای که اگر درست از آن عبور نکنند، تمام زحمات‌شان بر باد خواهد رفت؛ مرحله‌ای که در آن درس‌ خواندن وجود ندارد، ولی نیاز به بررسی و مطالعه فراوان دارد. اشتباه بزرگ بعضی این است که اهمیت انتخاب رشته را درک نکرده یا به اندازه کافی برای آن وقت و انرژی صرف نمی‌کنند.

داوطلبان پس از دریافت کارنامه خود ابتدا به دنبال درصدهای کسب شده در هر درس و نمرات تراز و رتبه خود هستند. اولین سؤال آن‌ها این است که با رتبه‌ای که کسب می‌کنند در کدام دانشگاه، شهر یا رشته شانس قبولی دارند؟ آیا می‌توانند در شهر یا رشته مورد نظر خود قبول شوند؟ در سال گذشته، داوطلبان مشابه شرایط آنها کجا قبول شدند؟ و سؤالات مشابه دیگری که ذهن داوطلب را به خود مشغول می‌کند.

با نکاتی که در ادامه امده است، در ادامه داوطلبان می‌توانند نسبت به فرآیند تعیین رشته آگاه شوند و مراحل مختلف فرآیند تعیین رشته را بشناسند تا آگاهانه انتخاب رشته کنند:

1- تغییر رشته در مقاطع تحصیلی هم‌سطح امکان‌پذیر است. در غیر این‌صورت، فقط از مقاطع بالاتر به مقاطع پایین‌تر میسر است. به‌طور مثال تغییر رشته از مقطع کاردانی به کارشناسی ممنوع است اما برعکس آن امکان‌پذیر می‌باشد.

2- هر ساله حدود 80 درصد از انتخاب‌های داوطلبان به‌دلیل عدم تناسب محل اقامت داوطلب با محدودیت تحت پوشش مراکز دانشگاه پیام نور حذف می‌شود. برای مشاهده‌ی شهرستان‌های تحت پوشش مراکز پیام نور به جدول‌های مربوطه دردفترچه شماره‌ی 2 مراجعه نمایند.

3- تغییر رشته و یا انتقال از دوره‌های نوبت دوم (شبانه)، پیام نور، نیمه‌حضوری و مؤسسات غیرانتفاعی به دوره‌های روزانه ممنوع است.

4- تغییر رشته و انتقال از رشته‌های تحصیلی دارای شرایط خاص (بورسیه‌ها) و رشته‌هایی که پذیرفته‌شدگان آن‌ها دارای تعهد خاصی می‌باشند (همانند رشته‌های دبیری، رشته‌های تحصیلی بورسیه و مناطق محروم و …) به سایر رشته‌ها و یا مؤسسات ممنوع است.

5- سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبان را در اولین کدرشته تحصیلی مندرج در اولویت انتخابی آن‌ها که نسبت به سایر داوطلبان متقاضی همان کد (با در نظر گرفتن نمره، سهمیه و سایر ضوابط) در اولویت قرار می‌گیرند، معرفی می‌کند.لذا به‌طور مثال چنان‌چه داوطلبی در اولین اولویت انتخابی خود قبول شود پذیرش او در همه یا تعدادی از اولویت‌های بعدی به هیچ‌وجه میسر نیست.

6- درخواست تغییر یا افزایش رشته‌های انتخابی، بعد از تحویل فرم انتخاب رشته‌های تحصیلی، به هیچ‌وجه مورد قبول قرار نمی‌گیرد.

7- انتخاب رشته فقط و فقط باید از گروه یا گروه‌های آزمایشی که داوطلبان امتحان داده و براساس کارنامه مجاز به انتخاب رشته شده، انجام شود. به‌عبارت دیگر انتخاب رشته‌های مربوط به سایر گروه‌های آزمایشی باطل است.

8- به‌دلیل یکسان بودن کدرشته‌های گروه‌های آموزشی 2 و 3 چنان‌چه داوطلبی کدرشته‌ای را از گروه آزمایشی که در آن امتحان نداده انتخاب نماید، ممکن است این کدرشته، مشکلات زیادی برای داوطلب ایجاد کند.

9- داوطلبانی که به‌عنوان پذیرفته‌شده‌ی نهایی دوره‌های روزانه‌ی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آزمون سراسری سال 1391 اعلام شوند، به هیچ‌وجه مجاز به ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری سال 1392 نخواهند بود.

10- در صورتی‌که علاقه‌مند به ادامه‌ی تحصیل در رشته‌های نیمه‌متمرکز هستید، لازم است با رعایت ضوابط، کد این‌گونه رشته‌های نیمه‌متمرکز را انتخاب نمایند.

11- داوطلبان لازم است با توجه به امکانات مالی خود و خانواده‌هایشان، نسبت به انتخاب رشته‌های تحصیلی دارای شهریه (همانند دوره‌های نوبت دوم، پیام نور، دوره‌های نیمه‌حضوری و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی) اقدام نمایند.

12- داوطلبان می‌بایست با در نظر داشتن شرایط خانوادگی و شخصی خود و محدودیت‌هایی که برای آنان وجود دارد، نسبت به انتخاب احتمالی رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌هایی که در شهرستان یا استان محل اقامت آن‌ها واقع نیست، اقدام نمایند.

13- در زمان انتخاب رشته به شرایط خاص هر دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی (امکانات، خوابگاه، دوری از محل اقامت و …) و نیز توضیحات مندرج در ستون ملاحظات مقابل هر یک از رشته‌ها، توجه کنید.

14- نمرات اکتسابی و رتبه‌ی خود را در نظر بگیرید و با توجه به واقعیت‌های موجود، انتخاب رشته کنید. ممکن است انتظارات بالا موجب شود تا موقعیت‌هایی را از دست بدهید.

15- در مورد رشته‌هایی که به آن‌ها علاقه دارید، تحقیق نمایید و اطلاعات کافی به‌دست آورید. ممکن است رشته‌هایی مورد علاقه شما باشد که با خصوصیات شخصی‌تان (از نظر فیزیکی، روانی و …) سازگار نباشد.

16- رشته‌ها را با توجه به توان علمی و استعداد تحصیلی خود انتخاب کنید تا در صورت قبولی، معضلاتی نظیر نیاوردن نمرات لازم در امتحانات دانشگاه، مشروط شدن، اخراج و یا تغییر رشته، ایجاد نشود.

17- در مورد اغلب مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، تغییر رشته و یا انتقال از یک رشته در مؤسسه‌ی غیرانتفاعی، به رشته‌ی دیگری و یا مؤسسه‌ی غیرانتفاعی دیگری، امکان‌پذیر نیست.

18- تکرار کدرشته و انتقال پذیرفته‌شدگان دانشگاه پیام نور به سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ممنوع است.

19- تکرار کدرشته‌ها در فرم انتخاب رشته‌های تحصیلی، شانس قبولی داوطلبان را در کدرشته‌ی انتخابی تکراری، تغییر نمی‌دهد.

20- اولویت انتخاب رشته بستگی به علاقه داوطلب دارد. درج کدرشته‌ای در اولویت اول یا آخر، شانس را در قبولی در آن رشته تغییر نمی‌دهد.

21- می‌بایست در انتخاب رشته‌های تحصیلی دارای شرایط خاص (بورسیه‌ها)، ضوابط مربوط را در نظر بگیرید و در صورتی‌که جزء معرفی‌شدگان این رشته‌ها قرار گرفته‌اید، کد این رشته‌ها را با اولویت‌های ذکرشده در دفترچه‌ی شماره‌ی 2 انتخاب نمایید.

22- در انتخاب کدرشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام نور به ضوابط مربوط توجه کنید. در صورت عدم رعایت این ضوابط، کدرشته‌های انتخابی غیرمجاز از گزینش نهایی حذف خواهند شد.

23- برخی از دانشگاه‌ها شرایط خاصی دارند (مانند دانشگاه‌های شاهد)، در انتخاب رشته‌های این‌گونه دانشگاه‌ها شرایط مربوط به آن‌ها را در نظر بگیرید.

24- شرایط تحصیل و تشکیل کلاس‌ها در رشته‌های تحصیلی دوره‌های نیمه‌حضوری دانشگاه‌ها همانند دانشگاه پیام نور است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس
انتخاب هیات رییسه یک صنف سینمایی
پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد
آکسیوس: توافق آتش بس لبنان هنوز اعلام نشده است
مجارستان: دولت بایدن و لیبرال‌های اروپا می‌خواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
تصاویر شگفت انگیز از حرکت آخر الزمانی گدازه‌های آتشفشان در ایسلند
با این نیروها هر دشمنی را می‌شکنیم
ساخت یکی از دقیق‌ترین ساعت‌های جهان در ایران
هجوم غربی‌ها برای شناخت این موشک روسیه
عدد نگران کننده مهاجرت استادان دانشگاه
اعلام زمان‌بندی کنکور سراسری ۱۴۰۴
این زن کاندیدای جدید ترامپ برای دادستانی کل آمریکاست
در صورت قطعی برق در تقاطع ها، توان و ظرفیت پلیس راهور باید ۴ برابر شود
مرز مهران امروز به روال سابق بر می‌گردد +جزئیات
واکنش‌ها به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت
باران از دوشنبه دوباره آغاز می شود
این کشورها پایتخت خود را جابه‌جا کردند
جزئیات آثار تورمی بودجه توسط دکترصمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
صدای اعتراض صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی
دستاورد پوچ امتیازهای فراپادمانی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top