تاریخ انتشار: جمعه 1395/06/26 - 19:25
کد خبر: 210099

پیشنهاداتی به تشکل‌های دانشجویی برای استقبال از جدیدالورودها/ 5

«شبکه‌های اجتماعی» چگونه به کمک تشکل‌های دانشجویی می‌آیند؟

«شبکه‌های اجتماعی» چگونه به کمک تشکل‌های دانشجویی می‌آیند؟

بررسی تجربیات تشکل‌های دانشجویی در استقبال از دانشجویان جدیدالورود در سالیان گذشته نشان می دهد تعدادی از برنامه‌ها با موفقیت بیشتری مواجه شده است و از این رو طی گزارش‌هایی در چند روز آینده، به معرفی این تجربیات موفق خواهیم پرداخت و انجام آنها را به تشکل‌های دانشجویی پیشنهاد می‌کنیم.

خبرنامه دانشجویان ایران: امروزه شمار کثیری از کاربران با اهداف مختلفی در شبکه‌های اجتماعی مجازی عضو شده که با توجه به افزایش تصاعدی این حضور و کارکرد این شبکه‌ها نمی‌توان از تأثیراین شبکه‌ها غافل ماند. اهمیت موضوع، زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم درصد عظیمی از مخاطبان این رسانه‌ها را جوانان و علی الخصوص دانشجویان تشکیل می‌دهند که از نظر توسعه، مهمترین سرمایه انسانی هر کشور تلقی می شوند.

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ تشکل‌های دانشجویی هرساله همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، برای استقبال هر چه بهتر از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه خود برنامه‌های متنوعی را طرح ریزی می کنند. این برنامه‌ریزی و استقبال از آن جهت اهمیت دارد که از طرفی تشکل‌های دانشجویی مترصد آن هستند که با ایجاد فضایی صمیمی و دوستانه، استرس محیط جدیدی به نام «دانشگاه» (علی الخصوص برای دانشجویانی که در شهری غیر از شهر خود قبول شده اند) را از بین ببرند و از طرفی به دنبال جذب حداکثری دانشجویان جدیدالورود به تشکل متبوع خود هستند.

«خبرنامه دانشجویان ایران»، جهت پیشنهاد تعدادی از این برنامه‌ها، به بررسی برخی از تجربیات موفق تشکل‌های دانشجویی در سالیان گذشته پرداخته است و طی چندین گزارش به تشریح آنها خواهد پرداخت.

پنجمین پیشنهاد «خبرنامه دانشجویان ایران» به تشکل‌های دانشجویی، جهت برنامه‌ریزی بهتر برای استقبال از دانشجویان، فعالیت گسترده تشکل‌های دانشجویی در شبکه‌های اجتماعی است که به تشریح آن خواهیم پرداخت.

امروزه شمار کثیری از کاربران با اهداف مختلفی در شبکه‌های اجتماعی مجازی عضو شده که با توجه به افزایش تصاعدی این حضور و کارکرد این شبکه‌ها نمی‌توان از تأثیراین شبکه‌ها غافل ماند. اهمیت موضوع، زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم درصد عظیمی از مخاطبان این رسانه‌ها را جوانان و علی الخصوص دانشجویان تشکیل می‌دهند که از نظر توسعه، مهمترین سرمایه انسانی هر کشور تلقی می شوند.

در زیر به معرفی 2 برنامه کاربردی و پرطرفدار فضای مجازی(یعنی تلگرام و اینستاگرام) و ارائه پیشنهاداتی برای فعالیت در آنها می پردازیم:

نکته‌ای که باید تشکل‌های دانشجویی برای حضورشان در شبکه‌های اجتماعی و علی الخصوص شبکه پیام رسان «تلگرام» مدنظر قرار دهند، این است که صرف تشکیل گروه و کانال و اطلاع رسانی برخی برنامه های تشکل در آن، نمی تواند برای مخاطبان و دانشجویان جذابیت داشته باشد، و از طرفی چنین کانال و گروهی در شان تشکلی که پایه و اساس آن علم، فرهنگ و سیاست است، نخواهد بود.

اطلاع‌رسانی برنامه‌های تشکل، ایجاد هشتگ‌های اختصاصی و مفید، پاسخ‌گویی دقیق و منطقی به شبهات دانشجویان و علی‌الخصوص دانشجویان جدیدالورود، در جریان قرار دادن دانشجویان درباره مهمترین اخبار کشور، تحلیل کردن مهمترین وقایع سیاسی و اجتماعی و قراردادن آن در کانال تلگرام، انعکاس نقدهای دانشجویان پیرامون مسائل روز در کانال، معرفی و تجلیل از دانشجویان نخبه علمی و یا نخبه فرهنگی در کانال، کتاب خوانی دسته جمعی در تلگرام(یک کتاب خوب انتخاب شود و هر روز یک صفحه از آن در تلگرام قرار داده شود تا همه اعضا آن را بخوانند)، قرآن‌خوانی دسته جمعی(روزانه یک صفحه)، بیان احکام دانشجویی، قرار دادن صوت‌ها و کلیپ‌های آموزنده در کانال، برگزاری گعده‌های مجازی در گروه‌های تلگرامی، پیگیری مطالبات صنفی دانشجویان، معرفی سایت‌های کابردی، و... تنها گوشه‌ای از برنامه‌هایی است که تشکل‌های دانشجویی می‌توانند در محیط تلگرام پیاده نمایند.

«اینستاگرام» از آن دست شبکه‌های اجتماعی است که توانسته است در بین دانشجویان محبوب شود و روزانه هزاران پُست در این فضا به اشتراک گذاشته می‌شود. ورود تشکل‌های دانشجویی به این شبکه اجتماعی از آن جهت اهمیت دارد که در این فضا، تعداد زیادی از کاربران دانشجو و غیردانشجو به راحتی و با یک  سرچ ساده می توانند به این صفحات دسترسی داشته باشند و در این محیط اگر صفحه یک تشکل دانشجویی هدف‌دار و همراه با یک زمینه علمی و فرهنگی و جذاب، اداره و بروزرسانی شود، آن تشکل می‌تواند به جامعه‌ای از کاربران دانشجو و غیردانشجو احاطه داشته باشد و در چنین بستری برنامه‌های فرهنگی خود را به بهترین نحو پیاده کند. هر چند تاکید می‌شود باید محیط دانشگاه و دانشجویان حاضر در دانشگاه در اولویت برنامه‌های تشکل‌ها قرار داشته باشند و در وهله بعد می توان برای کاربران دیگر برنامه ریزی نمود.

ایجاد هشتگ‌های اختصاصی و مفید، پاسخ گویی دقیق و منطقی به شبهات دانشجویان و علی الخصوص دانشجویان جدیدالورود، تشکیل به موقع و ضروری برخی کمپین ها و تشویق دانشجویان به حضور در کمپین، ارائه تحلیل های خلاصه و کوتاه دانشجویی درباره مهمترین وقایع سیاسی و اجتماعی، معرفی و تجلیل از دانشجویان نخبه علمی و یا نخبه فرهنگی دانشگاه، بیان خلاصه، احکام دانشجویی، برنامه ریزی برای اموری مثل تبادل کتاب و...، قرار دادن کلیپ‌های آموزنده، معرفی صفحات کاربردی اینستاگرام و... گوشه‌ای از برنامه‌هایی است که تشکل‌های دانشجویی می‌توانند در محیط اینستاگرام پیاده نمایند.

بنابراین با رعایت برخی الزامات توسط تشکل های دانشجویی، شبکه های اجتماعی خود نیز محیطی بالقوه برای جذب و پرورش دانشجویان خواهد بود و از طرفی باید توجه داشت که ورود بی برنامه این تشکل ها به فضای شبکه های اجتماعی کاملا بیهوده و قطعا خسارت آمیز خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حکم تتلو صادر شد
لحظه افتتاح سد قیز قعله‌سی باحضور رئیسی و علی‌اف +فیلم
پایان ماموریت سفیر ایران در آذربایجان
دیدار مهم رئیسی و علی اف روی تاج سد قیزقلعه‌سی
بازدید رئیس جمهور از پروژه کریدور ترانزیتی جاده‌ای و ریلی ارس
تصاویری از خوشامدگویی پیرمرد ترک‌زبان به رئیسی +فیلم
استقلال ۴۸۵میلیون تومان جریمه شد
VAR با ورود زنان به ورزشگاه در ارتباط است
نیما عالمیان با شکست نوشاد المپیکی شد
افشاگری رئیس پیشین موساد +جزئیات
جزئیات تازه از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
محکومیت ۴میلیاردی استقلال ازسوی شهباززاده
ندا شهسواری المپیکی شد
چراغ سبز ستاره پرسپولیسی به استقلال؟
آیا پارچه شانتون برای گلدوزی مناسب است؟
چگونه می‌توان با پودر ماشین فرش را شست و شو داد؟
فرش ۷۰۰ شانه بخریم یا ۱۲۰۰ شانه؟
نحوه کار با جک دنده ای و راهنمای استفاده از آن
قرارداد اوسمار به‌زودی امضا می‌شود
رونالدو قهرمان لیگ برتر را پیش بینی کرد
اعتراض روح الامین به دیوارنگاره ولیعصر
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top