تاریخ انتشار: شنبه 1395/09/20 - 20:49
کد خبر: 219019

چرا درهای اروپا برای ترکیه بسته شده است؟

روزنامه ار.ب.کا چاپ روسیه در تحلیلی به این سوال پاسخ داده است که چرا برغم تلاش های زیاد ترکیه درهای اروپا همچنان بروی این کشور بسته است و احتمالا باز نخواهد شد.

خبرنامه دانشجویان ایران: روزنامه ار.ب.کا چاپ روسیه در تحلیلی به این سوال پاسخ داده است که چرا برغم تلاش های زیاد ترکیه درهای اروپا همچنان بروی این کشور بسته است و احتمالا باز نخواهد شد.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از تسنیم، در مقاله ای به قلم ویکتور نادئین رایفسکی کارمند علمی ارشد انستیتوی اقتصاد جهانی و روابط بین‌المللی فرهنگستان علوم روسیه می نویسد:  موج هیجان زدگی در مورد عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا با دلسردی عوض شد.

اروپا هم بنوبه خود دچار احوالات ضد مهاجر شده و می‌خواهد مذاکره با ترکیه را قطع کند. ترکیه بیش از 50 سال است برای ورود به اتحادیه اروپا تلاش می‌کند. شانس عضویت در سال 1978 فرا رسید. آن وقت از ترکیه دعوت شد همراه یونان وارد اتحادیه شود. روابط دو کشور آن وقت خصمانه بود و ترکها از قبول این سازش طفره رفتند. سپس کودتای سال 1980 بر روابط دو طرف اثر گذاشت. اتحادیه اروپا روند مذاکره را قطع کرد. مذاکرات دو کشور سپس کمابیش ادامه داشت و اروپا برای این منظور شرایط مختلفی چون کاهش نقش ارتش در امور سیاسی کشور، اصلاح قوانین مربوط به حقوق بشر و اصلاحات دیگر را مطرح می‌کرد.

سپس قبرس در سال 2004 وارد اتحادیه اروپا شد و با حق وتوی خود از عضویت ترکیه جلوگیری کرد. مسئله کردها هم روابط دو طرف را دشوارتر می‌کند.

ضمناً هم ترکیه و هم اتحادیه اروپا به همکاری با یکدیگر علاقه‌مند هستند. ترکها به بازار اتحادیه اروپا برای بخش کشاورزی و صنایع سبک خود علاقه‌مند هستند. اما ترکیه برای اروپا به معنی گسترش بازار داخلی آن و سرچشمه مهاجران ماهر است زیرا جمعیت خود اروپا دارد پیر می‌شود.

پیچ و خم‌های روابط دو طرف باعث شد احوال مردم ترکیه نسبت به قصد رهبری آن برای نیل به عضویت در اتحادیه اروپا بتدریج تغییر کند. موج هیجان زدگی که در سال 2005 آغاز شده بود بتدریج فروکش کرد. رسانه‌های گروهی ترکیه هم دیگر از این امر حمایت نمی‌کنند. امروز اکثر ترکها از این رنجیده‌اند که اروپایی‌ها نمی‌خواهند ترکیه مسلمان وارد "اروپای مسیحی" شود.

از سوی دیگر نظرسنجی ها نشان می‌دهد بین 60 تا 80 درصد جمعیت ترکیه با عضویت در اتحادیه اروپا مخالفت می‌کنند و این موضوع از نگاه تیزبین اروپایی ها مخفی نمی ماند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سهم ۰.۳ درصدی فرزندآوری از تولید ناخالص ملی
نهضت قرآنی بانوان آغاز به کار کرد
دانشمندان ناباروری مردان را با آلودگی هوا و ناباروری زنان را با آلودگی صوتی مرتبط می‌دانند
پرونده ۵۰ مددجوی زندان زنان توسط قضات دادسرای تهران رسیدگی شد
کودکی نبی مکرم اسلام
گاریدو رسما تهدید کرد؛ اخراجتان می‌کنم
عیادت عراقچی از امانی در تهران
جزئیات جدید از طرح ساماندهی اتباع خارجی
آزمایش موشکی جدید کره شمالی با نظارت اون
وزیر خارجه ترکیه: ایران و حزب‌الله،‌اسرائیل را می‌زنند
صعود تاریخی فوتبال ایران در رده‌بندی جهان
وزیر بهداشت دولت روحانی پزشک معالج سفیر ایران در لبنان شد
نظامیان آلمانی در عراق می‌مانند
واکنش انصارالله یمن به حملات سایبری اسرائیل
ساماندهی اتباع غیرمجاز نیازمند اقدام همه‌جانبه است
هشدار به معلم‌های دوربین به دست در شروع مدارس
بازداشت یک اسرائیلی به بهانه همکاری با ایران
ثبت رکورد دیگر طلای جهانی با پرواز دلار
ونزوئلا حکم بازداشت رئیس‌جمهور آرژانتین را صادر کرد
عارف: جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی راهبرد دولت چهاردهم است
پیام غافلگیرکننده سیدحسن نصرالله به اسرائیلی‌ها
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top