تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/03/18 - 11:54
کد خبر: 237576

تولید نوشیدنی‌های فراسودمند با روغن هسته‌ انار و نانو فناوری

پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری نانو یک محصول غذایی فراسودمند از روغن هسته‌ انار تولید کردند.

خبرنامه دانشجویان ایران: پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری نانو یک محصول غذایی فراسودمند از روغن هسته‌ انار تولید کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، امروزه به موازات رشد صنعت غذا در  جهان، مقدار ضایعات ناشی از این صنعت نیز به ‌شدت افزایش یافته است. این موضوع باعث مطرح شدن مساله‌ مدیریت و بازیافت این ضایعات شده است. یکی از این ضایعاتی که در ایران به‌ وفور تولید می‌شود، هسته‌ انار است. به دلیل خواص دارویی روغن هسته‌ انار و همچنین تولید قابل ‌توجه سالیانه‌ آن، می‌توان از روغن آن به ‌منظور تولید محصولات غذایی فراسودمند استفاده کرد.

در این راستا محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بهره‌گیری از فناوری نانو اقدام به تولید نوشیدنی‌های نانویی با استفاده از روغن هسته انار کردند.

سید محمد صحافی ابرقوئی از محققان این طرح در دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه روغن‌های خوراکی با قرارگیری در معرض اکسیژن و نور خواص خود را از دست می‌دهند، گفت: در صنعت غذا می‌توان با ترکیب علم "امولسیون‌سازی" و فناوری نانو مانع از بروز تغییرات نامطلوب در اجزای تشکیل ‌دهنده‌ ماده غذایی (عطر و طعم، اسانس‌ها، چربی‌ها و ترکیبات رنگی) شد.

وی ادامه داد: از این رو در این تحقیق سعی شده است با تولید "نانوامولسیون" پایدار روغن هسته‌ انار، از آن در غنی‌سازی نوشیدنی‌های غذایی از جمله آب انار استفاده کرد.

این محقق در خصوص ضرورت انجام این طرح توضیح داد: در حال حاضر علی‌رغم اینکه روغن انار از خواص مفید بسیاری برخوردار است، اما به دلیل ایجاد رنگ کدر نامطلوب و دوفاز شدن، امکان غنی‌سازی نوشیدنی‌ها و آب‌میوه‌ها با این روغن به صورت مستقیم وجود ندارد از این رو در این طرح با ایجاد یک "نانوامولسیون" از روغن هسته‌ انار این امکان فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه نتایج این طرح می‌تواند موجب گسترش محصولات غذایی و نوشیدنی‌های فراسودمند با ارزش غذایی بالا شود، خاطر نشان کرد: در خط تولید نوشیدنی‌های مبتنی بر فناوری نانو نسبت به خط تولید نوشیدنی‌های معمولی تنها یک دستگاه التراسونیک اضافه خواهد شد و نیاز به مواد و تجهیزات گران‌قیمت نیست و صرف هزینه زیادی برای انجام این طرح نسبت به خط تولید نوشیدنی‌های معمولی وجود نخواهد داشت.

به گفته وی محصول تولید شده‌ نهایی از منظر تأثیر بر سلامتی انسان در سطح جهانی نیز شناخته شده است و ارائه‌ قیمت بالاتر برای این محصول توجیه‌ پذیر خواهد بود.

این طرح در قالب رساله‌ی مقطع دکترای سید محمد صحافی ابرقوئی به راهنمایی دکتر سید امیرحسین گلی از دانشگاه صنعتی اصفهان و با همکاری یکی از شرکت‌های خصوصی صورت گرفت و این رساله در ستاد توسعه‌ فناوری نانو تحت عنوان پایان‌نامه‌ مورد نیاز صنعت به تأیید رسیده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تیک تاک کسب و کارش را در آمریکا تعطیل می‌کند
عضو کارگزاران: ثابت شد اسرائیل پوشالی‌ترین رژیم منطقه است
نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
سرکوب اعتراضات در حمایت از فلسطین در آمریکا
تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
نگارش پایان نامه: راهنمای گام به گام
با این پنج نکته، بهترین غرفه نمایشگاه امسال مال شماست
انواع موتور گیرلس
افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
تمرین پدر و دختری دروازه بان استقلال +عکس
کارگری که در روز کارگر به آرزویش رسید +فیلم
اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات در غزه +عکس
چرا دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای غزه
مصدومیت شدید سعید آقاخانی در نون خ ۵ +عکس
افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال
معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد +عکس
لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا +فیلم
دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top