تاریخ انتشار: شنبه 1396/07/01 - 03:30
کد خبر: 246129

گوگل فضای کسب و کار ایران را تا ۱۰۰ درصد فیلتر کرد!

ابوالحسن فیروزآبادی: امریکا برای ایران از ۴۴ تا ۱۰۰ درصد محدودیت اینترنتی ایجاد کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از وطن امروز، «رسانه در سایه» دولتمردان چه در دولت یازدهم و چه در دولت دوازدهم، شبکه‌های اجتماعی‌ای بوده‌اند که طبق قوانین فعلی کشورمان مشمول فیلترینگ هستند و حضور و فعالیت در آنها برای عامه مردم ممنوع است. هر کسی که بخواهد در چنین شبکه‌هایی حضور داشته باشد و فعالیت کند ناگزیر است با فیلترشکن از سد قوانین عبور کند؛ ‌بر همین اساس حضور دولتمردان هم در شبکه‌هایی همچون توییتر و فیس‌بوک و بهره‌گیری از این فضاها برای اظهارنظرهایی که شاید در رسانه‌های رسمی صحبت درباره آنها امکانپذیر نباشد، رخدادی است که در تمام دنیا بی‌نظیر است.

جالب اینجاست که برای پیگیری اظهارنظرهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره فضای مجازی همچون سایر اعضای هیئت دولت باید به سراغ فیلترشکن رفت و این اظهارنظرها را در محیط توییتر دنبال کرد.

در برابر رفتار منفعلانه دولتمردان کشور در فضای مجازی، اما آنطور که دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور می‌گوید شرکت‌های امریکایی چندان عنایتی به ما ندارند و در حالی که خدماتی همچون شبکه‌های اجتماعی در دسترس ما قرار دارند، اما صددرصد از خدماتی که موردنیاز توسعه‌دهندگان و کسب و کارهاست، برای ایران غیرقابل دسترسی است.

***

تا پیش از این اگر حوزه جنگ نرم یکی از حوزه‌هایی بود که برنامه‌ریزی و نگرانی مسئولان را می‌طلبید، حالا رخدادهای تازه‌ای که یکی پس از دیگری در فضای مجازی در حال رخ دادن است،‌حوزه تازه‌ای از نبردی نابرابر را پیش رویمان به تصویر می‌کشد؛ نبرد در فضای مجازی واقعیتی است که با تحریم اپلیکیشن‌های ایرانی در اپ‌استور و گوکل‌استور خودنمایی کرد، اما انگار واقعیت‌های این حوزه بسیار عمیق‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد؛ واقعیت‌هایی از جنس تلاش هدفمند شرکت‌های امریکایی در دسترسی کاربران ایرانی به استفاده مناسب از اینترنت و برپایی کسب و کارهای اینترنتی که در ورای بازی‌های توییتری و فیس‌بوکی دولتمردان فراموش شده است.

محدودیت‌های گوگل برای ایران از ۴۴ تا صددرصد

به گفته سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور نتیجه بررسی‌های کارشناسی مرکز ملی فضای مجازی کشور در خصوص ارائه خدمات و محصولات دیجیتال شرکت‌های امریکایی چون گوگل و آمازون نشان می‌دهد که شرکت‌های امریکایی به طور هدفمند سعی دارند تا کاربران  ایرانی را از استفاده مناسب از اینترنت و دسترسی کشور به ابزارهایی که می‌توانند باعث رشد کسب و کار و اشتغال شوند، دور کنند.

وی با تأکید بر اینکه عملاً ۴۴ درصد از تمامی خدمات گوگل برای کشور مسدود است، می‌افزاید: در این بین صددرصد از خدماتی که موردنیاز توسعه‌دهندگان و کسب و کارهاست، برای ایران غیرقابل دسترسی است.  به گفته فیروزآبادی در حوزه سیستم عامل ۶۳ درصد، تبلیغات کسب و کار ۶۳ درصد و آمار تحلیلی ۳۸ درصد از خدمات گوگل در دسترس مردم ایران قرار ندارد.  دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور تصریح می‌کند: ۹۰ درصد سرویس‌های کاربردی و کسب و کاری آمازون نیز در دسترس ما نیست و روند این محدودیت‌ها نشان می‌دهد که در کشور برای ایجاد چنین زیرساخت‌هایی در حوزه فضای مجازی که یک صنعت مادر است باید اقدام جدی صورت گیرد.

نگاه متفاوت آقای وزیر

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات فراتر از تمام چالش‌های موجود در حوزه فضای مجازی نگاه متفاوتی به این موضوع دارد و می‌گوید: فضای مجازی نه وحشی است که بخواهیم آن را مهار کنیم، نه آنقدر سرکش است که بخواهیم آن را تحت کنترل درآوریم، اما باید در آن حاکمیت داشته باشیم.  از نگاه وی خیلی از نیازهای روزمره ما از طریق خدمات داخلی پاسخ داده می‌شود، همچون خبرخوانی، خدمات نظام بانکی و خدمات سلامت که کاملاً روی بسترهای داخلی ارائه می‌شوند، اما حوزه‌هایی هم که حاکمیتی در آنها نداریم مثل موتور جست‌وجو، ایمیل، سرویس‌های ویدئویی یا شبکه‌های پیام‌رسان است.
وی درباره اینکه چرا در استفاده از ظرفیت‌های موتور جست‌وجو به سمت بومی‌سازی نرفتیم، می‌گوید: سرانه استفاده ما از موتور جست‌وجو و ایمیل که نیاز به سرمایه‌گذاری کلان ملی دارد، مطلوب نیست و دلیل آن صرفاً سرمایه‌گذاری نکردن دولت نیست؛ موتور جست‌وجو بازاری ۵۰۰ میلیون نفری می‌خواهد و باید بتوانیم از کشورهای دیگر نیز بازار به دست آوریم.

 مذاکره این‌بار با توییتر

وزیر ارتباطات درباره دلیل حضورش در شبکه توییتر به‌رغم فیلتر بودن آن معتقد است: قانونی نداریم که فعالیت یک ایرانی در توییتر را محدود کند، اما اجازه فعالیت این شبکه در ایران به واسطه تصمیم کارگروه فیلترینگ داده نشده است.

جهرمی درباره فیلتر بودن توییتر اینگونه توضیح می‌دهد: طبیعتاً فیلترینگ این شبکه اجتماعی با تصمیم وزارت ارتباطات نبوده است و با مسئولیت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به دلیل اینکه گمان می‌کردند در شرایط خاصی این شبکه دنبال دخالت در امور داخلی کشورمان بود، فیلتر شده است؛ علاوه بر این، امکان فیلتر کردن توسط دستور قضایی نیز وجود دارد.  وی با بیان اینکه دولت قبلاً هم درخواست رفع فیلتر این شبکه را به کارگروه مذکور داده است، می‌افزاید: مقام قضایی هم نسبت به رفع فیلتر این شبکه اجتماعی در کشور موضع دارد و گفته است که اگر با تصمیم کارگروه مذکور رفع فیلتر شود با دستور قضایی بار دیگر آن را فیلتر خواهد کرد.

وزیر ICT با تأکید بر اینکه برای آزاد کردن فعالیت توییتر در ایران باید این مواضع حل و فصل شود و قطعاً شورای عالی فضای مجازی در این زمینه نقش مؤثری خواهد داشت، تصریح می‌کند: با این حال توییتر درخواست داده که حاضر هستم درباره نوع و نحوه فعالیتم در ایران مذاکره کنم که این پیام مثبتی است.  آذری جهرمی درباره نحوه حضورش در این شبکه فیلتر شده اینگونه توضیح می‌دهد: طبق قانون دور زدن بسترهای مخابراتی کشور به واسطه فیلترشکن جرم است و منع شده است، اما از مدتی قبل بنده هم طبق آیین‌نامه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مانند خبرگزاری‌ها درخواست دادم تا اینترنت بدون فیلتر داشته باشم. 

وی با مقایسه ممنوعیت استفاده از توییتر با ممنوعیت ماهواره می‌افزاید: همانطور که خبرنگاران خبرگزاری‌ها از اینترنت بدون فیلتر استفاده می‌کنند بنده هم با توجه به جایگاه حقوقی‌ام از این شرایط استفاده می‌کنم. همچنانکه صداوسیما هم در حال حاضر از ماهواره استفاده می‌کند و حتی شبکه‌هایی روی آن ارائه کرده است.  وزیر ارتباطات تأکید می‌کند: قطعاً اگر زمانی دسترسی من به اینترنت بدون فیلتر را محدود کنند، خلاف قانون عمل نخواهم کرد.

منبع: روزنامه جوان

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بهانه‌های بنی اسرائیلی تل‌آویو برای کارشکنی در توافق جدید
اظهارات گروسی در خصوص مذاکراتش در ایران
نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
رونمایی از ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴
زلفی‌گل: نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
برگزاری دو دیدار آینده پرسپولیس و سپاهان فقط با تماشاگر خانم
حجت الاسلام نبویان منتخب اول تهران در دور دوم انتخابات به چه کسانی رای می‌دهد؟
کاریکاتور| انقلاب اسلامی ایران زنجیرهای وابستگی به غرب و آمریکا را گسست
مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهدای راه قدس +عکس
اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
کنفرانس خبری رییس سازمان انرژی اتمی و مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی +عکس
دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با قالیباف +عکس
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا
دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه با شرایط ویژه پذیرش می‌شوند
عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو خبرنگار
دادگاه رسیدگی به اتهامات گروهک تروریستی منافقین +عکس
وقوع زمین‌لرزه‌ای به‌بزرگی ۲.۹ ریشتر در شهرستان دماوند
کاریکاتور| سرکوب دانشجویان، دروغین بودن ادعای آزادی بیان در آمریکا را فاش کرد
رایگان شدن بازدید از موزه فاطمی در روز میلاد حضرت معصومه(س)
مراسم تجلیل از مدال آوران ورزش کشور با حضور رئیسی +عکس
المپیاد فناوری؛ رقابت در هوش مصنوعی، پهپاد و برنامه‌نویسی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top