تاریخ انتشار: شنبه 1396/07/01 - 14:36
کد خبر: 246183

رباتی که به تنهایی ایمپلنت می‌کند

استفاده از روبات در جراحی، تازگی ندارد اما ارائه روباتی که قادر باشد بطور مستقل از انسان کارها را انجام دهد دستاورد قابل توجهی در این حوزه محسوب می‌شود. محققان چینی بعد از تلاشی چهار ساله، چنین روباتی را با موفقیت آزمایش کرده‌اند.

خبرنامه دانشجویان ایران: استفاده از روبات در جراحی، تازگی ندارد اما ارائه روباتی که قادر باشد بطور مستقل از انسان کارها را انجام دهد دستاورد قابل توجهی در این حوزه محسوب می‌شود. محققان چینی بعد از تلاشی چهار ساله، چنین روباتی را با موفقیت آزمایش کرده‌اند.

محققان چینی موفق شده‌اند برای نخستین بار یک جراحی ایمپِلنت ( کاشت دندان ) روباتیک را بطور موفقیت‌آمیز و بدون دخالت انسان اجرا کنند. هرچند گروه پزشکی در طول اجرای این عمل یک ساعته،  در محل حضور داشتند اما دخالت مستقیمی در اجرای عمل نکردند. در این عمل دو دندان با خطایی حدود 0.2 تا 0.3 میلیمتر کار گذاشته شدند که استاندارد لازم برای چنین عملی را برآورده می‌کند. کمبود دندانپزشکان کارآزموده از یک سو و بروز خطاهای مکرر در جراحی‌های این چنینی باعث شده است که متخصصان به فکر توسعه چنین فناوری به عنوان راهکاری مناسب بیافتند. این روبات با همکاری یکی از دانشگاه‌های پزشکی نظامی چین و انستیتوی روباتیک دانشگاه Beihang این کشور طی چهار سال توسعه داده شده است و قادر است به تنهایی جراحی را اداره کند. بنابراین می‌توان انتظار داشت در طول عمل جراحی، شاهد خطاهای انسانی نباشیم. نکته مهم دیگر در این عمل جراحی، استفاده از روش چاپ سه‌بعدی برای ساخت دندان‌های کاشته شده است.

مطالعه‌ای در چین نشان داده است که حدود چهارصد میلیون بیمار در این کشور نیازمند دندان جدید هستند و دندانپزشک کافی برای پوشش دادن این نیاز وجود ندارد بطوریکه هر ساله تنها یک میلیون کاشت دندان در این کشور صورت می‌گیرد و معطل شدن بیماران در نوبت جراحی، امکان حادتر شدن وضعیت آن‌ها را بیشتر می‌کند. در چنین عمل‌هایی، جراح دندانپزشک در فضای بسیار کوچکی کار می‌‌کند که برخی از قسمت‌های آن به سختی دیده می‌شوند و چنین شرایطی اجرای کاشت دندان را دشوارتر می‌کند. استفاده از روبات برای اینکار، راهکاری برای حل چنین مشکلاتی خواهد بود.

روبات‌ها در سال‌های اخیر، بطور گسترده‌ای بعنوان دستیارانی برای دندانپزشکان بکار گرفته شده‌اند و از آن‌ها در اعمالی نظیر روت کانال ( درمان ریشه) و اورتودنسی  و حتی برای آموزش دانشجویان دندانپزشکی استفاده شده است.

منبع: بیزینِس‌اینسایدر

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
نگارش پایان نامه: راهنمای گام به گام
با این پنج نکته، بهترین غرفه نمایشگاه امسال مال شماست
انواع موتور گیرلس
افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
تمرین پدر و دختری دروازه بان استقلال +عکس
کارگری که در روز کارگر به آرزویش رسید +فیلم
اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات در غزه +عکس
چرا دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای غزه
مصدومیت شدید سعید آقاخانی در نون خ ۵ +عکس
افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال
معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد +عکس
لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا +فیلم
دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی در این کشور مسدود شد
۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
هشدار وزارت بهداشت درباره سیگارهای الکترونیک
بازداشت ۴ کنکوری متخلف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top