تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/09/05 - 15:09
کد خبر: 251075

میکروسکوپ مجهز به هوش مصنوعی

بیماری مالاریا سالانه حدود نیم‌میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشاند و در چنین شرایطی، میکروسکوپ‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند با افزایش سرعت تشخیص و استانداردسازی شناسایی مالاریا، کمکی در رفع این مشکل کنند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شرکت چینی Motic و یک مؤسسه سرمایه‌گذاری که از سوی بیل گیتس حمایت می‌شود، از تصمیم خود برای تجاری‌سازی نوعی میکروسکوپ خبر داده‌اند که قادر است با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری عمیق، بطور خودکار و ظرف مدت ۲۰ دقیقه انگل‌های مالاریا را در یک نمونه خون شناسایی و شمارش کند. نمونه آزمایشی این ابزار، موفق شده است که نیازهای بالاترین استاندارد سازمان بهداشت جهانی موسوم به « سطح یک صلاحیت» (   competence level 1 ) را برآورده سازد. این بدین معنی است که چنین میکروسکوپی می‌تواند حتی با متخصصان این حوزه رقابت نماید.

یافتن انگل‌های مالاریا در خون بسیار دشوار است و در مواردی ممکن است در صدها تصویر میکروسکوپی تهیه شده از نمونه‌های خون، تعداد اندکی از این انگل‌ها یافت شود و حتی در مواردی ممکن است در میان صدهزار گلبول قرمز تنها یک انگل مالاریا دیده شود. سباستین نانندورف ( Sebastian Nunnendorf) مدیر کل Motic در چین این وضعیت را «شبیه یافتن تیله‌های بازی در زمین فوتبال» می‌داند. این ابزار که EasyScan Go نام دارد با ترکیب فناوری میکروسکوپ میدان روشن (bright-field microscope) و لپ‌تاپی که نرم‌افزار یادگیری عمیق را اجرا می‌کند این کار را به‌طور خودکار انجام می‌دهد.

برای آموزش الگوریتم‌، به حجم زیادی از داده‌های آموزشی نیاز است تا بتوان نتایج دقیقی بدست آورد. برای این کار ترکیبی از الگوریتم‌های یادگیری عمیق و الگوریتم‌های معمول کامپیوتری که برای دسته‌بندی سوژه‌ها در تصاویر بکار می‌روند استفاده شده است. این محققان از برخی آزمایشگاه‌ها درخواست کردند به عمد نمونه‌‌هایی با دقت کمتر ارائه کنند تا از آن‌ها برای آموزش الگوریتم استفاده شود. اگر چه میکروسکوپ فعلی با سرعتی مشابه یک متخصص آزمایشگاهی یعنی یک اسلاید در ۲۰ دقیقه نمونه‌ها را بررسی می‌کند اما محققان امیدوارند بتوان در آینده این زمان را به نصف رساند. چنین میکروسکوپ‌هایی یافتن راه درمان برای گونه‌‌های مقاومی از مالاریا که در حال گسترش در آسیای جنوب غربی هستند را سرعت می‌بخشد. از سوی دیگر  چنین ابزاری به محققانی کمک خواهد کرد که شیوع بیماری‌های عفونی و میزان کارآیی درمان‌های دارویی را زیرنظر دارند. هنوز قیمت و زمان عرضه این ابزار به بازار مشخص نشده است.

منبع: اسپکتروم

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top