تاریخ انتشار: پنجشنبه 1397/01/23 - 18:05
کد خبر: 263094

اظهارات قابل‌تامل عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره تلگرام

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مسئولان مرتبط حوزه زیرساخت در وزارت ارتباطات در چند سال گذشته بعلاوه مدیران عامل و مسئولان اپراتورهای تلفن‌های همراه به خاطر منافع مالی‌شان، تلگرام را در داخل کشور تبلیغ و برای آن انحصار عملی به وجود آوردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، سید احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش‌آمده در ارتباط با بحث تلگرام در کشور گفت: آنچه در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که چه شد تلگرام به یک پیام‌رسان و اپلیکیشن با بیش از 40 میلیون مخاطب تبدیل شد و علت آن این است که انحصار عملی برای تلگرام در کشور ما به وجود آمد.

وی افزود: پیام‌رسان‌های قبلی مثل وی‌چت و وایبر عملاً بدون اینکه بعضاً فیلتر قانونی شوند، پهنای باند کمتری در اختیارشان قرار داده شده بود و یک پهنای باند و خدمات وسیعی برای تلگرام به وجود آمد و عملاً تلگرام در کشور تبلیغ شد و با اینکه دیگر پیام‌رسان‌ها حتی به‌‌روزرسانی هم شدند اما درنهایت این تلگرام بود که موقعیتش را در کشور ما تثبیت کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: نکته دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که اپراتورهای تلفن همراه در کشور به علت نگاه اقتصادی و پولی و درآمد هنگفت و سرشاری که از بابت خرید ترافیک تلگرام نصیبشان می‌شد، بیش از دو سال تلاش کردند تا سرورهای تلگرام را از هلند به ایران منتقل کنند که قریب به بیش از یک سال است که موفق به انجام این کار شده‌اند.

قاضی‌زاده خاطرنشان کرد: الان 60 درصد هزینه اینترنت مردم ایران بابت استفاده از تلگرام به جیب اپراتورها می‌رود و این درحالی است که تا دو سال پیش بابت خرید ترافیک اینترنت، این پول به دلیل عدم وجود سرورهای تلگرام در داخل کشور به خارج منتقل می‌شد و حدود 500 میلیارد تومان به عنوان هزینه ترافیک به خارج از کشور می‌رفت و این در حالی است که در آن زمان تلگرام تا به این حد در کشور ما فضا پیدا نکرده بود.

وی ادامه داد: اپراتورهای تلفن همراه برای اینکه این میزان پول به جیب خودشان برود، با پیگیری بسیار زیاد سرورهای تلگرام را به داخل کشور منتقل کردند و وقتی سرورها به داخل کشور منتقل شد، نه‌تنها تلگرام گسترش بیشتری پیدا کرد، بلکه پهنای باند و امکانات بیشتر نیز در اختیارش قرار گرفت و به نفع تلگرام همه چیز همانند فیس‌بوک و توئیتر فیلتر شد و وایبر و وی‌چت از بین رفت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: تا حدود دو سال پیش تلگرام در رتبه‌بندی پیام‌رسان‌های جهان حتی رتبه 20 و 30 را هم نداشت و امروز هم که به پیام‌رسان اول کشور ما تبدیل شده، جزو 10 پیام‌رسان اول جهان نیست.

قاضی‌زاده خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه سرورهای پیام‌رسان‌های دیگر در آمریکاست و اپراتورهای تلفن همراه ما برای انتقال این سرورها به داخل کشور دسترسی نداشتند، ولی سرور تلگرام در هلند بود و اپراتورهای تلفن همراه کشورمان با انجام مذاکرات، آن را به داخل کشور وارد کردند.

وی افزود: مسئولان مرتبط حوزه زیرساخت در وزارت ارتباطات در چند سال گذشته بعلاوه مدیران عامل و مسئولان اپراتورهای تلفن‌های همراه به خاطر منافع مالی‌شان، تلگرام را در داخل کشور تبلیغ و برای آن انحصار عملی به وجود آوردند، امروز هم اگر قرار باشد جابجایی در بحث پیام‌رسان‌ها ایجاد شود، صرفاً با فیلتر قانونی انجام نمی‌شود، بلکه در ارتباط با پهنای باند، سرعت و نوع تسهیلات و خدمات نیز باید تغییرات انجام شود و آنچه که در مورد وایبر،‌ وی‌چت،‌ فیس‌بوک و توئیتر انجام شد، در مورد تلگرام نیز باید اجرایی شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: امیدوارم در ارتباط با بحث پیام‌رسان‌ها،‌ اپراتورها منافع مالی خود را به دیگر موضوعات ترجیح ندهند و شرایط برای پیام‌رسان‌ها رقابتی شود و مسئولان ذی‌ربط در حوزه ارتباطات و همچنین اپراتورهای ما باید دست به دست هم دهند که کوچ و جابجایی از پیام‌رسانی همچون تلگرام به دیگر پیام‌رسان‌ها، یک کوچ واقعی باشد و انحصار عملی به وجود نیاید و این انحصار عملی در اختیار هیچ پیام‌رسان دیگری هم نباید قرار گیرد.

قاضی‌زاده خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در کشور عادت داریم که یک چیز را خیلی بزرگ می‌کنیم و بعد می‌گوییم این چیزی که بزرگ شده تنظیم و متعادل شود.

وی با بیان اینکه مردم باید انتخاب کنند که از چه پیام‌رسانی استفاده کنند، افزود: باید یک رقابت بین تمام پیام‌رسان‌ها شکل بگیرد و از یک سطح برابر زیرساخت و امکانات برخوردار شوند تا هریک از پیام‌رسان‌ها که توانست تسهیلات بیشتر و کیفیت بهتر برنامه را ارائه دهند، سهم بیشتری از بازار را به خودشان اختصاص دهند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به مسائل مربوط به امنیت تلگرام، اظهار داشت: وقتی برنامه‌نویسان و هدایتگران اصلی به تمام اصلی مردم دسترسی دارند و از سوی دیگر هیچ تعلق‌خاطری به هیچ‌یک از مردم ما ندارند، امنیت و زیرساخت آن شبکه را به‌طور کامل زیر سؤال می‌برد.

قاضی‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: ما باید بر روی پیام‌رسان‌های داخلی با قدرت رقابت خدمات و تسهیلات جذاب برای مردم کار و ایجاد کنیم و هر یک از آنها که توانستند سهم بیشتری از بازار را از آن خود کنند، برند و برجسته شوند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
زیباترین بازی سال / خداحافظی پرسپولیس با جام حذفی
دانشگاه‌های آمریکا یکپارچه بر علیه رژیم صهیونیستی +فیلم
دفتر بن‌گویر بیانیه داد
لحظه تصادف و واژگونی خودروی وزیر امنیت داخلی اسرائیل +فیلم
زخمی شدن وزیر امنیت داخلی اسرائیل پس از واژگونی خودرو +فیلم
کاهش عجیب بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳
وزیر تندروی اسرائیلی تصادف کرد +فیلم
وضعیت وزیر امنیت داخلی اسرائیل وخیم است +جزئیات
نماز خواندن یک دانشجوی مسلمان بعد از دستگیری در حضور پلیس آمریکا +فیلم
حمایت دانشجوی دانشگاه کلمبیا از فلسطین با لباس عروس +فیلم
دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
پلیس آمریکا در حال پاکسازی خون حامیان فلسطین در محل درگیری با دانشجویان +فیلم
حرکت جالب از ادای احترام دانشجویان آمریکایی به فلسطینان +فیلم
تیک تاک کسب و کارش را در آمریکا تعطیل می‌کند
عضو کارگزاران: ثابت شد اسرائیل پوشالی‌ترین رژیم منطقه است
نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
سرکوب اعتراضات در حمایت از فلسطین در آمریکا
تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
نگارش پایان نامه: راهنمای گام به گام
با این پنج نکته، بهترین غرفه نمایشگاه امسال مال شماست
انواع موتور گیرلس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top