تاریخ انتشار: جمعه 1397/04/08 - 00:50
کد خبر: 270833

جلیلی در نشست راهکارهای مقابله با تحریم چه گفت؟

عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: امروز همه اذعان دارند برای اداره کشور نباید به امریکا اعتماد می شد و نمی توان معطل چند کشور اروپایی شد و باید با اتکا به توانمندی داخلی کشور را اداره کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، نشست تخصصی راهکارهای مقابله با تحریم و چگونگی اداره شایسته کشور در شرایط کنونی با حضور سعید جلیلی و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان و مسئولان سابق و فعلی برگزار شد.

در این نشست که در دفتر سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی برگزار شد، وی ضمن توصیف شرایط فعلی گفت: با گذشت دو سال و نیم از اجرای برجام، طرف مقابل اذعان دارد که ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده اما همگان مشاهده کردند که بخشی از طرف مقابل رسما از تعهدات خود شانه خالی کرد و بخش دیگری از  طرف مقابل نیز برای اجرای تعهدات خود تضمینی به ایران نمی دهد، به گونه ای که مرکل صدر اعظم آلمان رسما اعلام کرد اینکه اروپا بتواند رفتار امریکا را جبران کند توهم است و ماکرون رییس جمهور فرانسه نیز گفت ما نمی توانیم شرکت های اروپایی را مجبور به کار با ایران کنیم.

جلیلی ادامه داد : طبق بیانیه ای که ۳ کشور اروپایی پس از خروج ترامپ از برجام منتشر کردند، ضمن تعیین بایدها و نبایدها برای ایران صحبت از موضوعات جدید مثل موشکی و منطقه ای برای ایران کردند لذا امروز همه اذعان دارند برای اداره کشور نباید به امریکا اعتماد می شد همچنانکه نمی توان معطل چند کشور اروپایی شد و باید با اتکا به توانایی های خومان کشور را اداره کنیم.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی افزود: شبیه تجربه امروز در حوزه تحریم ها و فشارهای خارجی را پیش از این در سال های ۹۰ تا ۹۲ نیز داشتیم و بر اساس همین تجربه باید گفت قطعا می توان امروز هم کشور را به نحو شایسته ای اداره کرد.

جلیلی ادامه داد: اگر هوشمندی به خرج داده شود می توان بسیاری از تهدیدات ناشی از تحریم و فشار خارجی را به فرصت تبدیل کرد بگونه ای که حداقل فشار به مردم وارد شود.

عضو هیات نظارت بر اجرای برجام افزود: «تحریم های فلج کننده» ادعایی دشمن وقتی  می تواند آثار خود را نشان دهد که قبل از آن «تحلیل های فلج کننده» اثر خود را در جامعه گذاشته باشد، در صورتی که با ابتدایی ترین تحلیل ها نیز مشخص بود نباید به برجام خوشبین بود زیرا طبق همین سند اصلا قرار نبود تمام تحریم ها برداشته شود و در آن تاکید شده بود که بخش قابل توجهی از تحریم ها باقی خواهد ماند اما متاسفانه بسیاری از سازوکارهای مقابله با تحریم در این چند سال تضعیف و حتی تعطیل شد در حالیکه از همان ابتدا دشمن اعلام کرده بود با وجود برجام نیز بخش زیادی از تحریم ها حفظ خواهد شد.

جلیلی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: مهم ترین راه مقابله با تحریم‌های دشمن تلاش برای بی‌اثر کردن آنهاست.

عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در چند سال گذشته کارگروه های اقتصادی مختلفی که در این زمینه فعالیت داشتند به نتایج خوب و عملیاتی برای مقابله با تحریم ها رسیده اند که علیرغم ارائه به دستگاه های مربوطه متاسفانه در عمل به این موضوع توجه چندانی نشد.

وی افزود: امروز دشمن به صراحت اعلام کرده که با فشارها و تحریم ها چند محور از جمله «تولید و فروش نفت»، «مراودات ارزی و بانکی»، «بازار ارز» و «اخلال در مسیر پیشرفت کشور» را هدف گرفته اما واقعیت آن است که می توان بر همه این مشکلات غلبه کرد به شرطی که کار جدی گرفته شود و مسئولان با اتخاذ تصمیم های صحیح و به موقع با رویکرد جهادی اقدام کنند.

جلیلی در پایان تصریح کرد: ان شالله در چهلمین سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آخرین حربه های دشمن نیز ناکام خواهد ماند و شکوه و عظمت نظام اسلامی با اتخاذ تدابیر صحیح و به موقع و با پشتیبانی مردم بار دیگر خود را نشان خواهد داد.

هم چنین در ادامه این نشست کارشناسان و مسئئولان حاضر در جلسه به ارائه راهکارهای عملیاتی خود جهت مقابله با تحریم ها پرداختند که اهم آن به شرح ذیل می باشد:

-متاسفانه از سال ۹۲ و با روی کار آمدن دولت یازدهم، بسیاری از زیرساختهای ایجاد شده برای مقابله با تحریم ها از بین رفت.

- یکی از شروط اصلی اداره موفق کشور در شرایط کنونی همراهی و هماهنگی مدیران دستگاه های مهم و ذی ربط با یکدیگر است.

- کشوری را که به لحاظ جغرافیایی ۱۵ همسایه دارد نمی توان به راحتی تحریم کرد.

- علیرغم همه فشارهای خارجی، با راهبرد اتکا به درون و استفاده از ظرفیت تعامل با کشورهای دوست در سطح مدیریت اقتصاد کشور می توان اکثر تحریم ها را بی اثر کرد.

- مدیریت کار اقتضا می کند خود رییس جمهور ریاست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را برعهده گیرد.

- آنچه بازار ارز را دچار تلاطم کرده واردات کالا و خدمات نیست بلکه سایر مصارف ارزی مانند قاچاق، خروج سرمایه و خرید ارز برای سفته بازی است.

- باید با استفاده از تجارب قبلی، گروه بندی کالاها هرچه زودتر انجام شود.

- بخش عمده ای از تلاطم های فعلی در بازار ارز ریشه در سوءتدبیرهای داخلی از جمله ضعف در نظام بانکی و رشد سرسام آور و توزیع ناعادلانه نقدینگی دارد.

- همچنین برای مدیریت تقاضای ارز راهکارهای ذیل پیشنهاد می شود:

تعبیه سازوکار بهینه برای بازگشت ارزهای صادراتی به چرخه اقتصادی کشور

استفاده از ظرفیت سایر پیامرسان های بین بانکی دنیا به جای سوییفت

استفاده از مکانیزم هایی مانند بورس نفت

استفاده از ظرفیت شبکه ارز رمزها با رویکرد داخلی و بین المللی

عملیاتی کردن پیمان های پولی دو و چندجانبه با محوریت بانک مرکزی

ایجاد مرکز بین المللی مالی در داخل و استفاده از مراکز مالی بین المللی دیگر کشورها

تلاش برای تغییر نقشه ارزی کشور و متنوع سازی منابع و مصارف

استفاده از سازوکارهای مالیاتی برای هدایت نقدینگی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تیک تاک کسب و کارش را در آمریکا تعطیل می‌کند
عضو کارگزاران: ثابت شد اسرائیل پوشالی‌ترین رژیم منطقه است
نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
سرکوب اعتراضات در حمایت از فلسطین در آمریکا
تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
نگارش پایان نامه: راهنمای گام به گام
با این پنج نکته، بهترین غرفه نمایشگاه امسال مال شماست
انواع موتور گیرلس
افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
تمرین پدر و دختری دروازه بان استقلال +عکس
کارگری که در روز کارگر به آرزویش رسید +فیلم
اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات در غزه +عکس
چرا دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای غزه
مصدومیت شدید سعید آقاخانی در نون خ ۵ +عکس
افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال
معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد +عکس
لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا +فیلم
دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top