تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/08/21 - 06:54
کد خبر: 289994

کمک به کاهش درد مزمن کمر با تحریک بخشی از مغز

پژوهشگران آمریکایی دریافته‌اند که می‌توان با تحریک ناحیه خاصی از مغز، به کاهش درد مزمن کمر کمک کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشکده پزشکی "دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل" (UNC) در پژوهشی نشان داده‌اند که می‌توان با متمرکز کردن جریان الکتریسیته بر یک ناحیه از مغز، ریتم‌های آن ناحیه را افزایش داد تا به این ترتیب، نشانه‌های مرتبط با درد مزمن کمر کاهش یابند.

این پژوهش نشان می‌دهد که پزشکان می‌توانند در آینده، بخش‌هایی از مغز را با راهبرد‌های درمانی غیرتهاجمی مانند "تحریک جریان مستقیم درون‌جمجمه‌ای" (tACS)، هدف قرار دهند.

"فلاویو فرولیچ" (Flavio Frohlich)، استادیار روان‌پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما در چند سال اخیر، مقالات بسیاری در مورد تحریک مغز منتشر کرده‌ایم، اما این نخستین باری است که ناحیه مغزی مربوط به درد مزمن را مطالعه و عناصر آن را به طور کامل مشخص کرده‌ایم. ما موفق شدیم با هدف قرار دادن ناحیه خاصی از مغز، فعالیت این ناحیه را افزایش دهیم و ذخیره کنیم. این افزایش، با کاهش چشمگیری در نشانه‌های درد مرتبط بود.

"جولیانا پرایم" (Julianna Prim)، از فارغ‌التحصیلان دانشگاه کارولینای شمالی گفت: اگر تحریک مغز بتواند به افراد مبتلا به درد مزمن کمک کند، به یک روش درمانی غیرتهاجمی و کم‌هزینه تبدیل می‌شود که نیاز به دارو‌های مسکن دارای عوارض جانبی را برطرف می‌کند.

پرایم و همکارانش، ۲۰ بیمار مبتلا به درد مزمن کمر را مورد بررسی قرار دادند و هر شرکت‌کننده داوطلب شد دو جلسه ۴۰ دقیقه‌ای را بین یک تا سه هفته به درمان اختصاص دهد.

پژوهشگران در طول همه جلسات، الکترود‌هایی را به جمجمه بیماران متصل کردند. آن‌ها در جلسه نخست، قشر سوماتوسنسوری مغز را با استفاده از روش تحریک جریان مستقیم درون‌جمجمه‌ای، هدف قرار دادند تا امواج آلفا را به طور طبیعی در این ناحیه افزایش دهند.

هنگامی که پرایم و گروهش، شرکت‌کنندگان را دوباره بررسی کردند، متوجه کاهش قابل‌توجه درد در طول جلسات شدند. حتی برخی از شرکت‌کنندگان، هیچ دردی را پس از این جلسات احساس نمی‌کردند.

فرولیچ افزود: این پژوهش، مثال بی‌نقصی از همکاری دانشمندان و پزشکان ارائه می‌دهد. برای ابداع درمان‌ها و راهبرد‌های پیشگیری بهتر، استفاده از روش‌های جدیدی که به همکاری پژوهشگران منجر می‌شود، اهمیت بسیاری دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو
حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها
بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان
تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top