به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران، نسترن، نوعی رز وحشی با گلهای ریز است که به رنگهای سفید، قرمز و زرد یافت میشود و بوی کم، اما مطبوعی دارد. قسمتهای مورد استفاده این گیاه میوه تازه یا خشک شده، برگ و گل آن است. در این مطلب برخی از خواص نسترن را بیان میکنیم.
طبع میوه نسترن
میوه نسترن از نظر طب سنتی ایران، معتدل و خشک است.
ترکیبات میوه نسترن
میوه نسترن سرشار از ویتامین C است؛ به طوری که در ۱۰۰ گرم آن، ۶۰۰ میلیگرم ویتامین C وجود دارد، در حالی که در ۱۰۰ گرم پرتقال فقط ۵۰ میلیگرم ویتامین C موجود است؛ بنابراین مقدار ویتامین C میوه نسترن ۱۲ برابر پرتقال و ۳ برابر لیموترش است.
خواص قلبی و عروقی نسترن
دمنوش نسترن در درمان بیماریهای قلبی مفید است همچنین میوه نسترن سبب کاهش فشار خون میشود.
دمنوش نسترن تپش قلب را رفع میکند برای این منظور ۱۰ گرم میوه نسترن را سه ساعت در ۳۰۰ سیسی آب خیس کنید سپس ۵ دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ روزانه ۳ فنجان از این دمنوش را میل کنید.
خواص گوارشی نسترن
دمنوش میوه نسترن، مقوی معده است. این دمنوش اسهال، انقباض ماهیچههای معده و انگل روده را از بین میبرد.
اثرهای نسترن بر دستگاه ادراری
برای درمان تورم کلیه و مجاری ادراری از نسترن استفاده میشود.
میوه نسترن نقش موثری در دفع سنگ کلیه دارد برای این منظور ۱۵ گرم میوه خرد شده نسترن را در ۳۰۰ سیسی آب بجوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد؛ قبل از هر وعده غذایی یک لیوان از این دمنوش را میل کنید.
برای درمان بند آمدن ادرار، ۱۰ گرم میوه نسترن را در ۳۰۰ سیسی آبجوش بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه دَم بکشد قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از این دَمکرده را بنوشید.