تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/11/01 - 07:20
کد خبر: 299105

بیمه‌ها به پلاسکو چقدر خسارت دادند؟

بسیاری از شرکت‌های بیمه‌ای درگیر حادثه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو هستند، چراکه این ساختمان واحد‌های زیادی داشت و هر یک به نحوی با شرکت‌های بیمه در ارتباط بودند. اما این شرکت‌های بیمه اکثرا در ارتباط با مواردی مانند بیمه اموال بیمه‌نامه داشتند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از ایسنا، با فرا رسیدن دومین سالروز حادثه پلاسکو، با اینکه مجموع این ساختمان بیمه نبود، اما بسیاری از واحد‌های تجاری این ساختمان به دلیل مالکیت سرقفلی، فقط می‌توانستند بیمه‌نامه‌های اموال خریداری کنند؛ از این جهت شرکت‌های بیمه موظف به ایفای تعهدات بیمه‌ای خود بودند که در این بین شرکت‌های بیمه آسیا، البرز و نوین از ایفای تعهدات کامل خود خبر داده‌اند.

بسیاری از شرکت‌های بیمه‌ای درگیر حادثه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو هستند، چراکه این ساختمان واحد‌های زیادی داشت و هر یک به نحوی با شرکت‌های بیمه در ارتباط بودند. اما این شرکت‌های بیمه اکثرا در ارتباط با مواردی مانند بیمه اموال بیمه‌نامه داشتند.

علت هم این بود که صاحبان واحد‌های ساختمان پلاسکو در واقع تنها مالک سرقفلی مغازه‌هایشان بودند و طبق قانون نمی‌توانستند واحدشان را بیمه کنند.

به گفته رییس کل وقت بیمه مرکزی، از مجموع ۶۰۰ واحد صنفی مستقر در ساختمان پلاسکو فقط ۱۶۰ واحد یعنی حدود ۲۵ درصد بیمه (بیمه اموال) بودند و براساس برآورد‌های تقریبی می‌توان گفت که کل تعهدات صنعت بیمه درباره آتش‌سوزی این ساختمان حدود ۴۰ میلیارد تومان است.

بدیهی است که این مبلغ گوشه بسیار کوچکی از کل خسارت وارده به افراد را پوشش می‌دهد و با این اوصاف می‌توان گفت که بسیاری از کسبه آن ساختمان پس از این حادثه کل سرمایه خود را از دست داده‌اند.

موضوع اصلی بیمه ساختمان پلاسکو این بود که کسبه این ساختمان هرکدام فقط مالک سرقفلی واحد‌هایی بودند که در اختیار داشتند. از این جهت آن‌ها فقط حق بهره برداری و فعالیت اقتصادی را در این مجموعه داشتند؛ بنابراین بیمه کردن ساختمان در حیطه وظایف آن‌ها نبوده و این کاسبان شاید نهایتا اموال خود را بیمه کرده باشند.

از آنجاکه مالکیت ساختمان پلاسکو در اختیار بنیاد مستضعفان بود تنها نهادی که می‌توانست آن ساختمان را بیمه کند هم خود بنیاد مستضعفان بود که البته این کار را انجام نداده بود.

این نهاد البته طبق قانون مختار است اموالش را بیمه کند یا نکند؛ اما حتی اگر بنیاد مستضعفان هم بیمه ساختمان را تقبل می‌کرد، باز چیزی نصیب کسبه پلاسکو نمی‌شد، چراکه آن‌ها فقط مالک سرقفلی واحدهایشان بودند.

کدام بیمه‌ها باید به پلاسکو خسارت می‌دادند و چقدر پرداخت کردند؟
بسیاری از شرکت‌های بیمه از جمله بیمه ایران، آسیا، البرز، سامان و نوین در این حادثه بیمه‌نامه‌هایی را صادر خساراتی را پرداخت کردند که ما بعد از فرارسیدن دومین سالروز این حادثه بزرگ به سراغ شرکت‌های بیمه مربوطه رفته ایم تا میزان تعهدات و خساراتی که پرداخت کرده‌اند را جویا شود.

یکی از بزرگترین بیمه‌هایی که در این حادثه برای واحد‌های پلاسکو بیمه‌نامه صادر کرده، بیمه آسیا است. این شرکت تاکنون ۵۱ مورد خسارت پرداخت کرده که اکبر مشتاقی، مدیر بیمه‌های آتش‌سوزی بیمه آسیا در گفتگو با ایسنا در این زمینه اظهار کرد که این شرکت بابت این تعداد بیمه‌نامه مبلغ شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداختی داشته است.

مدیر بیمه‌های آتش سوزی بیمه آسیا با بیان اینکه عمده بیمه‌نامه‌های صادر شده از نوع بیمه مسئولیت و آتش سوزی بوده‌اند، اضافه کرد: تعدادی از بیمه‌گذاران داوطلبانه گفتند که موجودی در مغازه‌هایشان نداشته‌اند. علاوه بر این‌ها تعدادی واحد هم پشت پلاسکو قرار داشتند که، چون اجناس‌شان دود گرفته بود، بیمه آسیا کل خسارت را پرداخت کرد.

همچنین مسئولان بیمه البرز اعلام کردند که ۱۱ واحد از ساختمان پلاسکو تحت پوشش بیمه آتش سوزی این شرکت بیمه قرار داشته که دو واحد که در برج اصلی تخریب شده بود به طور کامل از بین رفته و این شرکت به همه تعهدات خود عمل کرده است و دیگر هیچ پرونده‌ای در ارتباط با پلاسکو در این شرکت وجود ندارد.

علاوه بر این‌ها حسین کریم خان زند، مدیرعامل بیمه نوین، با بیان اینکه فقط یک مغازه در پلاسکو تحت پوشش این شرکت بیمه بوده است، از ایفای تعهدات کامل بیمه نوین در قبال این بیمه‌نامه خبر داد و گفت که بنا بر اصل اعتماد، سقف این مبلغ را پرداخت کردیم؛ هرچند در این باره هنوز تحقیقات کامل نشده است.

اما علیرغم پیگیری‌های متعدد ایسنا از شرکت بیمه ایران به عنوان بزرگترین شرکت بیمه‌ای که در این حادثه بیشترین بیمه‌نامه را هم صادر کرده بود، پاسخی حاصل نشد. همچنین شرکت بیمه سامان نیز در این زمینه حاضر به پاسخگویی نشد.

تعداد واحد‌های بیمه شده در ساختمان پلاسکو بیش از ۱۶۰ واحد اعلام شده بود که پس از اطلاعات کامل‌تری که از واحد‌های پلاسکو بدست آمد مشخص شد، حدود ۲۱۰ واحد دارای بیمه نامه بوده‌اند که در کل ۴۹ میلیارد تومان خسارت برآورد شده است.

با اینکه ایران در بین ۱۰ کشور حادثه خیز دنیا قرار دارد هنوز صندوقی برای حوادث طبیعی نداریم. البته هرچند بعد از ۱۳ سال بالاخره در دوران ریاست همتی در بیمه مرکزی، لایحه‌ای برای تاسیس صندوق حوادث طبیعی به مجلس فرستاده شد.

این حادثه خیزی همواره مشکلات زیادی برای کشور به وجود آورده است که تاسیس صندوقی برای بیمه حوادث می‌تواند نقش برجسته‌ای در رفع مشکلات جبران خسارت در مواقع بحرانی به وجود آورد؛ امری که هنوز در پیچ و خم طی کردن مراحل قانونی گرفتار شده و وضعیت روشنی ندارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top