تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/03/05 - 22:00
کد خبر: 313503

بی‌نتیجه بودن رایزنی‌های شبانه نتانیاهو

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از بی‌نتیجه بودن رایزنی‌های شبانه نتانیاهو برای تشکیل دولت جدید خود خبر می‌دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه شنبه رایزنی‌هایی را با مسئولان پرونده مذاکرات درباره تشکیل دولت آینده در تلاش برای حل گره آن انجام داده است.

کانال دوازدهم تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد رایزنی های شنبه شب به هیچ پیشرفتی در مذاکرات تشکیل دولت آتی منجر نشده است. این رسانه به نقل از منابع خود در حزب لیکود اعلام کرد که آویگدور لیبرمن رئیس فهرست اسرائیل خانه ما به برگزاری مجدد انتخابات اهتمام دارد.

این رسانه افزود احزاب حریدی در نشست روز گذشته مواضع خود را تشدید و تاکید کردند آمادگی امتیازدهی در برابر لیبرمن را ندارد، این احزاب طی روزهای اخیر تحت فشارهای بسیار زیاد حزب لیکود قرار داشتند.

از سوی دیگر رادیو رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه به نقل از منابعی در حزب لیکود به ریاست نتانیاهو گزارش داد تهدیدها برای برگزاری انتخابات مجدد علیه احزاب حریدی صورت گرفته است، لیبرمن روز شنبه در صفحه شخصی خود در توییتر بار دیگر به لیکود حمله کرد، وی چند روز پیش تهدید به سرنگونی دولت راستگراها کرده بود.

سناریوهای پس از شکست تشکیل کابینه اسرائیل

گدعون الون نویسنده و تحلیلگر صهیونیست در مطلبی در روزنامه اسرائیل امروز نوشت شکست کنونی در تشکیل دولت اسرائیل ممکن است زمینه را برای تحقق بسیاری از سناریوهای حزبی و پارلمانی در سایه رسیدن تلاش‌های تشکیل ائتلاف به بن بست، فراهم کند.

وی نوشت بنیامین نتانیاهو در صورتی که تا چهارشنبه آینده در اواخر می نتواند رووین ریوولین رئیس اسرائیل را مطلع کند که توانسته است پنجمین دولت خود را تشکیل دهد، چندین سناریو بر اساس قانون اسرائیلی مدنظر قرار خواهد گرفت.

سناریوی نخست این است که نتانیاهو از حمایت ۶۰ عضو کنست برخوردار شود تا بتوانند رای اعتماد کنست را کسب کنند، ولی چنین دولتی در صورتی که آویگدور لیبرمن (وزیر جنگ اسبق) از اعضای حزبش (اسرائیل خانه ما) بخواهد به اپوزیسیون بپیوندند، و علیه آن رای دهند، باثبات نخواهد بود.

تحلیلگر صهیونیست افزود در صورت امتناع حزب لیبرمن از رای دادن (رای ممتنع)، دولتی که تشکیل می‌شود، اکثریت ۶۰ رای را کسب خواهد کرد و ۵۵ عضو کنست هم با آن مخالفت خواهند کرد، ولی در صورتی که حزب لیبرمن تصمیم به رای دادن علیه دولت نتانیاهو بگیرد، در آن صورت نتیجه رای گیری، ۶۰ رای مثبت در برابر ۶۰ رای منفی خواهد بود که در چنین حالتی، دولت شکل نخواهد گرفت و دولت کنونی به عنوان دولت موقت و پیشبرد امور فعالیت خواهد کرد.

به گفته گدعون الون، بر اساس قانون اسرائیل، نتانیاهو باید به ریوولین طی ۴۲ روزی که در اختیارش است، ابلاغ کند که موفق به تشکیل ائتلاف دولتی نشده است و در چنین حالتی، مکلف شدن یک عضو دیگر کنست برای انجام این ماموریت (تشکیل دولت) جزء اختیارات ریوولین است، البته پیش از مامور شدن نامزد جدید، رئیس اسرائیل باید رایزنی‌های حزبی فراگیری با تمام روسای فهرست های حزبی انجام دهد.

وی افزود قانون اسرائیل، هویت نامزد جدید را مشخص نمی کند که این مسئله این امکان را در برابر رئیس اسرائیل فراهم می کند که یا عضو دیگری از کنست را مامور کند یا ژنرال بنی گانتس رئیس حزب آبی-سفید را مکلف کند که معنایش در این حالت، ناکامی نتانیاهو در رسیدن به نخست وزیری مجدد است.

در این حالت، این احتمال وجود دارد که رئیس حزب لیکود، پیشنهاد تصویب قانونی را برای انحلال کنست از طریق سه بررسی در کنست با اکثریت ۶۱ رای ارائه کند و می توان تصور کرد که فهرست‌های اپوزیسیون اسرائیل به این قانون رای مثبت دهند به طوری که طی ۹۰ روز انتخابات جدید کنست در بیست و دومین دور خود برگزار خواهد شد، این در حالی که کنست در دوره بیست و یکم فعلی هنوز آغاز به کار نکرده است.

تحلیلگر صهیونیست افزود: در صورتی که نتانیاهو به رئیس اسرائیل اطلاع دهد که نتوانسته است دولت را تشکیل دهد، در این صورت ریوولین می تواند از طریق رایزنی های حزبی، ایده های جدیدی را پیشنهاد دهد یا تشکیل دولت وحدت یا دولتی که ریاست بر آن میان نتانیاهو و گانتس به تناوب عوض شود که این حالت در پی انتخابات کنست یازدهم در سال ۱۹۸۴ رخ داد که در آن سال حزب معراخ ۴۴ کرسی و حزب لیکود، ۴۱ کرسی کسب کرده بودند.

به گفه گدعون الون، در صورتی که نامزد جدید برای تشکیل دولت، طی ۲۸ روز مهلت خود، شکست در انجام این ماموریت را به سبب آنکه نتوانست ائتلافی با ۶۱ عضو کنست را تشکیل دهد، اعلام کند، در این صورت ۶۱ عضو کنست می توانند از رئیس اسرائیل درخواست کنند هر عضوی از کنست را که برای انجام این ماموریت مناسب می داند و فرصت های بیشتری برای تشکیل دولت دارد، مکلف کند و به وی برای تشکیل دولت، ۱۴ روز مهلت دهد.

در پایان این گزارش آمده است در صورت شکست این نامزد در انجام ماموریتش، اسرائیل وارد یک بحران سیاسی و پارلمانی بزرگی که در تاریخ (این رژیم اشغالگر) سابقه نداشته، وارد می‌شود، زیرا در چنین حالتی کنست منحل و انتخابات زودهنگام طی ۹۰ روز برگزار می‌شود یعنی در خلال سال ۲۰۱۹ اسرائیل شاهد دو دوره انتخابات کنست با هزینه صدها میلیون شیکل خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
نگارش پایان نامه: راهنمای گام به گام
با این پنج نکته، بهترین غرفه نمایشگاه امسال مال شماست
انواع موتور گیرلس
افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
تمرین پدر و دختری دروازه بان استقلال +عکس
کارگری که در روز کارگر به آرزویش رسید +فیلم
اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات در غزه +عکس
چرا دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای غزه
مصدومیت شدید سعید آقاخانی در نون خ ۵ +عکس
افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال
معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد +عکس
لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا +فیلم
دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی در این کشور مسدود شد
۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
هشدار وزارت بهداشت درباره سیگارهای الکترونیک
بازداشت ۴ کنکوری متخلف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top