تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/04/27 - 09:23
کد خبر: 320307

اعتمادسازی، راه حل مسئل دانشگاه ها

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خلیج فارس گفت: مراکز دانشگاهی و دستگاه‌های اجرایی به یکدیگر اعتماد کنند تا مسائل کشور حل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از آنا، با اشاره به اینکه در جوامع امروزی برای اداره امور اجتماعی و فرآیندهایی که با جمعیت‌های میلیونی ارتباط دارند؛ عوامل و پارامترهای تأثیرگذار متعددی وجود دارد، اظهار کرد: با به‌کارگیری سیستم‌های هوشمند و کارآمدی که از الگوریتم‌های ریاضی نوین استفاده می‌کنند؛ راهبری و کنترل چنین فرآیندهایی محقق می‌شود.

وی افزود: به‌عنوان‌مثال در یک کلان‌شهر اگر یک یا دو خط مترو وجود داشته باشد، برنامه‌ریزی حرکت قطارها برای اداره سازمان مترو پیچیده نخواهد بود اما اگر تعداد خطوط مترو یا تعداد ایستگاه‌های آن و جمعیتی که با آن جابجا می‌شوند، افزایش پیدا کند؛ امکان کنترل و پیش‌بینی دستی برای آن وجود نخواهد داشت.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خلیج فارس با بیان اینکه در دورانی که تراکم جمعیت شهری به‌شدت افزایش پیدا کرده و نیازهای جامعه بشری با تکنولوژی‌های پیشرفته ارتباط تنگاتنگی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: بدیهی است که هر زمان انتظار شاهد ظهور نیازهای جدید اجتماعی در جامعه باشیم واضح است که اگر به نیازها توجه نشود با گذشت مدت کوتاهی آن نیازها به مشکل و در صورت کم‌توجهی باعث تبدیل به بحران خواهد شد.

مفرحی تصریح کرد: مراکز تحقیقاتی و در رأس آن‌ها مراکز دانشگاهی نقش بسیار سازنده و فعالی می‌توانند داشته باشند. اصولاً علوم به معنای علوم حس‌گرا و آزمون‌پذیر با فرآیندهای پیش‌بینی، تلاش یا آزمون و برآورد یا خطاسنجی می‌توانند همراه با رشد و توسعه اجتماعی مدل‌های سازگار اجتماعی را نیز رشد و توسعه دهند و نیازهای اجتماعی را در وقت خود پیش‌بینی و برای حل آن راهکار ارائه کنند.

وی عنوان کرد: پروژه‌های تحقیقاتی یا یک پایان‌نامه دانشجویی همواره با سؤال شروع می‌شود، در واقع محققین با مطالعه و بررسی نظریات، یافته‌های علمی و همچنین بررسی جامعه پیرامونی خود طرح سؤال می‌کنند و برای سؤالات موردنظرشان به دنبال پاسخ‌های مستدل و علمی خواهند بود. این روش همان روش تحقیق دانشگاهی است که در هر رشته‌ای ملزومات، ابزارها و مکانیزم‌های خاص خود را دنبال می‌کند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خلیج فارس با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی در هر جامعه‌ای نیاز به پشتیبانی و حمایت علمی دارند، افزود: تصمیم‌سازی‌ها در تمام مراکز اجرایی درصورتی‌که خروجی یک تیم تحقیقاتی مؤید فرآیندهای تصمیم‌سازی در آن‌ها باشد بدون شک هزینه‌های حل مشکلات را به شکل چشمگیری پایین خواهد آورد.

مفرحی گفت: بسیاری از بنگاه‌های تجاری پیشرفته با دانشگاه‌های بزرگ قراردادهای کلان پژوهشی منعقد می‌کنند چراکه تجربه نشان داده است گاهی با صرف ۲۰ درصد هزینه تولید در جهت تحقیقات علمی بهره‌وری تولید تا ۱۰۰ درصد افزایش تحت تأثیر قرار گرفته است؛ بنابراین هم دستگاه‌های اجرایی باید به مراکز علمی اعتماد داشته باشند و مسئله سپاری کنند و هم مراکز علمی با آغوش باز از دستگاه‌های اجرایی مسئله پذیر باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه باید از رویکرد تربیت کارشناس خبره پا را فراتر بگذارد و به شکل تدوین‌گرایانه با یافته‌ها و تلاش‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های تقاضامحور، راهکارهای اجتماعی را پیش روی مراکز اجرایی قرا دهد، همیشه در مراکز علمی نقل است که برای یک پژوهشگر یا مسیری برای رسیدن به حل مشکلات پاسخی وجود دارد که آن را پیدا می‌کند و یا اگر برای رسیدن به حل مشکلات مسیری وجود نداشته باشد، پژوهشگر آن را بنا خواهد کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کارآگاه بازی برادر مقتول برای یافتن سر جسد و شناسایی قاتل | راز جسد بدون سر با خالکوبی ستاره فاش شد
مینی بوس حادثه‌ساز در شهرستان سامان وارد یک حسینیه شد
پسر نابغه ایرانی می خواست فضانورد شود و با سفینه به کره ماه سفر کند اما سارق شد
۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست
تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»
حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
نقش محوری دانشگاه در مردمی‌سازی اقتصاد
جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
شناورسپاه از خط استوا عبورکرد/ اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
اتفاقات ورزشگاه‌ها به کرامت بانوان خدشه وارد کرده است؛ ظرف یک هفته بررسی کنید و گزارش دهید
فیلم/ در ون‌های پلیس چه می گذرد؟
انقلاب فرهنگی امام صادق (ع) برای جهاد بود
فیلم/ برگزاری راهپیمایی میلیونی در یمن
سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
قاتل فراری دو میهمان عروسی در مخفیگاهش دستگیر شد
قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
تداوم بارش‌های رگباری؛ هشدار سیل به ۱۳ استان کشور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top