تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/06/27 - 19:12
کد خبر: 328696

استانداردسازی نسل پنجم موبایل وارد فاز دوم شد

فاز نخست استانداردسازی نسل پنجم ارتباطات پایان یافت و حرکت به سمت فاز دوم این استانداردسازی با تاکید بر استفاده از این فناوری در باندهای بالای فرکانسی آغاز شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سی و هشتمین فروم ۵G با موضوع بررسی وضعیت فعلی نسل پنجم شبکه‌ ارتباطی ( ۵G ) در ایران و جهان و نگاهی به اهمیت ۶G در آینده نزدیک، با ارائه رقیه جدا و سوسن موذنی از اعضای هیئت علمی این پژوهشگاه در مرکز تحقیقات مخابرات برگزار شد.

رقیه جدا در این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت فناوری نسل پنجم شبکه ارتباطی ۵G گفت: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به دلیل ماهیت فعالیت خود، با برگزاری همایش، فروم و همچنین انجام پروژه هایی در زمینه نسل جدید شبکه ارتباطی، به پیشرفت اجرای ۵G و سپس ۶G کمک می کند.

وی از پایان استانداردسازی فاز یک ۵G و حرکت به سمت فاز دوم این استانداردسازی خبر داد و افزود: این فاز به استفاده از تکنولوژی ماهواره ها، استانداردسازی استفاده از این فناوری در اتومبیل ها و یا اتوماسیون کارخانه ها در باندهای بالا تاکید دارد.

جدا از امکان اجرای ۵G روی ۲۱ دستگاه مختلف مانند تلفن ها خبر داد و گفت: علاوه بر این برخی از شرکت ها مانند هوآوی، سامسونگ و اینتل، چیپ ست های ۵G طراحی و تولید کرده اند. ۳۵ اپراتور در ۲۰ کشور نیز، ۵G  را راه اندازی کرده اند که می توان به «تیم» از ایتالیا و «ورایزون» در آمریکا اشاره کرد.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با انجام اقدامات مختلفی مانند پژوهش های اخیر پیرامون ۵G ، نقشه راهی به سفارش سازمان تنظیم مقررات رادیویی تعریف کرده است، ادامه داد: تحقق کامل ۵G مشروط به استفاده از تمام ظرفیت های ۴G است.

مطالعات برای ۶G شروع شد
در این نشست، سوسن موذنی نیز با تعریف فناوری ۶G و ضرورت پرداختن به این تکنولوژی گفت: تاکنون ۳۷ فروم با موضوع ۵G برگزار شده و اکنون زمان آن رسیده تا بررسی مطالعاتی نسل جدید شبکه ارتباطی ۶G در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: طبق تحقیقات جهانی، مشخص شده که ۶G اواخر سال ۲۰۳۰ میلادی روی کار خواهد آمد و سرعت آن به گونه ای است که در سال ۲۰۳۵، تکنولوژی ۵G از دور خارج می شود. لذا بررسی ۶G یک ضرورت به شمار می آید.

موذنی با اشاره به برخی تفاوت های ۵G و ۶G گفت: پیک دیتا ریت نسل ششم شبکه ارتباطی ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه است اما در ۵G، این عدد ۲۰ گیگابایت بر ثانیه است. از سوی دیگر نسل جدید شبکه ارتباطی (۶G) ، اکوسیستم دیجیتالی واقعی را محقق می کند و راندمان، بهره وری و هوش مصنوعی ۶G فراتر و بهتر از ۵G است.

به گفته وی، در این فناوری، شبکه نوری نقش بهتری ایفا می کند و همچنین ارتباطات نوری و ارتباطات سیستم به سیستم پیچیده تری نسبت به ۵G دارد. درهمین حال از فناوری ۶G می توان در امور گسترده تری مانند گردش مراقبت های بهداشتی و پزشکی، سطوح بالای ارتباطات با تاخیر حداقلی حتی در سناریوهای بالای هزار کیلومتر، اتوماسیون های شهری و اپلیکیشن های شهر هوشمند استفاده کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
برگزاری قرعه‌کشی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
روایت همسر شهید امیرعبداللهیان از تلاش شبانه‌روزی آقای وزیر برای مردم غزه +فیلم
بورل: وضعیت غذا در غزه در بدترین شرایط قرار دارد
شلیک ۷۰ موشک به سمت شهرک‌های اسرائیلی توسط حزب الله
امضای دفتر یادبود شهدای خدمت توسط نمایندگان خارجی +عکس
پیام تسلیت فرمانده سپاه به سید حسن نصرالله
کاریکاتور| اصناف غنی سرسفره کارگران و کارمندان فقیر!
مطهری: کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌شوم
ادای احترام به رئیس جمهور شهید در لیگ برتر هندبال +فیلم
کاریکاتور| به یاد شهید حسین امیرعبداللهیان
تصمیم علی لاریجانی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری
بزرگداشت شهدای خدمت در مدرسه عالی شهید مطهری +عکس
پیام تسلیت آیت‌الله نوری‌همدانی در پی درگذشت مادر سیدحسن نصرالله
کاریکاتور| اسرائیل منفور ترین و پوچ‌ترین رژیم در جهان
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی به سید حسن نصرالله
اژه‌ای مطلقاً قصد نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارد
پیام تسلیت وزیر کشور به سیدحسن نصرالله
شکایت‌ها ادامه دارد/ استقلال و پرسپولیس به جان هم افتادند
افزایش ۲۶ درصدی واردات کالای اساسی در سال جاری
وارد شدن ۴.۶ تن شمش طلا از گمرکات به کشور
مستند سقوط بالگرد/ جزئیات جدید از سانحه بالگرد رئیس‌جمهور+ فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top