تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/09/27 - 17:14
کد خبر: 338824

«پرویز مشرّف» به اعدام محکوم شد

یک روزنامه لبنانی در واکنش به صدور حکم اعدام «پرویز مشرف» رئیس‌جمهور اسبق پاکستان نوشت، این حکم پایان «مرد اول آمریکا» در پاکستان است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ هفته جاری یک دادگاه در پاکستان « پرویز مشرف »  رئیس‌جمهور(از ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸)  و حاکم نظامی اسبق این کشور را به اتهام خیانت به اعدام محکوم کرد.

روزنامه «الاخبار» لبنان در گزارشی این حکم را پایان خط برای «مرد اول آمریکا» در پاکستان توصیف کرد».

الاخبار در این خصوص نوشت: شمارش القابی که می‌توان به پرویز مشرف نسبت داد، سخت است. او رئیس‌جمهور اسبق پاکستان، فرمانده ارتش این کشور، رهبر کودتای ۱۹۹۹ و متحد آمریکایی‌ها در جنگشان علیه تروریسم بود. سفر این سیاستمدار پاکستانی که در حال حاضر در امارات است از زمانی به پایان رسید که تصمیم به تعلیق قانون اساسی و ایجاد حالت فوق‌العاده در سال ۲۰۰۷ گرفت تا مدت بیشتری در قدرت بماند. در پی این موضوعات، در سال ۲۰۱۳ محاکمه سخت مشرف آغاز شد و دیروز (سه شنبه) یک دادگاه ویژه پاکستان وی را به اتهام خیانت به اعدام محکوم کرد آنهم در کشوری که نظامی‌ها از مصونیت قضایی برخوردارند.

بر اساس این گزارش، اولین بار است که یک فرمانده سابق نیروهای مسلح پاکستان به اعدام محکوم می‌شود؛ در پی این موضوع ارتش پاکستان بلافاصله بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد، مشرف چهل سال به کشور خدمت کرده و نمی‌تواند خائن باشد.

الاخبار افزود، پرویز مشرف در اکتبر سال ۱۹۹۹ علیه دولت «نواز شریف» کودتا کرد و به قدرت رسید. وی در ژوئن سال ۲۰۰۱ با برگزاری همه‌پرسی رئیس‌جمهور پاکستان شد و پس از آن به «مرد اول آمریکا در پاکستان و متحد آن در جنگ علیه تروریسم» تبدیل شد.

در ادامه این گزارش آمده، مشرف در زمان ریاستش با چالشی جدی روبه‌رو نبود تا اینکه در مارس ۲۰۰۷ سعی به برکناری «افتخار چودری» رئیس دیوان عالی پاکستان شد و اولین شعله‌های اعتراض علیه وی روشن شد. کم کم این اعتراض‌ها به رهبری وکلا و گروه‌های حقوقی شدت یافت و چندین ماه طول کشید. دیوان عالی پاکستان در جولای ۲۰۰۷ چودری را به منصبش بازگرداند و ضربه‌ای به مشرف وارد کرد؛ مشرف هم برای کم کردن از تنش‌های کشورش به این اقدام اعتراضی نکرد.

الاخبار سپس نوشت، مشرف با اعلام حالت فوق‌العاده و و تعلیق قانون اساسی در سال ۲۰۰۷ باعث شد حامیان خود را از دست بدهد و ترور «بینظیر بوتو» نخست‌وزیر پاکستان نیز عامل دیگری برای کاهش محبوبیت مردمی مشرف بود. در انتخابات سال ۲۰۰۸ حزب پرویز مشرف شکست خورد و وی در آگوست همان سال استعفا داد و از کشور خارج شد. مشرف در سال ۲۰۱۳ قصد شرکت دوباره در انتخابات پاکستان را داشت اما اجازه این کار به او داده نشد.

چند ماه پیش وکیل پرویز مشرف اعلام کرد، تشدید بیماری موکل وی سبب شده نتواند دست و پایش را تکان دهد یا حرف بزند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد
نگارش پایان نامه: راهنمای گام به گام
با این پنج نکته، بهترین غرفه نمایشگاه امسال مال شماست
انواع موتور گیرلس
افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
تمرین پدر و دختری دروازه بان استقلال +عکس
کارگری که در روز کارگر به آرزویش رسید +فیلم
اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات در غزه +عکس
چرا دندانپزشکی در بارداری خطرناک است؟
تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای غزه
مصدومیت شدید سعید آقاخانی در نون خ ۵ +عکس
افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال
معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد +عکس
لحظه بازداشت خشونت‌آمیز استاد اقتصاد دانشگاه اموری در آمریکا +فیلم
دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است
آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی در این کشور مسدود شد
۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
هشدار وزارت بهداشت درباره سیگارهای الکترونیک
بازداشت ۴ کنکوری متخلف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top