تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/02/11 - 02:05
کد خبر: 354137

خانه های امن ،پناه زنان بی پناه

کاهش آستانه تحمل در جامعه ما بر کسی پوشیده نیست، این امر را می‌توان در نرخ افسردگی، طلاق، نزاع‌های خیابانی و ... مشاهده کرد. از سوی دیگر شاهد افزایش نرخ خشونت‌های خانگی هستیم و این امر در روزهای کرونایی بیش از گذشته مشاهده می‌شود اما برای خانواده‌های آسیب پذیر چه باید کرد؟

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از برنا، ناهید تاج‌الدین، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، درباره وضعیت خشونت در کشور عنوان کرد که «بیش از ۸۰ درصد قربانیان خشونت‌های خانگی زنان هستند و در سال‌های جاری خشونت‌های خانگی ۲۰ درصد افزایش داشته است.» از سوی دیگر مینو اعرابی،  روانشناس خانواده، بیان کرد: «در چند سال قبل در کلانشهر تهران تحقیق همه جانبه‌ای با موضوع سنجش عدالت انجام شد که یکی از شاخص‌های سنجیده شده خشونت خانگی بود. بر اساس نتایج تحقیق در تعدادی از مناطق تهران خشونت خانگی چشمگیر گزارش شده بود، اما از این سنجش در شهرهای دیگر تحقیقات گسترده صورت نگرفته است. در قوانین تاکنون برای حمایت از زنان در برابر خشونت خانگی مکان امن در شرایط اضطرار لحاظ نشده است و لازم است با تدارک مکان امن برای زنان در معرض خشونت، مشکلات را برطرف کرده و رابطه را سرپا نگه داشت.»

خانه‌های امن یکی از راه حل‌های مقابله با خشونت‌های خانگی هستند بر خلاف تصور عامه، خانه‌های امن شکل گرفته است و افراد آسیب‌دیده می‌توانند طی تماس با اورژانس اجتماعی به این خانه‌ها بروند. فرزانه امیریزدانی، رئیس گروه دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، درباره عملکرد خانه‌های امن در روند خدمات‌رسانی به زنان خشونت دیده گفت: «خانه‌های امن برای حمایت از زنان و کودکانی تحت خشونت خانگی تشکیل شده است. در این مرکز مادر به همراه کودک می‌تواند ورود پیدا کند؛ یعنی در خانه امن به این مساله توجه شده که مادر و کودک آسیب دیده در صورت داشتن دستور قضائی از یکدیگر جدا نکنند.  این خانه‌ها از سال 93 ایجاد و در راستای حمایت از توانمندی زنان و دختران تحت خشونت خانگی تشکیل شده است. از سال 93 حدود 8 خانه امن به‌شکل دولتی ایجاد شده است. باید دانست مراکز امن و خانه‌های امن تابلو ندارند و فقط مقامات قضائی و مسئولان سازمان بهزیستی به نشانی این اماکن آگاهی دارند. نگهداری زنان در مراکز نگهداری موقت است. در این روند افراد با گذراندن مراحل قضائی می‌توانند به مدت 21 روز در این مراکز اقامت داشته باشند. در این اماکن روانشناس، مشاوره، مددکار اجتماعی، پزشک و روانپزشک و ... به بررسی شرایط مددجویان می‌پردازند. زنان خشونت دیده به مدت 48 یا 72 ساعت  در خانه‌های امن اقامت داشته و در صورت وجود شرایط به خانه بر می‌گردند تنها کانال ارتباطی با مردم سامانه 123  اورژانس اجتماعی است. افراد می‌تواند از طریق این سامانه کودک آزاری، همسر آزاری و ... را اطلاع‌رسانی کرده و کارشناسان خدمات اجتماعی با خودروهای مخصوص به در منزل فرد در معرض خشونت مراجعه و شرایط را بررسی کنند.»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top