تاریخ انتشار: شنبه 1404/03/03 - 11:46
کد خبر: 536445

در «خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران» منتشر شد؛

خودمان باید حل کنیم!

خودمان باید حل کنیم!

انتخابات ۱۴۰۰ هنوز رگه هایی از کرونا در اون دوران به جا مانده بود و در دولت قبلی یک‌سری مشکلات اقتصادی، آموزشی و اجتماعی از صفر پایین‌تر و اوضاع به طبع به کام مردم نبود، انتخابات برگزار شد و باید قوه مجریه‌ای می‌آمد که بتواند شاخص مدیریتی مطلوبی داشته باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران» با پرونده ویژه‌ای درباره شخصیت، راه و میراث شهید آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی منتشر شد. در این شماره از ماهنامه خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران، یادداشت‌هایی از فعالین دانشجویی کشور درباره ابعاد مختلف زندگی، اندیشه و مدیریت شهید رئیسی منتشر شده است.

در ادامه یادداشت ار مطهره شاکری، دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان تحکیم وحدت دانشگاه الزهرا(س) می‌خوانید.

انتخابات ۱۴۰۰ هنوز رگه هایی از کرونا در اون دوران به جا مانده بود و در دولت قبلی یک‌سری مشکلات اقتصادی، آموزشی و اجتماعی از صفر پایین‌تر و اوضاع به طبع به کام مردم نبود، انتخابات برگزار شد و باید قوه مجریه‌ای می‌آمد که بتواند شاخص مدیریتی مطلوبی داشته باشد، با گذشت فراز و نشیب انتخابات، حال کسی‌ آمده بود که سوابق خود را در قوه قضاییه به خوبی نشان داده بود، فردی بود که نمی‌گذاشت حق مظلومی بر روی زمین باشد و تماماً خواهان عدالت طلبی بود، آیت الله رئیسی در آن سال مسئولیت سنگینی را تقبل کرد، مسئولیتی که بر عهده هرکسی نیست، کسی که در اوایل تحصیلات ایشان را کم ارزش جلوه می‌دادند گام عظیمی بر روی سکوی ریاست جمهوری نهاد و سعی کرد که بتواند اصول و قوانین انقلاب اسلامی را که بخشی از آن در دولت های قبلی نادیده گرفته شده بود را برگرداند.

در ابتدا سعی کرد اقتصاد که چند وقتی در خواب بود را بیدار و زنده کند، و آن هم نیازمند  نیرو‌های توانمند بود، از همان ابتدا سرپرستان خانوار ها برای‌اش بسی مهم بود و باید اقداماتی در درست شدن شرایط می‌کرد. اگر بخواهیم از شاخص های مدیریتی که در بدو ورود آیت الله سید ابراهیم رئیسی بگوییم این بود که ایشان خواستار پیگیری آن بودند رشد نقدینگی که رو به صعود بود، همین مسئله باعث تورم سنگینی شده بود و رفع و رجوع آن در اقتصاد مهم بود.

رشد حجم پول در هر اقتصادی، افزایش نرخ تورم را در پی دارد. به عبارتی رفتار اقتصادی و سیاست‌های پولی بلند مدت دولت‌ها در زمینه میزان و حجم رشد نقدینگی، تعیین کننده آمارهای تورمی در اقتصاد است.

در سال ۱۳۹۱ ، ۲۹ درصد و در سال ۱۳۹۹ ، ۴۰/۶ رشد نقدینگی داشته ایم و به تبع باعث تورم سنگینی شد که مسئولیت‌اش بر دوش دولت جدید، جناب آقای رئیسی بود، اقدامات اساسی در این باب انجام شد از جمله چیزهایی که می‌توان اشاره کرد، کاهش کسری بودجه و واقعی‌سازی بودجه، سیاست‌های کنترل ترازنامه بانکی، سیاست‌های تنظیم بازار و سیاست‌های اطمینان‌بخشی و پیش‌بینی‌پذیرسازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی از جمله سیاست‌های دولت سیزدهم برای مهار تورم. در نتیجه اعمال این سیاست‌ها، این نرخ از ۴۳/۷ درصد در مرداد ۱۴۰۰ (ابتدای دولت سیزدهم) به ۳۰/۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ رسیده بود. تورم سالانه نیز از ابتدای دولت یعنی مرداد ۱۴۰۰ از ۴۵.۷ درصد به ۳۸.۸ درصد در فروردین ماه ۱۴۰۳ کاهش یافت.

در این میان علاوه بر این سیاست گذاری باید کاری می‌کرد تا این اقتصاد بر سر سفره های مردم هم اثراتی داشته باشد برای همین رشد شاخص قیمت تولید کننده که در سال ۱۴۰۰ ، ۶۴.۶ درصد  بود به ۴۳.۸ در پاییز ۱۴۰۲ کاهش یافت. تورم نقطه‌به‌نقطه تولید کننده نیز در همین بازه زمانی از ۵۸.۹ به ۴۳.۶ کاهش یافته بود.

همین اقداماتی که برخی افراد آن را به سخره می‌گرفتند اثرات مطلوبی در این دولت نسبت به دولت های قبل‌تر گذاشته بود و بازار کار هم نسبتاً مطلوب‌تر، حال که یکسال از شهادت آقای رئیسی می‌گذرد بیشتر پی می‌بریم که مسیر اقتصادی در دولت‌شان حائز اهمیت بوده است، در این راستا امیدوارم از سیاست گذاران دولت جدید همان دغدغه مندی ، که رهبر معظم انقلاب ایشان را رئیسی عزیز خطاب کرده بودند داشته باشند ، و به فکر سرپرستان خانوار های ایرانی باشند. 

در پایان یاد سخن رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای در دیداری که اقشار مختلف مردم داشته اند افتادم : « وقتی تولید داخلی خوابید، همین وضعی پیش می‌آید که امروز هست جوان ما بیکار میشود، اشتغال ما کم می‌شود، رکود بر کشور حاکم می‌شود، وضع زندگی و معیشت مردم دشوار می‌شود. اینها را که دیگر از طریق ارتباط با آمریکا و با اروپا نمی‌شود حل کرد، اینها را خودمان باید حل بکنیم. اینها کارهایی است که به عهده‌ی خود ما است». این سخنان را شهید رئیسی در اوج ناامیدی ، روزنه امید ساخت و اکنون ملت شریف ایران همان امید را در مسائل مختلف به خصوص اقتصادی می‌خواهند.

جای دارد در سالگرد شهید رئیسی عزیز بگوییم وظیفه هر دولتمرد تامین رفاه مردم است و هیچگاه نباید آن فراموش بشود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
زمان قرعه‌کشی مسابقات انتخابی جام ملت‌های زیر ۱۷ سال دختران آسیا
‏ ‌اسامی ۷ شهید نیروی زمینی ارتش اعلام شد
عراقچی راهی قطر شد
تشییع پیکر سه شهید خانواده محیط‌بان در حاجی‌آباد
واکنش معاون نهاد رهبری به اخراج یک کارمند دانشگاهی به دلیل پیگیری پوشش
علم الهدی: خونخواه اصلی رهبر شهید، امت اسلام هستند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
تحول در معماری تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها؛ هدف‌گذاری ۱۵۴۰ همتی
حداد عادل: درک رهبر شهید از ماهیت علم در دنیا حیرت آور بود
هشدار روسیه به شهروندان این کشور در منطقه خلیج فارس
افزایش قیمت بنزین و گازوئیل در آمریکا پس از تنش‌آفرینی واشنگتن درمنطقه
جوزف عون: پرونده لبنان روی میز ترامپ قرار دارد
صورتجلسه عملیاتی راهگذر سه‌جانبه ایران، افغانستان و تاجیکستان امضا شد
تاکید رئیس جمهور عراق بر کاهش تنش در منطقه
ادعای وقیحانه ترامپ درباره جنایت علیه مدرسه میناب
ادعای سفارت آمریکا در بیروت: مذاکرات رم سازنده و مثبت بود!
اصابت پرتابه دشمن آمریکایی به جزیره هنگام
کاهش فاصله تکنولوژیک با کشورهای پیشرو در ۶ حوزه‌ فناوری
خبر بد عربستان برای رونالدو
مسؤولان هم کنار ما باشند
بیانات رهبر شهید انقلاب درباره شهادت خودشان‌
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نحوه بررسی مدارک داوطلبان سهمیه‌ای آزمون دستیاری
شهادت رهبر انقلاب نقطه آغاز خلق یکی از پرافتخارترین صفحات تاریخ انقلاب و جهان بود
منادی رئیس کمیسیون آموزش و پرورش باقی ماند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top