کد خبر: 378824

نقد و بررسی فنی نشریات دانشجویی/ هفته سوم آذرماه

از عدم توجه به موضوعات دانشجویی تا صفحه‌آرایی مناسب +دانلود

هرچند در دوران فضای مجازی صحبت کردن از نشریات کاغذی به نظر کاری قدیمی و منسوخ شده به نظر می‌رسد، اما هنوز هم چه در بدنه دانشجویی و چه برای کسانی که قصد انتشار نشریه دارند، کاری جذاب و مهم است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نشریات دانشجویی یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتباطی تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌ها دانشجویی با بدنه دانشگاهی است، هرچند گاهی این ارتباط روندی نزولی داشته است، اما نشریات دانشجویی نشان داده‌اند در صورتی‌که بتوانند ذائقه دانشجویان را به‌خوبی شناسایی کنند، با استقبال دانشجویان روبه‌رو خواهند شد. هرچند در دوران فضای مجازی صحبت کردن از نشریات کاغذی به نظر کاری قدیمی و منسوخ شده به نظر می‌رسد، اما هنوز هم چه در بدنه دانشجویی و چه برای کسانی که قصد انتشار نشریه دارند، کاری جذاب و مهم است. همین امر باعث شده هنوز هم شاهد نشریات مختلفی از نشریات انجمن‌های علمی گرفته تا نشریات تشکل‌های دانشجویی باشیم و حتی نشریاتی که مربوط به هیچ تشکلی نیستند، اما با گرد هم آمدن چند دانشجوی فعال مجوز انتشار نشریه را دریافت کرده‌اند.

اهمیت نشریات دانشجویی را می‌توان در استفاده از این ابزار رسانه‌ای برای ارتباط با تمامی دانشجویان دانست. طراحی موردپسند، استفاده از تیترهای جذاب، داشتن محتوای جذاب و... از نکات ریزی است که دانشجویان برای انتشار یک نشریه خوب باید به آن توجه کنند؛ کارهایی که شاید اهمیت خاصی در فضای مجازی نداشته باشند. برای مثال در فضایی مانند تلگرام طراحی چندان اهمیت ندارد. به همین بهانه پنج نشریه دانشجویی از طیف های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.

بررسی کننده: میلاد صالحی - عضو سابق ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه چابهار

نشریه «سپیدار»: شماره جدید نشریه دانشجویی سپیدار به صاحب امتیازی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با مدیر مسئولی محسن نراقی و سردبیری محمدامین احمدی منتشر شد.

در بخشی از این نشریه آمده است:

هــر چـه از اصـل واقعــه آبــان 98 فاصله میگیریم، صحبت کــردن در مــورد آن سـختتر می شـود. سـخت ِ تر از ایـن جهـت کـه بـه مـرور تصمیمـات پشـت درهــای بســته در آن زمــان، توســط افــراد مختلـف مطـرح میگـردد و عمــوم مسـئولین سـعی بـر برائـت از اتفاقـات رخ داده دارنـد. بـر اسـاس گفتـهی رییـس کمیسـیون امنیـت ملـی مجلـس دهـم، حـدود 230نفـر در اتفاقـات آبـان کشـته شــده‌اند.

نقاط قوت نقاط ضعف
طراحی جلد مناسب عدم فهرست‌بندی مطالب
درج نام نویسندگان یک‌بُعدی بودن موضوعات
برای دانلود فایل پی‌دی‌اف این نشریه (اینجا) کلیک کنید.

نشریه «قدم»: نشریه دانشجویی قدم به صاحب امتیازی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با مدیر مسئولی امیرحسین ناصحی و سردبیری کیمیا محمدزاده منتشر شد.

در بخشی از سخن سردبیر آمده است:

در ایـن شـماره بـا ادامـه سـیر عدلیـه، بحـث سـامانه شـفافیت را بـا محوریـت مطالبه گـری و اثرگـذاری پیگیـری خواهیـم کـرد. در بخـش امـور داخلـه نیـز بـه دلیـل گذشـت یـک سـال از اعتراضـات مـردم بـرای گـران شـدن بنزیـن در آبـان مـاه 98 بـه تحلیلـی از ایـن واقعـه پرداخته شـد. همچنیـن بـا در نظـر گرفتـن روزهـای کرونایـی و محدودیت هـا, ریشـه یابی از ایـن مسـئله صـورت گرفــت.

نقاط قوت نقاط ضعف
فهرست‌بندی مطالب درج گزارش‌های طولانی
جایگذاری مناسب نام نویسندگان عدم توجه به مسائل صنفی و دانشجویی
توجه به موضوعات روز  
برای دانلود فایل پی‌دی‌اف این نشریه (اینجا) کلیک کنید.

نشریه «نبض»: گاهنامه دانشجویی نبض به صاحب امتیازی بسیج دانشجویی دانشکده فنی با مدیر مسئولی محمدهادی کبیری راد و سردبیری رامین ندیمی منتشر شد.

در بخشی از مطالب با تیتر اینجا امنیت آزاد است آورده اند:

از انقـلاب سـخن گفتـن سـخت اسـت؛ زیـرا هـم دلبسـته بـه آنـی و هـم پشـیمان! و تجربـه ی ایـن حـس دوگانـه ی جـانکاه، از مـرگ هـم سـختتر اسـت. ایـن جملـه، جملـه ی آغازیـن نوشـته ای اسـت کـه در یکـی از وبگاه های فیلتر شـده دیـدم. نوشـته ای از فـردی کـه حـدس میزنـم روزی همچـون مـن امیـد بـه آرمانـی بـزرگ را بـرای انقـلاب مـا در ذهـن خـود می پرورانـده، امـا رونـد حرکـت تاریـخ، ناامیــدی او را همچــون بســیاری دیگــر در پــی داشته اســت.

نقاط قوت نقاط ضعف
فهرست‌بندی مناسب یک‌بُعدی بودن مطالب (صرفاً سیاسی)
جایگذاری مناسب نام نویسندگان عدم توجه به مسائل صنفی و دانشجویی
تیترهای جذاب  
صفحه‌آرایی نسبتا جذاب  
برای دانلود فایل پی‌دی‌اف این نشریه (اینجا) کلیک کنید.

نشریه «میدان علوم»: شماره جدید از فصلنامه «میدان علوم» به صاحب امتیازی مهدی طالبی منتشر شد.

سخن نخست به قلم صاحب امتیاز فصلنامه «میدان علوم»:

اردیبهشت ماه امسال بود که با انتشار شماره قبلی میدان علوم، از رییس دانشگاه و دفتر روابط عمومی گرفته تا تشکل های دانشجویی و دانشجویان نوورود، همه و همه درباره ی نصب یک مجسمه غول پیکر اعلام موضع کردند. طرحی که قرار بود بی سر و صدا بیاید و برود، حالا نقل تمامی محافل شده بود. اما این تازه شروع ماجرای بود. ما گفتگو کردیم. استدلال آوردیم. کارشناس دعوت کردیم و البته باید بگویم -از طرف عده ای- فحش خوردیم....

نقاط قوت نقاط ضعف
تیتر و صفحه‌آرایی جذاب عدم فهرست‌بندی مطالب
درج  مناسب نام نویسندگان  
توجه به موضوعات روز  
برای دانلود فایل پی‌دی‌اف این نشریه (اینجا) کلیک کنید.

نشریه «الف»: نشریه دانشجویی "الف" به صاحب امتیازی انجمــن اســلامی دانشــجویان دانشگاه سمنان، با مدیرمسئول و سردبیری علیرضا مجدآبادی، منتشر شد.

در این شماره نشریه به موضوعاتی همچون انتخابات آمریکا، تحلیل و بررسی علت صلح امام حسن(ع)، بررسی نقاط قوت و ضعف سامانه آموزش مجازی دانشگاه سمنان و معرفی کتاب نخل ونارنج، پرداخته شد.

نقاط قوت نقاط ضعف
توجه به مشکلات صنفی و دانشجویی درج گزارش طولانی
تنوع در گزارش‌های منتشر شده عدم درج نام نویسندگان
صفحه‌بندی تقریبا مناسب تیترهای غیرجذاب
برای دانلود فایل پی‌دی‌اف این نشریه (اینجا) کلیک کنید.