تاریخ انتشار: 14 اردیبهشت 1393 - 11:51:08
کد خبر: 128389

شرایط دفن اموات در وادی‌السلام

خانواده برخی از زائران فوت شده در کربلا و نجف درخواست به خاکسپاری عزیز از دست رفته خود را در قبرستان وادی السلام دارند که جنازه فرد مذکور بعد از مراحل قانونی در قطعه 9 این قبرستان در بخش قبور ایرانیان که در اندازه 20 در 15 متر در نظر گرفته شده است، دفن می‌شوند.

خبرنامه دانشجویان ایران:  آمار زائران ایرانی فوت شده که برای زیارت عتبات عالیات راهی شهرهای زیارتی عراق شده‌اند، طی فروردین‌ماه ۹۳ به عدد ۱۱ رسید و این در حالی بود که نسبت به ماه مشابه در سال گذشته، آمار کمتری از مرگ زائران کشورمان گزارش شده است.

به گزارش فارس، در فروردین‌ماه سال جاری، 5 مرد و یک زن ایرانی که برای زیارت عتبات عالیات وارد کشور عراق شده بودند، بر اثر سکته قلبی و سکته مغزی در نجف اشرف دار فانی را وداع گفته‌اند که 3 نفر آنان در قطعه 9 قبرستان وادی‌السلام به خاک سپرده شده‌اند.

کریم حزابیان، مسئول واحد امداد و پیگیری ستاد شرکت شمسا در نجف این خبر را می‌دهد و با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت قطعه مخصوص ایرانیان تکمیل شده است، می‌گوید: برای خرید و یا دریافت مجوز قطعه‌ای جدید در قبرستان وادی السلام در حال رایزنی با استانداری و شهرداری نجف هستیم.

شرایط دفن اموات در وادی السلام نجف
وی در خصوص شرایط دفن در وادی‌السلام می‌گوید: تنها رضایت‌نامه خانواده فرد فوت شده کفایت می‌کند و همه مراحل غسل، کفن و دفن برعهده ستاد عملیات شمسا در عراق است.

خانواده برخی از زائران فوت شده در کربلا و نجف درخواست به خاکسپاری عزیز از دست رفته خود را در قبرستان وادی السلام دارند که جنازه فرد مذکور بعد از مراحل قانونی در قطعه 9 این قبرستان در بخش قبور ایرانیان که در اندازه 20 در 15 متر در نظر گرفته شده است، دفن می‌شوند.

این خبر را حسین شرکاء، مسئول واحد امداد و پیگیری ستاد شرکت شمسا در کربلا اعلام و خاطرنشان می‌کند: 5 زائر ایرانی شامل دو مرد و سه زن در فروردین‌ماه 93 در کربلا دار فانی را وداع گفته‌اند که یک نفر بر اثر سکته قلبی، یک نفر بر اثر سکته مغزی و سه نفر به مرگ طبیعی فوت کرده‌اند.

هزینه خاکسپاری و ارسال جسد به ایران
وی با بیان اینکه تمام هزینه‌های خاکسپاری و یا ارسال جنازه به ایران از سوی ستاد شرکت شمسا در عراق پرداخت می‌شود و هیچ هزینه‌ای بر خانواده زائران فوت شده متحمل نخواهد شد، ادامه می‌دهد: زائران به درخواست کتبی خانواده آنان در قبرستان وادی السلام نجف و یا کربلا به خاک سپرده می‌شوند.

مسئول واحد امداد و پیگیری ستاد شرکت شمسا با این توضیح که دو نفر از زائران فوت شده‌ها در کربلا در قبرستان وادی السلام دفن شده‌اند، به شرایط خاکسپاری و یا انتقال جنازه به ایران اشاره می‌کند و می‌گوید: برای دفن جنازه در کربلا و یا نجف، خانواده درجه یک زائر فوت شده باید رضایت نامه کتبی خود را پس از ثبت در محضر به نشانی پست الکترونیک ستاد شرکت شمسا در عراق ارسال کنند.

شرایط انتقال جنازه به ایران متفاوت و شامل هزینه‌های است که پس از دریافت گواهی وزارت بهداشت عراق و هماهنگی با کنسولگری و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، تنها هزار دلار صرف خرید تابوت مخصوص حمل جنازه از کشور عراق تا محل زندگی زائر در ایران می‌شود.

هشدار جدی به زائران کاروان‌های آزاد
این هزینه سنگین را حسین شرکاء به عنوان یک هشدار برای کاروان‌های آزادی که برای زیارت راهی عتبات عالیات می‌شوند، مطرح می‌کند و می‌گوید: هزینه انتقال جنازه به ایران تنها به هزار دلار خرید تابوت منحصر نمی‌شود، بلکه 500 هزار دینار عراقی نیز هزینه‌های دیگری است که باید زائران کاروان‌های آزاد خود پرداخت کنند، در حالی که این هزینه‌ها برای کاروان‌های حج و زیارت رایگان است.

هر چند هزینه دفن جنازه در نجف و کربلا از هزینه ارسال آن به ایران بسیار کمتر است و حداقل هزار دلار بابت خرید تابوت پرداخت نمی‌شود، اما مسئول واحد امداد و پیگیری ستاد عملیات شمسا به زائران توصیه می‌کند که برای برخورداری از بیمه کامل و داشتن سفری مطمئن در کاروان‌های حج و زیارت ثبت‌نام کنند.

براساس گفته مسئولان امر، در صورتی که خانواده زائر فوت شده بخواهند در مراسم به خاکسپاری عزیزشان شرکت کنند، بدون نوبت و پس از ثبت‌نام در کاروان‌های زیارتی حج و زیارت می‌توانند خود را به کربلای معلی و یا نجف اشرف برسانند و جنازه تا رسیدن آنان در سردخانه نگهداری می‌شود تا در مراسم خاکسپاری شرکت کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سومین واحد بخار نیروگاه فردوسی به شبکه برق کشور متصل شد
دشمن از او هراس داشت
چرا تولیدکنندگان در نمایشگاه اسباب‌بازی امسال حضور ندارند؟
رویدادی مهم و سرنوشت ساز برای پویانمایی ایران
تلاش وزارت علوم برای برگزاری حضوری دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی
دلالی خریدهای استقلال زیر ذره‌بین نهادهای نظارتی
هوشمندسازی خدمات دستگاه‌ها به ۵۰ درصد هم نرسید
وضعیت کویت و بحرین، عبرتی برای خودباختگان داخلی است
پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید خواهد بود
مدنی‌زاده: به دنبال تقویت روابط تجاری با عراق هستیم
قالیباف: دشمن خودش را با نفت ۳ رقمی تنبیه کرده است
پاسخ کوبنده سپاه به حمله آمریکا در مسیر زائران اباعبدالله الحسین (ع)
مخبر: شعله‌های آتشی که آمریکا روشن کرده، دامن همه جهان را می‌گیرد
امیر اکرمی‌نیا: حملات تلافی‌جویانه وارد مرحله تازه‌ای می‌شود
دیدار دوجانبه پزشکیان و نخست وزیر عراق؛ تأکید بر تحکیم روابط راهبردی
اولویت‌های عجیب دولت در روزهای سخت جنگ؛ رئیس‌جمهور به جای مدیریت بحران، به فکر رفع فیلتر سایت فردوسی‌پور!
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
۵۳ شهید در پی حملات آمریکا به ایران
احتمال محرومیت بیرانوند پابرجاست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران در مرحله جدیدی از بازدارندگی قرار دارد
قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top