تاریخ انتشار: شنبه 1393/02/20 - 08:56
کد خبر: 128729

وزارت علوم، رئیس منتخب دانشگاه سیستان را معرفی نمی‌کند!

وقتی احترام به رأی اساتید دانشگاه نقض می‌شود

وقتی احترام به رأی اساتید دانشگاه نقض می‌شود

وزارت علوم، رئیس منتخب با رأی اعضای هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان را معرفی نمی کند چرا که گفته شده وی نگاه سیاسی متفاوتی با مسئولان ارشد وزارت علوم دارد.مسئولان وزارت علوم می گویند که در پی رسیدن به روشی الگو برای انتخاب روسای دانشگاه ها هستند.

خبرنامه دانشجویان ایران: وزارت علوم، رئیس منتخب اعضای هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان را معرفی نمی کند چرا که گفته شده وی نگاه سیاسی متفاوتی با مسئولان ارشد وزارت علوم دارد.
 
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بیش از هفت ماه از آمدن مسئولان جدید وزارت علوم می گذرد؛ اما همچنان انتخاب رؤسای دانشگاه ها خبر ساز است. مسئولان وزارت علوم می گویند که در پی رسیدن به روشی الگو برای انتخاب روسای دانشگاه ها هستند.
 
تاکنون وزارت علوم از شیوه های متفاوتی برای این کار بهره گرفته است. ابتدا آقای جعفر توفیقی زمانی که هنوز سرپرست موقت وزارت علوم بود چند تن از روسای دانشگاه ها را تغییر داد و سرپرست جدیدی برای آن دانشگاه ها انتخاب کرد؛ برخی از این افراد خبر عزل خود را در رسانه ها و پیامک های خبری متوجه شدند.
 
 
پس از آن و با مشخص شدن وزیر علوم یعنی آقای فرجی دانا، کمیته های ارزیاب روانه دانشگاه ها شدند تا به قول خودشان با ارزیابی و شنیدن نظرات دانشجویان و اساتید، وضعیت دانشگاه را رصد کرده و پیشنهاد خود را برای تعیین رئیس جدید یا ابقای رئیس قبلی به وزیر علوم دهند؛ نتیجه این اقدام در برخی دانشگاه ها، ایجاد حاشیه های غیر علمی و در برخی دانشگاه ها ترجیح رئیس دانشگاه به استعفا بود تا لااقل با آبرو از سمت خود کناره گیری کند؛ نتیجه بندی نهایی هم در این چند ماه کند شدن رشد و فعالیت علمی دانشگاه ها به دلیل ایجاد حاشیه ها بود.
 
کمی بعد تر وزارت علوم مدعی طرحی جدید شد، به گونه ای که در پروسه ای دموکراتیک، اعضای هیئت علمی گردهم آیند تا با رأی آنها، رئیس دانشگاه ها انتخاب شوند.
 
اکنون پروسه انتخاب رئیس دانشگاه تهران نیز به همین طریق است؛ حالا کمیته ای متشکل از 50 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در دو جلسه در هفته گذشته گزینه های پیشنهادی خود را به وزیر علوم معرفی کرده اند.
 
خبرنامه دانشجویان ایران در گزارش های قبلی خود آسیب های این روش را بررسی کرده و پیش بینی کرده بود نتایج چنین روشی رویارویی اعضا و گروه های علمی، کند شدن روند علمی دانشگاه، رویارویی نظر اعضا هیئت علمی با شورای عالی انقلاب فرهنگی در صورت اختلاف نظر این دو گروه، عدم پاسخ گویی رئیس منتخب و همچنین وزیر علوم به نهادها و مراجع قانونی در صورت تخلف رئیس دانشگاه و ... است.
 
فرض کنید رئیس دانشگاه تهران به طریقی که گفته شده از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران انتخاب شود و نه شخص وزیر علوم؛ در این صورت وی خود را ملزم به پاسخ گویی در برابر هیچ نهاد قانونی نمی داند چرا که هر مخالفتی با وی مخالفت با رای اعضای هیئت علمی دانشگاه تلقی می شود.
 
از سوی دیگر فرض کنید گزینه پیشنهادی کمیته تعیین رئیس دانشگاه با نظر وزیر علوم همخوانی نداشته باشد، در این صورت آیا وزیر علوم به رأی اساتید دانشگاه تمکین خواهد کرد؟!
 
چندی پیش وزارت علوم از روش مشابهی در دانشگاه سیستان و بلوچستان برای تعیین رئیس جدید بهره گرفت، به ترتیبی که پیامکی به اعضای هیئت علمی دانشگاه ارسال شد و از آنان برای شرکت در انتخابات دعوت شد. دکتر اکبری و دکتر رستمی به نمایندگی از وزارت علوم در این جلسه حضور می یابند.
 
صبح روز موعود حدود 350 نفر از اعضای هیئت علمی در محل تالار امام رضا(ع) حضور پیدا کردند تا در انتخابات ریاست دانشگاه شرکت کنند. 
 
با شروع جلسه، لیستی حاوی اسامی نامزدهای ریاست دانشگاه ارائه شد که در آن نام بیش از 70 عضو هیئت علمی دانشگاه با درجه علمی دانشیار(و بالاتر) دیده می‌شد.
 
به هر ترتیب انتخابات برگزار می‌شود و پس از گرفتن عکس یادگاری(!) جلسه پایان می پذیرد و نمایندگان وزیر صندوق پلمپ شده آراء را به تهران منتقل می‌کنند. 
 
حالا اما خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» کسب اطلاع کرد؛ فرد منتخب یکی از اساتید انقلابی دانشگاه است اما وزارت علوم به جهت نگاه جناحی وی را معرفی نمی کند.
 
آیا چنین چیزی در انتخاب رئیس دانشگاه تهران نیز رخ خواهد داد؟
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
موحدی کرمانی رییس مجلس خبرگان شد
تصاویر هوایی از تشییع پیکر رئیس‌جمهور و همراهان ایشان در تبریز
اعتراف دشمن به موفقیت شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان
ماجرای زیر سُرم رفتن شهید رئیسی +فیلم
صندلی خالی شهید آل هاشم و شهید رئیسی +عکس
آخرین زیارت شهید رئیسی در حرم امام رضا(ع) +فیلم
هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۷ استان
اشک‌های مردم کشمیر پاکستان در سوگ رئیس جمهور ایران +عکس
دوره ریاست‌جمهوری جدید چند ساله است؟
لحظه ورود پیکر شهید رئیسی و همراهان به محل تشییع +فیلم
آغاز رقابت نفسگیر کنکور ۴ مرحله‌ای از اول خرداد
آخرین مهلت ثبت نام بدون آزمون دکتری پیام نور اعلام شد
دانشگاه در نگاه شهید ابراهیم رئیسی +فیلم
اولین اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۳ لغو شد
برگزاری مراسم تشییع پیکر سه مأمور نیروی انتظامی
آیا انتخابات شوراهای شهر همزمان با ریاست جمهوری برگزار می‌شود؟
طرح شفافیت قوای سه‌گانه به مجمع تشخیص رفت
پیام احساسی رهبر کره شمالی برای شهادت ابراهیم رئیسی
پشت پرده مذاکره استقلال با مامه تیام
فارن افرز: اسرائیل بعد از ۷ ماه در غزه گیر افتاده است
درخواست شهید رئیسی در خصوص محل مزارش +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top