تاریخ انتشار: یکشنبه 1393/03/04 - 14:10
کد خبر: 130249

آیت الله وحید خراسانی:

سب و لعن بزرگان مذاهب دیگر جایز نیست/ رفتار پیغمبر و امیرالمؤمنین(ع) جایی برای حرکت‏‌های تکفیری باقی نمی‌گذارد

سب و لعن بزرگان مذاهب دیگر جایز نیست/ رفتار پیغمبر و امیرالمؤمنین(ع) جایی برای حرکت‏‌های تکفیری باقی نمی‌گذارد

دین اسلام، دین رحمت و رسول اسلام، رسول رحمت است. این دین، آن رفتار پیغمبر و امیرالمؤمنین(ع) جایی برای حرکت‏‌های تکفیری و این تندروها باقی نمی‌گذارد. فقاهت در این گونه جریان‌ها از بین رفته است، سب و لعن علنی جایز نیست و دستور خود ائمه بر خلاف این است.

خبرنامه دانشجویان ایران: آیت‌الله وحید خراسانی گفت: سب و لعن بزرگان مذاهب دیگر جایز نیست.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آیت الله العظمی وحید خراسانی در دیدار دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: دین اسلام، دین رحمت و رسول اسلام، رسول رحمت است. این دین، آن رفتار پیغمبر و امیرالمؤمنین(ع) جایی برای حرکت‏‌های تکفیری و این تندروها باقی نمی‌گذارد. فقاهت در این گونه جریان‌ها از بین رفته است، سب و لعن علنی جایز نیست و دستور خود ائمه بر خلاف این است.

وی افزود: در روایات دو مطلب آمده یکی نفی و دیگری اثبات. نفی این که نباید با اتباع مذاهب دیگر دشمنی کرد و به مقدسات آنها توهین نمود و لعن وسب بزرگان آنها جایز نیست. زیرا موجب دور کردن آنها از اهل بیت(ع) و معارف آنها می‏‌شود.دیگر این که فرمودند"در نمازهای جماعت آنها شرکت و به آنها محبت کنید، از مرضای آنها عیادت و سخنان و معارف ما را برای آنها بیان کنید".

این مرجع تقلید ضمن استقبال از هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در خصوص شناسایی و ایجاد تشکل سادات شیعه و اهل سنت، گفت: این قضیه بسیار حائز اهمیت است. سیادت اگر فهمیده شود از اسباب تقویت و ترویج دین است. هم سادات و هم اولادی که از سوی مادر منتسب هستند بلا اشکال به حکم کتاب و سنت هم اولادند. منتهی در رسیدن خمس بین سید مرتضی و بقیه اختلاف هست که موضوع در خمس، هاشمی است و این در اولاد منتسب از مادر صدق نمی‏‌کند.دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دیدار با آیت اله العظمی وحیدخراسانی از مراجع و علمای قم، از شناسایی و ایجاد تشکل سادات شیعه و اهل سنت خبر داد.

در ابتدای این دیدار آیت الله اراکی با ارائه گزارشی از فعالیت های این مجمع، گفت: سیاست ما در تقریب تمرکز بر روی مسائلی است که می توان با مشارکت اهل تسنن انجام داد. به طور مثال برگزاری جشن میلاد پیامبر اعظم (ص) و دخت گرامیشان از این دست برنامه‌هاست. چون اهل سنت برخلاف افراطیون این جشن‏‌ها را بدعت نمی‏‌دانند.

وی افزود: ترویج و تقویت مراسم عاشورایی در میان اهل سنت، ترویج عاشورا به نحوی که با اعتقادات اهل سنت منافات نداشته باشد، برپایی مراسم شعرخوانی در رثای اباعبدالله(ع)، ترویج شعر و مصیبت خوانی و برگزاری مراسم مصیبت حضرت سیدالشهداء(ع) در ایام عاشورا، شناسایی و ایجاد تشکل سادات شیعه و اهل سنت از دیگر برنامه هایی است که در پیشرو داریم.

آیت الله اراکی با اشاره به فعالیت شبکه‌های ماهواره‌ای در توهین به مقدسات بعضی از مذاهب اسلامی، گفت: باید مراسم مذهبی و ضد تکفیری مشترک بین شیعه و سنی را ترویج دهیم. بعضی از شبکه‏‌های بین المللی در جهت تفرقه افکنی، ایجاد کینه و دشمنی بین شیعه و سنی تلاش می‏کنند که به نظر می رسد جز سب خلفا و توهین به مقدسات بعضی از مذاهب اسلامی هدفی ندارند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
معمای بی‌پاسخ «از کرخه تا راین» / پس از جنجال حذف سکانس تشییع امام خمینی(ره)، نسخه کامل فیلم به پلتفرم‌ها بازگشت
 ۱۱ سوال فنی ناظر به متن توافق احتمالی ایران و آمریکا
حذف روشنفکران تراز انقلاب اسلامی 
آتش سوزی انبار کالا حوالی میدان قیام در منطقه ۱۲ تهران
ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان
حمله تروریستی آمریکا به نفتکش هندی و احضار دیپلمات آمریکایی
سرمایه‌گذاری ۵ همتی برای خودکفایی در دارو و تجهیزات پزشکی
آیت‌الله اراکی خطاب به مسلمانان: حمله به منافع آمریکا یک واجب شرعی است
پزشکیان: زیرساخت‌های حیاتی، شریان‌های زندگی مردم‌اند
ترامپ با گزافه‌گویی علیه ایران: برای خاورمیانه و کل جهان صلح می‌خواهم
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
مسکو: درخواست‌ها از ایران برای ازسرگیری بازرسی‌ها کاملا نامناسب است
بقایی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
مسکو: تحریم‌ها علیه ایران، کوبا و کره شمالی لغو شوند
جاده چالوس یک‌طرفه شد
فیلم | استاد دانشگاه: ۶ پل اصلی مسیر ترانزیت راه‌آهن ریلی ما را زدند/ ۴۰ ساعت طول کشید تا پل‌ها بازسازی شد!
ایران تنها در صورت پذیرش خواسته‌های ملت، پای میز مذاکره می‌رود
مراسم گرامیداشت سرداران شهید و شهدای اقتدار ایران برگزار شد
تکرار سیاست مذاکره و جنگ ترامپ علیه ایران
پرداخت ۲۲۸۰ میلیارد ریال خسارت به خودروهای جنگ‌زده
تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست شورای حکام آژانس اتمی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top