تاریخ انتشار: شنبه 1393/03/10 - 15:28
کد خبر: 130838

حذف پیوند اعضا با نبوغ یک ایرانی

خبرنامه دانشجویان ایران: یک محقق ایرانی دانشگاه ام آی تی در مصاحبه ای با مهر، ضمن تشریح آخرین دستاوردهای خود در زمینه مهندسی بافت، آینده بشریت را در این زمینه پیش بینی کرد و گفت: پیشرفت ها تا جایی ادامه می یابند که روزی پیوند اعضا کاملا از علم پزشکی حذف می شود.

به گزارش مهر، پرفسور علی خادم حسینی - استاد ایرانی دانشگاه ام.آی.تی امریکا است که به تازگی برای دریافت جایزه ملی "بلاواتنیک" آمریکا به همراه ۲ محقق ایرانی دیگر کاندید شده است.
 
خادم حسینی در سال ۱۳۵۵ در تهران متولد شد. وی در سن ۱۲ سالگی ایران را به همراه والدینش به مقصد کانادا ترک کرد. علی خادم حسینی پس از گذراندن دوره دبیرستان در انستیتو جرویس کالیگیت وارد دانشگاه تورنتو شد و لیسانس و فوق لیسانس خود را در همین دانشگاه و در رشته مهندسی شیمی گذراند. پرفسور حسینی در سال ۲۰۰۵ میلادی موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته مهندسی زیستی شد.
 
وی برای نخستین بار در جهان موفق به ساخت اندام بیولوژیکی انسان مانند قلب به کمک مهندسی بافت شده است تا امیدهایی را برای نجات جان میلیون ها بیمار نیازمند در سراسر دنیا محقق کرده باشد. این اکتشاف بزرگ یکی از طرح هایی است که می تواند دنیای دانش و پزشکی را متحول کند. به این بهانه مصاحبه ای را با وی انجام دادیم.
 
پرفسور علی خادم حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح اهمیت مهندسی بافت، سلول های بنیادی و زیست مواد پرداخت.
 
* از آخرین دستاوردهایتان در زمینه مهندسی بافت، مهندسی سلول های بنیادی، زیست مواد و همینطور سیستم های میکرو الکترومکانیکی بفرمایید.
 
اکنون در حال بررسی پروژه ها و طرح هایی در حوزه مهندسی بافت و زیست مواد هستیم تا با توسعه فناوری که اشتراکی از علم مواد و زیست شناسی است ، بتوانیم بسیاری از مشکلات پزشکی که در حال حاضر به بن بست رسیده اند را حل کنیم. نمونه هایی از این موارد می تواند شامل ساخت بافت های مصنوعی قلبی ( ساخته شده از سلول های بنیادی و بافت) باشد تا علاوه بر اینکه انسان ها را از پیوندهای سخت و دشوار نجات دهد، راهگشای جراحان برای بهبود سریعتر بیماران و نیز عدم خونریزی های شدید باشد.
 
* آینده مهندسی بافت را چگونه می بینید؟ آیا می توان انتظار داشت طی چند سال آینده انسان هایی با اعضای بدن چاپی وجود داشته باشند؟ با این روند آیا می توان روزی را پیش بینی کرد که پیوند اعضا منسوخ شود؟
 
- آینده مهندسی بافت کاملا روشن است. به طوری که می توان گفت پیشرفت ها تا جایی ادامه می یابند که روزی پیوند اعضا کاملا از علم پزشکی حذف می شوند. اما در رابطه با سوال های دیگر باید بگویم که این حوزه علمی بسیار گسترده بوده و ترکیبی از چندین رشته مختلف است که مهندسی بافت تنها یکی از حوزه های دخیل در آن است. پیشرفت در این علم و حل مشکلات بیماران، گفتگو و همکاری مشترک دانشمندان در رشته های مختلف را می طلبد.
 
* آیا دستیابی کامل به این فناوری می تواند خطراتی را برای بشریت به دنبال داشته باشد؟
 
- خیر ، من فکر نمی کنم که پیشرفت در حوزه مهندسی بافت برای انسان ها خطرناک باشد.
 
* چشم انداز آینده دنیا در زمینه درمان با سلول های بنیادی را چگونه ترسیم می کنید؟
 
- حوزه درمان با سلول بنیادی ارتباط بسیار خوبی را با حوزه مهندسی بافت برقرار کرده و امیدوارم با ادغام هرچه بیشتر این دو حوزه در یکدیگر بتوانیم به ساخت بافت های کاربردی دست پیدا کنیم.
 
* یکی از انتقادات یا نگرانی ها درباره سلول های بنیادی بحث سرطانزا بودن آنها است. آیا این احتمال تاییدیه علمی دارد؟ شما چه نظری در این رابطه دارید؟
 
- بستگی به منبع اولیه دارد. اگر آنها از ارگانیسم های اولیه ای مانند جنین حاصل شوند، نگرانی های بسیار جدی در این رابطه وجود دارد اما در آزمایشگاهم معمولا از سلول های بنیادی حاصل از بافت های بالغ استفاده می شود. شاید حتی از همان بیماری که به درمانش امید داریم.
 
* چرا تحقیقات سلول های بنیادی هنوز در مرحله حیوانی به سر می برد و آن طور که باید بر پروژه های انسانی مانور داده نمی شود؟
 
- درمان با سلول های بنیادی در انسان و حیوان چالش های منحصر به فردی را به دنبال دارد که باید به دقت مورد بررسی و تحقیق قرار گیرند تا بتوانیم دانسته های خود را در هر دوی آنها ( انسان و حیوان ) افزایش دهیم . اما باید بگویم که در این مرحله ، دانش مناسب و کافی از سلول های بنیادی انسان ها نداریم به همین دلیل محققان و دانشمندان ترجیح می دهند تا تحقیقات خود را به طور گسترده بر مدل های حیوانی مورد آزمایش قرار دهند تا با کمک این شناخت بتوانیم افق های بهتری را در مدل های انسانی ترسیم کنیم.
 
* آیا تمایلی دارید تا با مراکز تحقیقاتی داخل کشور همکاری علمی داشته باشید؟
 
- البته، چرا که نه! من بسیار مایلم که با محققان ایرانی همکاری داشته باشم و این موضوع را به طور جدی تاکنون پیگیری کرده ام و هر ساله با بسیاری از دانشجویانی که برای تحصیل به اینجا سفر می کنند در لابراتوارم به بحث و گفتگو نشسته ایم یا در بسیاری از تحقیقات و پروژه ها از کمک آنها بهره مند شده ام.
 
* درباره همکاری با محققان ایرانی در داخل کشور چه نظری دارید ؟
 
- من سفرهای متعددی به ایران داشته ام و با محققان ایرانی صحبت کرده ام آنها فوق العاده هستند و درک و دانش بالایی از فناوری های روز دنیا دارند. من حتی با بسیاری از محققان و موسسات تحقیقاتی همکاری دارم و نیازی به مهیا کردن شرایط خاصی نمی بینیم.
 
* آقای خادم حسینی شما وضعیت علمی و فناوری در ایران را چگونه می بینید؟
 
- در ایران، دانشمندان و محققان متخصص و منحصر به فردی در حوزه فناوری های جدید مثل سلول های بنیادی در حال فعالیت هستند به همین دلیل انتشار اخبار جذابی از عملکرد محققان ایرانی داخل کشور در سطح جهان چشم نوازی می‌کند.
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آغاز عرضه خودروهای برقی از هفته آینده
هیأت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی‌ مجلس دوازدهم انتخاب شد
۸۵ میلیون ریال به حساب حجاج سال ۱۴۰۲ برگردانده می‌شود
برگزاری نشست همدلی و همفکری نیروهای انقلاب با حضور ۱۴۰ نماینده منتخب
جمعی از معلمان سراسر کشور فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
تامین ۴.۸ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادلات برای واردات از ابتدای سال
شاخص بورس تهران ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد افت کرد
واردات خودروهای کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
جذب نیروی امریه در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top