تاریخ انتشار: چهارشنبه 1393/03/07 - 16:00
کد خبر: 131035

کلکسیونی از روش‌های تغییر روسای دانشگاه ها

کلکسیونی از روش‌های تغییر روسای دانشگاه ها

خبرنامه دانشجویان ایران: 9 ماه از فعالیت وزارت علوم یازدهم می گذرد اما هنوز انتخاب روسای دانشگاه ها خبر ساز است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روش هایی که تا کنون وزارت علوم برای تغییر روسای دانشگاه ها انتخاب کرده است به چند روش تقسیم می شود؛ 1) روش آقای جعفر توفیقی ب) اعزام کمیته های ارزیاب ج) لویی جرگه سازی در دانشگاه با انواع و اقسام روش ها

1- روش جعفر توفیقی

قبل از آنی که فرجی دانا بر صدر وزارت علوم قرار گیرد، جعفر توفیقی سکان دار این وزارت خانه بود و برخی وی را جاده صاف کن فرجی دانا خوانده بودند. توفیقی در همان روزهای ابتدایی دست به تغییراتی در بدنه وزارت علوم و تغییر برخی روسای دانشگاه ها زد. این انتصاب ها و تغییرات موجبات تنش بین وزارت علوم و مجلس فراهم آورد.

 *عزل رئیس دانشگاه علامه و با خبر شدن پیامکی

شهریور ماه بود که با حکم توفیقی رئیس دانشگاه علامه عزل و جایگزین وی معرفی شد. صدرالدین شریعتی رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه خود من از طریق رسمی از برکناری‌ام مطلع نبودم، گفت: درباره اینکه به دنبال جایگزین برای من می‌گردند، اطلاع داشتم، اما از اینکه برای جایگزینم حکم زدند، خبر نداشتم.

وی افزود: ساعت ۱۲ و هنگامی که روی منبر بودم، دیدم تماس‌های فراوانی گرفته می‌شود و پس از پاسخ گفتن به آنها و از طریق این تماس‌ها فهمیدم که برکنار شده‌ام.

*عزل با روش تماس تلفنی

عبدالله حاتم‌زاده رئیس دانشگاه گیلان نیز به روش جالبی عزل شد پس از آنکه رسانه های نزدیک به دولت خبرهای گوناگونی از آنچه رانت بورسی وی می خواندند نهایتا وی در آذر ماه عزل شد. وی درخصوص برکناری خود گفت: "پیش از این هیچ تماس و خبری مبنی بر تغییر من مطرح نشده بود. وزیر علوم حتی از من نخواست که استعفا بدهم و فقط عنوان کرد که شخص جدیدی جایگزین من شده و به‌زودی کار خود را شروع خواهد کرد."

2- عزل با کمیته های ارزیاب

با آمدن فرجی دانا، وزارت علوم برای تغییر رؤسای دانشگاه‌ها اقدام به اعزام هیئت‌های ارزیاب به دانشگاه‌های کرد که پس از بازگشت این هیأت‌ها رؤسای این دانشگاه‌ها معمولاً با دلخوری و خارج از شئونات علمی دانشگاه صورت می‌گیرد یا برکنار شده و یا استعفا می‌دهند. اعزام این هیئت‌های ارزیاب به دانشگاه‌ها اما با حاشیه هایی دیگری نیز همراه بوده و محیط دانشگاه‌ها را به میدانی جهت عرض اندام برخی افراد و جریان هایی که در طول سال‌های گذشته به دلیل دارا بودن تفکرات غیردینی و گاهاً ضددینی نتوانسته بودند فعالیت کنند، تبدیل شد.

 *حاشیه‌های ناآرام دانشگاه مازندارن

در پی حضور هیئت نظارت وزارت علوم جمعی از اعضای انجمن منحله دانشگاه مازندران با تجمع در مقابل محل حضور اعضا فضای دانشگاه را ناآرام کردند. عصر روز 18 آذر هیات نظارتی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای بررسی عملکرد احمدپور، رئیس دانشگاه مازندران به این دانشگاه رفتند. پس از حضور این هیئت نظارت همانطور که انتظار می‌رفت، جمعی از دانشجویان انجمن منحله و هنجار شکن دانشگاه مازندران با تجمع در مقابل محل حضور این هیئت نظارت ضمن ناآرام کردن فضای دانشگاه، با سر دادن شعارهای هنجارشکنانه خواستار برکناری رئیس دانشگاه شدند.این دانشجویان با سر دادن شعارهایی مانند «دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»، «احمدپور باید بره»، «زندان سیاسی آزاد باید گردد» و ... فضای دانشگاه را ناآرام کردند.

بسیج دانشجویی این دانشگاه پس از این اتفاقات در بیانیه ای نوشت: و تنها نتیجه ای که می‌توان از این گزاره دریافت، این است که هدف از اعزام چنین هیآت هایی، تنها نا آرام کردن جو دانشگاه ها، خیزش دانشجویان (غالباً دارای خط فکری خاص)، ربط دادن مشکلات کلان کشوری و مملکتی به مدیریت دانشگاه و حتی ایجاد نارضایتی کاذب علیه مدیریت و ریاست دانشگاه‌ها و نهایتاً سندی است عینی برای تصمیم تعویض رئیس. حال بماند که در این تجمعات و نشست‌ها چه اهانت هایی به قشر ارزشی و ارزش‌های جامعه رفته است.

*هیئت ارزیاب در دانشگاه تبریز

18 آذر ماه، نمایندگان وزیر علوم جهت بازدید و ارزیابی و تهیه گزارش از وضعیت موجود، در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان حضور پیدا کردند.

جامعه اسلامی این دانشگاه در بیانیه ای در این خصوص می نویسد: برخلاف آنچه مقرر شده بود، نمایندگان کانونها، نشریات و انجمن های علمی (3گروه) با توافق همدیگر و به صورت هماهنگ با نمایندگان وزارت جلسه گذاشتند و مسائلشان را مطرح کردند، بعد از پایان این جلسه که بیشتر از زمان تعیین شده هم طول کشید، مسئول هماهنگی جلسه، از نمایندگان جامعه اسلامی، بسیج دانشجویی، شاهد و ایثارگران، شورای صنفی خواست که آنها هم بصورت مشترک وارد اتاق جلسه شوند، البته نمایندگان انجمن تربیت بدنی و پردیس خطیب و نمایندگان عموم دانشجویان هم به این جمع اضافه شده بودند!(7گروه) و مسئول هماهنگی جلسه در پاسخ به اعتراضات نمایندگان مبنی برعدم رعایت عدالت و زمان بندی، پس از چندبار انتقال اعتراضات به بازرسان وزارت و بی‌توجهی آنان، خود را بی‌تقصیر دانسته و معترضین را به بازرسان وزارت علوم ارجاع دادند که البته وی هم پاسخ مناسب و روشنی ندادند.در ابتدای جلسه دوم، بازرسان وزارت علوم هدف خود را از حضور در دانشگاه، بررسی وضع موجود و شنیدن حرف دانشجویان اعلام کردند و سپس از نمایندگان تشکلها و کانونها خواستند مسائلشان را مطرح کنند که البته به خاطر ناهماهنگی و بی‌برنامگی پیش آمده و حضور همزمان نمایندگان هفت تشکل و کانون به اضافه دانشجویان دیگر و نیز مدیریت ضعیف و نا صحیح نمایندگان وزارت علوم، نظم جلسه چندین بار به هم خورد.

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، اعلام کرد: باید پرسید چنین رفتار و برخوردی از طرف کسانی که ادعای راستگویی و اعتدال را دارند چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟ به نظر می‌آید هدف از حضور بازرسان محترم وزارت علوم در دانشگاه،عوام فریبی وحرکتی صوری و نمایشی جهت نشان دادن همراهی دانشجویان با اقدام و قصد ایشان می‌باشد

*سه روز پر حاشیه در یزد

همزمان با حضور نمایندگان و بازرسان وزارت علوم در دانشگاه یزد 19 آذر نمایندگان تشکل های دانشجویی و انجمن های علمی دانشگاه یزد با این هیات ملاقات کردند که این ملاقات همراه با حاشیه هایی بود.

قاضی پور، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه یزد با اشاره به حضور نمایندگان وزارت علوم از آنها خواست تا برحسب قانون و به دور از جهت گیری های افراطی سیاسی به وظایف خود عمل کنند.

وی تصریح کرد: دولت احمدی نژاد تغییر کرده و دولت جدید با شعار اعتدال به روی کار آمده است و خواه و ناخواه براساس حق دولت تغییراتی نیز در پست های مدیریتی در دانشگاه ها صورت می گیرد؛ اما ما این سوال را از شما نمایندگان داریم که چرا شما این قدر ما دانشجویان را اذیت می کنید؟

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد تصریح کرد: شما که می خواهید رئیس دانشگاه را تغییر دهید برای چه با این همه تشریفات سعی بر متشنج کردن فضای دانشگاه ها دارید و به فضای علمی در سطح دانشگاه فکر نمی کنید و با حضور خود به صورت تشریفاتی سعی بر متشنج کردن فضای دانشگاه ها و توجیه در تغییر رئیس دانشگاه دارید.

دبیر تشکل دانشجویی جامعه اسلامی دانشجویان نیز با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه های سطح دانشگاه انتخاب رئیس جدید دانشگاه است، گفت: آقایان وزارت علوم خواهش می کنیم به جنبه علمی دانشگاه توجه کنید و اینجا را نیز پادگان جنگ های حزبی نکنید و پس از آن نیز به نشانه اعتراض صحبت خود را ادامه نداد.

پور میرزایی مسئول بسیج این دانشگاه نیز گفت: به نظر من کاری که این گروه انجام می دهند، نمی تواند عملکرد یک مدیر را در دانشگاهی با بیش از 15 هزار دانشجو مورد سنجش قرار داد؛ زیرا کار علمی انجام نمی شود و حتما کاری نمایشی خواهد بود. ما طبیعتا با آمدن دولت جدید اعتقاد به ماندن رئیس دانشگاه نداریم و این توقعی به جا نیست؛ اما متاسفانه صداهایی شنیده می شود که افرادی به فضای دانشجویی معرفی می شوند که حزبی و چسبیده به شخصیت های کشور در احزاب خاص هستند و در این راستا نیز درجه علمی پایین تر از دانشیاری دارند که این زنگ خطری برای ما است.

*تجمع در قزوین و استعفای رئیس دانشگاه

عصر شنبه 9 آذرماه تعدادی از فعالین برخی کانون ها و تشکلی منحله دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین با تجمع در صحن دانشگاه و راهپیمایی به سمت ساختمان اداری این دانشگاه ضمن سردادن شعارهایی از قبیل "«آل بویه» حیا کن، ریاستو رها کن" و خواندن سرود خواستار استعفای رئیس دانشگاه شدند.

دانشجویان تجمع کننده همچنین در پایان تجمع با انتشار نامه ای خطاب به وزیر علوم تحقیقات و فناوری خواستار برکناری رئیس دانشگاه شدند. این تجمع هم زمان با حضور هیأت اعزامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارزیابی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد.

اعضای بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویان و کانون تئاتر این دانشگاه در اعتراض به این تجمع، ضمن عدم حضور در جلسه هیأت اعزامی وزارت علوم با فعالین دانشجویی تجمع مذکور و نامه منتشره را مشکوک و هماهنگ شده با هیأت اعزامی جهت زیر سؤال بردن رئیس دانشگاه دانستند.

پس از آن صبح روز دوشنبه 11 آذرماه دکتر «عبدالعلی آل بویه» رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین در نامه ای خطاب به وزیر علوم تحقیقات و فناوری ضمن انتقاد به آنچه عملکرد یکسویه هیأت ارزیابی این وزارتخانه- که روز شنبه 9 آذرماه در این دانشگاه حضور یافتند- از سمت ریاست دانشگاه استعفا داد.

در بخشی از متن استعفا نامه آمده است: "اکنون که جنابعالی سکان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را به دست گرفته اید، شجاعانه در این راه قدم بردارید و امید دشمنان را به یاس تبدیل کنید تا دانشگاه ها در دوران مدیریت شما توسعه و پیشرفت چشمگیری بیابند و چناچه بر این باور هستید که روسای  فعلی دانشگاه نمی توانند همراه شایسته ای برای شما باشند، ضمن ارج نهادن به تلاش آنان، قاطعانه تصمیم بگیرید و فرصت کوتاهی را که دراختیار دارید، با اعزام این هیئت ها که نتیجه کارشان از پیش تعیین شده است هدر ندهید".

وی نوشت: آیا مدیرانی که در طول هشت سال اداره دانشگاه ها را به عهده داشتند، هیچ نقطه ی روشنی در کارنامه ندارند! تا آنجا که هیئت های  اعزامی وارد دانشگاه می شوند و با تشکیل جلسات  یک سویه با اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان و از آن بالاتر با یک جناح خاص سیاسی، یک طرفه به قاضی می روند و هر آنچه بر زبانشان جاری می شود نثار مدیران دانشگاه می کنند و بدون آن که صحت و سقم آن گفته ها بررسی شود ویا فرصتی برای دفاع وبیان حقایق به آنان داده شود مطالب را جمع بندی می کنند و ملاک داوری قرار می دهند!

*دانشگاه ارومیه و جلسات در هتل

ظهر روز شنبه 9 آذر ماه پس از درگیری فردی با کارکنان سلف دانشگاه ارومیه حدود 50 نفر از دانشجویان با تجمع در داخل سلف اقدام به برهم زدن نظم دانشگاه برای مدتی کردند.

این درگیری پس از آن شکل گرفت که دانشجوی مذکور درخواست غذای دو برابر و رایگان از کارکنان سلف غذا خوری این دانشگاه می کند و پس از آنکه با جواب منفی روبرو می شود در اقدامی خارج از شئونات محیط دانشگاه با انداختن آب دهان به صورت کسی که در حال توزیع غذا بود، باعث بروز درگیری و زد و خورد فیزیکی گردید.

براساس این گزارش دانشجوی مذکور دارای سوء سابقه در بر هم زدن نظم دانشگاه است و  بررسی های صورت گرفته حاکی است که این وی به همراه فرد دیگری که گفته شده اوایل دهه هشتاد به خاطر مسائل اخلاقی و قومیتی بارها دستگیر شده است با هیأت ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هتل ارومیه پیرامون مسائل این دانشگاه جلسه داشته اند.

*فعالیت شدن جریان رادیکال در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

صبح روز سه شنبه 19 آذرماه هیئت ارزیاب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وارد دانشگاه شد و همزمانی این تحرکات در آستانه حضور این هیئت و تلاش جهت ارائه طومار مطالبه دانشجویان جهت برکناری رئیس دانشگاه به آنها حاکی از آن است که جریانی ضمن اطلاع از زمان سفر هیئت های ارزیاب وزارت علوم به دانشگاهها اقدام به چینش صحنه بر مبنای دیدگاه هایی خاص می کند.

به طوریکه همزمان با این حضور تعدادی از اعضای همسو با انجمن منحله دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با برپایی جلسات و حلقه هایی با دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه اقدام به تحریک این دانشجویان جهت حمایت و همراهی از آنها برای راه اندازی مجدد این تشکل کردند.

این افراد که غالباً دارای سابقه قضایی و بازداشت در فتنه 88 دارند، جهت انگیزه بخشی به دانشجویان اقدام به طرح برخی مطالبات صنفی و قول مساعد برای رفع این مسائل پس از راه اندازی انجمن اسلامی داده و تنها را تأسیس انجمن اسلامی را برکناری دکتر «عسگر جانعلی زاده»(رئیس دانشگاه) عنوان کرده و اقدام به جمع آوری امضاء در طوماری با این مضمون کرده اند.

*ابراز نگرانی 65 تشکل دانشجویی در خصوص ورود عوامل فتنه 88 به دانشگاه ها

پیش از ظهر روز یکشنبه 24 آذرماه نیز 65 تشکل دانشجویی دانشگاه‌های کشور با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از ورود احزاب سیاسی و عوامل فتنه 88 در دانشگاه‌های کشور خواستار جلوگیری وزیر علوم تحقیقات و فناوری از این مسئله شدند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: "فتنه 88 و ظلم‌های فراوانی که در جریان آن، توسط جماعتی خود فروخته به ملت انقلابی ایران وارد شد، خط قرمز ما دانشجویان است و از این خط قرمز خود ذره‌ای کوتاه نخواهیم آمد؛ بنابراین ریاست دانشگاه، نباید از عوامل فتنه 88  و جزء صحنه گردانان آن در دانشگاه‌ها باشد، چرا که کسانی که قانون شکنی کرده‌اند، نمی‌توانند مجری قانون در دانشگاه‌ها باشند".

*جنجال آفرینی هیئت نظارت و ارزشیابی وزارت علوم در دانشگاه شهید چمران اهواز

حضور عناصر غیر دانشجو و اخراجی‌های دانشگاه در جلسه هیئت موسوم به «نظارت و ارزشیابی وزارت علوم» واکنش تشکل‌های دانشجویی را به همراه داشت. بعد از ظهر روز 12 آذر هیئت نظارت و ارزشیابی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در دانشگاه شهید چمران اهواز حضور پیدا کردند و جلسه ای تحت عنوان دیدار با نمایندگان تشکلات دانشجویی برگزار شد اما آنچه این جلسه را تعجب برانگیز کرد، دعوت هیئت نظارت از برخی اخراج شدگان دانشگاهی و افراد غیر دانشجو در این جلسه است که پیش از سایر حاضرین اقدام به اظهار نظر در رابطه با مشکلاتشان کردند و نبود فضای باز سیاسی، توقیف شدن غیر قانونی نشریات خود ، ایجاد فضای سیاسی بسته توسط بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی، موانع موجود در تشکیل انجمن‌های علمی را مهمترین دغدغه‌های خود دانستند.

پس از آن بود که 17 نفر از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز در اعتراض به عدم تغییر رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در مقابل استانداری دست به تجمع غیرقانونی زدند و در بیانیه ای آمرانه وزیر علوم را به برکناری هرچه سریعتر حسن مروتی رئیس سابق دانشگاه را خواستار شدند. گفتنی است دانشگاه چمران قریب به 600 عضو هیئت علمی دارد.

 وزارت علومی که در برخی دانشگاه ها روش رای گیری از اعضای هیئت علمی برای انتخاب رئیس برگزیده است اما ظاهرا در این دانشگاه نظر 17 نفر بر نظر 600 عضو هیئت علمی غلبه داشت و حالا اتفاق جالب این است که مدیران جدید دانشگاه نیز از همین لیست انتخاب شده اند. گفتنی است غالب افراد معترض عضو انجمن منحله مدرسین بودند که برخی ازآنان بازنشسته شده و دیگر هیات علمی دانشگاه نیز نیستند.

از میان 17 نفر [دکتر محمد رضا علم؛ دکتر کرم‌زاده؛ دکتر حسین آقایی؛ دکتر قدرت ا.. محمدی؛ دکتر راسخ؛-دکتر رعایایی؛ دکتر نامداری؛ دکتر چینی پرداز؛ دکتر عرفانی مجد؛ دکتر سجادی؛ دکتر حسن دادخواه؛ دکتر مهرعلی زاده؛ دکتر آرمن؛ دکتر محمودیان شوشتری؛ دکتر منصور میاحی؛ دکتر مهدی قمشی؛ دکتر عبدالرضا نواح] دکتر رعایایی از سوی وزرات علوم به عنوان سرپرست انتخاب شد و دکتر دادخواه دبیر انجمن منحله مدرسین- به سمت مدیر حوزه ریاست دانشگاه و دکتر آقایی جنت مکان به سمت رئیس امور حقوقی دانشگاه از سوی دکتر رعایایی و دکتر محمد رضا علم به عنوان معاون دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز منصوب شدند.

3- لویی جرگه

* لویی جرگه 50 نفره در تهران

در دانشگاه تهران اما اوضاع فرق می کرد و وزارت علوم اعلام کرد که به دنبال الگویی در این خصوص است تا همان روش را در دانشگاه های دیگر نیز اجرا کند. مسئولان وزارت علوم می گویند در پی سازوکاری هستند تا به بهترین شکل، به روشی الگو، برای انتخاب روسای دانشگاه ها برسند؛ الگویی که رئیس دانشگاه توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه انتخاب شود. انتخاب رئیس دانشگاه به روش دموکراتیک هرچند در نگاه  اول و ظاهر ماجرا، روشی مناسب به نظر می رسد اما در همین مراحل ابتدایی، این سازو کار با مشکلات جدی مواجه شده بود.

مهمترین اشکالی که در روش مذکور به شدت خودنمایی می کند؛ عدم وجود آئین نامه ای شفاف و قانونی برای برگزاری انتخابات  است. این سازوکار نامنظم حتی در کار علمی اساتید اختلال ایجاد کرده بود تا جائیکه حال و روز دانشگاه تهران جای آنکه توجه به امور علمی باشد، سردرگمی و ابهام در سازو کار تعیین رئیس دانشگاه تهران شد و کار به جایی رسیده است که حتی اساتیدی هم که  علاقه ای به ورود به دسته بندی های جناحی را ندارند و به کارهای روزمره خود مشغولند نیز مقابل یکدیگر قرار گرفتند.

نتیجه این رویارویی _جناحی شدن انتخابات_و شکل گیری تقابل میان گروه های علمی دانشکده ها، تضعیف وجه علمی و آموزشی گروه ها و دانشکده ها است.

ظاهرا نام فرد منتخب کمیته 50 نفره دانشگاه تهران در جیب آقای وزیر علوم است تا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند. اما میزان پایبندی وزارت علوم به همین روش هم زیر سوال است چرا که آقای دکتر عارف گفته است، وزیر علوم با پیشنهاد ریاست دانشگاه تهران به وی گفته که اگر وی این مسئولیت را بپذیرد حاضر است زیر میز کمیته انتخاب بزند.

*ناکارآمدی لویی جرگه در سیستان

چندی پیش وزارت علوم از روش مشابهی در دانشگاه سیستان و بلوچستان برای تعیین رئیس جدید بهره گرفت، به ترتیبی که پیامکی به اعضای هیئت علمی دانشگاه ارسال شد و از آنان برای شرکت در انتخابات دعوت شد. دکتر اکبری و دکتر رستمی به نمایندگی از وزارت علوم در این جلسه حضور می یابند.

صبح روز موعود حدود 350 نفر از اعضای هیئت علمی در محل تالار امام رضا(ع) حضور پیدا کردند تا در انتخابات ریاست دانشگاه شرکت کنند. با شروع جلسه، لیستی حاوی اسامی نامزدهای ریاست دانشگاه ارائه شد که در آن نام بیش از 70 عضو هیئت علمی دانشگاه با درجه علمی دانشیار(و بالاتر) دیده می‌شد. به هر ترتیب انتخابات برگزار می‌شود و پس از گرفتن عکس یادگاری(!) جلسه پایان می پذیرد و نمایندگان وزیر صندوق پلمپ شده آراء را به تهران منتقل می‌کنند.

حالا اما شنیده شده فرد منتخب یکی از اساتید انقلابی دانشگاه است اما وزارت علوم به جهت نگاه جناحی وی را معرفی نمی کند.

 *لویی جرگه 7 نفره در شریف

در دانشگاه شریف اما خبری از کمیته 50 نفره نیست و گفته شده کمیته‌ای 7نفره مسئولیت معرفی گزینه‌های مناسب را برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف دارند.

یک عضو کمیته 7نفره دانشگاه صنعتی شریف گفته است: با در نظر گرفتن این شرایط از بین 450 استاد حاضر در دانشگاه تنها 117 نفر مشخص شدند و نهایتاً 5 یا 6 نفر از این افراد به شورای دانشگاه معرفی می‌شوند و این شورا نیز 3 نفر را پس از بررسی‌های خود به وزیر علوم پیشنهاد می‌کند. شورای دانشگاه صنعتی شریف شورای مخصوصی است و حدود 30 نفر عضو دارد.

گفته شده کمیته‌ای 7نفره با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف تشکیل شده که اعضای آن آقایان غفرانی از دانشکده انرژی، تجریشی از دانشکده عمران، رنجبر از دانشکده برق، سعیدی از دانشکده انرژی و سعید سهراب‌پور از دانشکده مکانیک به‌عنوان اعضای اصلی این کمیته و خانم دکتر ایرجی‌زاد و دکتر انواری نیز به‌عنوان اعضای علی‌البدل مسئولیت معرفی گزینه‌های مناسب را برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف دارند.

جالب اینکه در دانشگاه شریف داشتن درجه استادتمامی یا دانشیار (افرادی که استادیار هستند در اولویت‌اند)، 10 سال سابقه کار در دانشگاه صنعتی شریف و سابقه 2 سال حضور در جایگاه معاونت یا ریاست در این دانشگاه به عنوان شرایط در نظر گرفته شده است شرایطی که در بررسی رئیس دانشگاه تهران مطرح نبود و همین مشخص می کند که هیچ سازو کار شفاف بر روش خود ساخته وزارت علوم حاکم نیست و در هر دانشگاه روشی خاص انجام می شود.

یکی از اعضای این کمیته گفته که 10 نفر برای انتخاب تعیین شده اند.

*لویی جرگه الکترونیکی در تربیت مدرس

در دانشگاه تربیت مدرس روش دیگری برقرار است. در این دانشگاه نظر‌سنجی الکترونیکی از اعضای هیات علمی درباره گزینه‌های ریاست این دانشگاه انجام شد.

در دانشگاه تربیت مدرس ظاهرا روش های دیگری در جریان است؛ نه از لویی جرگه و منتخبین دانشگاه خبری است و نه از کمیته های چند نفره جستجو گر. این همه چیز نظر سنچی است آنهم به روش الکترونیکی اش.

گفته شده از میان افراد مطرح برای ریاست دانشگاه تربیت مدرس، از جعفر توفیقی، یعقوب فتح الهی، صادق آئینه وند، برات قبادیان، فتح اله امّی یاد می شود.

*ماجراهای دانشگاه کردستان

هفته گذشته هیاتی از وزارت علوم به دانشگاه کردستان اعزام شده بود این هیات از دانشگاهیان نظر خواهی کرد.

جهانشیر امینی در گفتگو با خبرنگار مهر، درخصوص تعیین رئیس جدید دانشگاه کردستان گفت: هفته گذشته هیاتی از وزارت علوم به دانشگاه کردستان اعزام شده بود این هیات از دانشگاهیان نظر خواهی کرد ولی هنوز نتیجه اعلام نشده است.

رئیس دانشگاه کردستان با بیان اینکه 90 درصد اعضای هیات علمی و کارمندان از وضعیت موجود دانشگاه راضی هستند، درباره شیوه انتخاب به صورت اعزام کمیته  تحت عنوان هیات های ارزیابی وزارت علوم افزود: این شیوه باعث بهم ریختن دانشگاه ها می شود به عنوان مثال کارمند شرکتی یکساله دانشگاه که هنوز روز مزد است خود را هیات علمی دانشگاه اعلام کرده و در مورد ریاست دانشگاه نظر داده است .

وی با بیان اینکه 90 درصد هیات علمی از این شیوه ناراضی بودند چون به نوعی حرحمت شکنی می شود، گفت: اگر این روش ادامه یابد افراد شایسته نیز رئیس دانشگاه نخواهند شد.

وی افزود: اگر در وسط دانشگاه صندوقی می گذاشتند تا همه بتوانند رای بدهند نه یک گروه خاص خیلی بهتر بود.

رئیس دانشگاه کردستان در مورد اینکه آیا یک گروه خاص فقط توانستند رای خود را به هیات اعزامی ارایه کنند، گفت: بله یک گروه خاص بودند که نظرات خود را ارایه کردند اکنون هیات علمی دانشگاه نسبت به کار این گروه خاص معترض هستند چون متن یک نامه که درباره دفاع از رئیس دانشگاه بوده را عوض کرده و به جای  6 گزینه معرفی کرده اند .

وی ادامه داد: این شیوه اگر می خواهد اجرا شود باید درست اجرا شود یک روز اعلام کرده و یک صندوق رای در وسط دانشگاه قرار دهند و اعلام کنند اعضای هیات علمی با ارایه شناسنامه و کارت ملی به گزینه های اعلام شده رای بدهند.

امینی افزود: در نظرخواهی که توسط هیات اعزامی صورت گرفت یک عده از اعضای هیات علمی نظر خود را ارایه کردند که اکثریت عضو هیات علمی با سابقه دانشگاه نبودند .

وی ادامه داد: یک عده هیات علمی جمع شدند یک نامه نوشته و دست به دست به صورت محرمانه چرخانده اند و برخی از اعضا هیات علمی را در رودربایسی قرار داده اند تا نامه را امضا کنند کاری که در انجمن صنفی باطری سازها و حتی نانوایی ها هم صورت نمی گیرد.

امینی با بیان اینکه روسای همه دانشگاه‌ها را نمی شود با یک مدل انتخاب کرد افزود: اگر دوست داریم رئیس دانشگاه باسابقه باشد و همه وی را قبول داشته باشند با یک شاخص نمی شود رئیس دانشگاه را انتخاب کرد.

وی افزود: دموکراسی خوب است به شرطی که تحت چهارچوب باشد اگر رای گیری می کنند این حق را برای همه قائل باشند حداقل برای اساتیدی که 10 سال سابقه دارند .

رئیس دانشگاه کردستان با بیان اینکه دانشگاه آرامش و چهارچوب می خواهد افزود: تغییر تحول حق وزیر علوم است اما باید تحت یک چهارچوب باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجلیل ظفرقندی از خدمات مادر پرستاری نوین
ضعیف‌ترین استقلال تاریخ را می بینیم
دیدار وزیر دفاع با خانواده شهید داریوش رضایی نژاد
کسب و کارها در فضای مجازی مکلف به پرداخت مالیات هستند
کنفرانس ملی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران برگزار می‌شود
کنگره تجلیل از زنان زندانی سیاسی پیش از انقلاب برگزار می‌شود
پیام رییس جمهور به آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان
«محفل» پربیننده ترین برنامه قرآنی جهان اسلام شده است
افزایش ظرفیت و سهمیه‌های پزشکی بازبینی می‌شود
حل مشکل پروازهای بوموسی به بندرعباس تا ۲ هفته آینده
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در رتبه نخست آسیا و چهارم جهان
برگزاری مراسم چهلم شهیدان نصرالله و نیلفروشان باحضور پزشکیان
بازگشت میزبانی فوتبال ایران با برقراری پرواز‌های بین‌المللی
مخبر: اسرائیل ضربه‌ی کوبنده‌ای دریافت خواهد کرد
اجتماع دانشجویان بین‌الملل در اربعین شهادت سیدحسن نصرالله
پیروزی نمایندگان ژاپن در لیگ نخبگان آسیا
جزئیات سفر نمایندگان کمیسیون امنیت ملی به جزیره بوموسی
اضلاع سه‌گانۀ واگرایی‌های دهۀ هفتاد: حضور دیروز در امروز
دیدار عراقچی با نخست وزیر پاکستان
پزشکیان: تجلیل ایثار از مهمترین اولویت‌های حوزه فرهنگ است
بهترین مدل کفش چرم زنانه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top