تاریخ انتشار: چهارشنبه 1393/04/04 - 15:14
کد خبر: 133648

این مطلب را چند ساعت مانده به کنکور نخوانید!

آزمون علمی یا مهارت تست‌زنی و مقابله با استرس؟

آزمون علمی یا مهارت تست‌زنی و مقابله با استرس؟

اینها همه در حالی است که در نظر بسیاری از داوطلبان، مهارت در شیوه‌های تست‌زنی و مقابله با استرس، مهمتر از داشته‌های علمی به نظر می‌آید و عمده دانش داوطلبان، معطوف به حفظیات و روش‌های میان‌بر و ثابت‌نشده برای حل مسائل ریاضی و فیزیک شده است.

خبرنامه دانشجویان ایران: بزرگترین ماراتن علمی کشور؛ این جمله‌ای است که بارها و بارها با نزدیک شدن به ایام امتحانات خردادماه هر ساله از تمام شبکه‌های سراسری تلویزیون می‌شنویم و معنی آن برای همه واضح است؛ پدیده‌ای به نام کــــــــــــــنکور. 

به گزارش خبرنگار صنفی- آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شاید در فاصله کمتر از چندساعت تا برگزاری کنکور سراسری پرداختن به کم و کیف و فلسفه کنکور کار درستی نباشد، اما برای اینکه داوطلبان بدانند زیادهم آنقدر که رسانه ها شلوغ می کنند، خبری نیست در نقد کنکنور بخوانند:

کنکور کارشناسی چند سالی است که با توجه به پیشرفت علمی کشور از اهمیت بالایی برخودار شده است به نحوی که در دهه اخیر، رقابت‌های تنگاتنگ بر سر کسب رتبه‌های برتر به منظور راهیابی به دانشگاه دلخواه،  این آزمون را به بزرگترین و مهمترین آزمون علمی در کشور حتی در قیاس با المپیادهای بین‌المللی بدل کرده است.

کنکور سراسری از دیرباز مانند سایر آزمون‌های علمی سراسری در جهان، به صورت تستی چهارگزینه‌ای برگزار می‌شود که تنگاتنگ شدن رقابت در این آزمون در کشور، به تدریج سبب شد تا عناصر دیگری علاوه بر مهارت درسی و علمی، برای کسب نمره در این آزمون به وجود بیایند؛ عناصری از قبیل مهارت در تست‌زنی، سرعت عمل، هوش، مهندسی معکوس، ترتیب درس‌ها و ...

در ابتدا به نظر می‌‌رسید افزوده شدن چنین عناصری به لازمه علمی کنکور سراسری، عیار دانشجویان قبول شده در آزمون را بالا می‌برد و با چنین روندی، حکایت یک تیر و چند نشان رقم می‌خورد، یعنی رتبه‌های برتر، علاوه بر مهارت علمی و دانشی، از ویژگی‌های مثبت دیگری هم برخوردارند.

بعد از گذشت مدتی، بالاگرفتن تب کنکور در ایام نزدیک به برگزاری آزمون سراسری کارشناسی تاثیر محسوسی را بر فضای کف جامعه اعمال می‌کرد؛ تبلیغات گسترده آموزشگاه‌ها و آزمون‌های جامع تستی شبیه‌سازی شده کنکور در سطح شهر و تلویزیون، برنامه‌های تلویزیونی مرتبط با این موضوع با حضور کارشناسان رشته‌های مختلف و تدریس‌های عمومی از شبکه‌های زنده تلویزیونی و ... مزید بر علت شده بود.

از طرفی حجم بسیار بالای درس‌های چهارساله مقطع متوسطه و پیش‌دانشگاهی، ظرافت و پیچش‌ در طراحی سوالات کنکور، احتمالات قبولی در دانشگاه‌های بومی یا سایر شهرستان‌ها، فشارهای خانواده، سرافکندگی در صورت نتیجه نامناسب و ... نیز مواردی بود که باعث به وجود آمدن واژه‌ای به نام «استرس» برای کنکور سراسری شد.

همین کافی بود تا موج جدیدی از برنامه‌ها و کارشناسان تلویزیونی این‌بار با هدف «رفع استرس» داوطلب متقاضی شرکت در کنکور سراسری برای حل این معضل راه حل ارائه کنند؛ جالب اینجا بود که این «رفع استرس» تا جایی پیش‌رفت که درمورد غذای شب قبل از آزمون، نحوه خوابیدن، صبحانه پیش از آزمون، خوراک حین آزمون و ... هم تز ارائه شد.

و اینها همه در حالی است که در نظر بسیاری از داوطلبان، مهارت در شیوه‌های تست‌زنی و مقابله با استرس، مهمتر از داشته‌های علمی به نظر می‌آید و عمده دانش داوطلبان، معطوف به حفظیات و روش‌های میانبر و ثابت‌نشده برای حل مسائل ریاضی و فیزیک شده است.

حتی در یکی از برنامه‌های کنکوری تلویزیون، استاد مدعو، عبارت (گاو مودب نیست) را به کار برد تا داوطلب در سر امتحان فراموش نکند که آئینه‌ی(کاو محدب نیست)!
 
با توجه به موارد فوق‌الذکر به نظر می‌رسد دانشگاه‌های کشور با فقدان شدید مهارت علمی مواجه شوند؛ مهارت علمی‌ای که می‌تواند موثر در پیوند صنعت و دانشگاه باشد.
 
مطمئنا نمی‌توان از دانشجویی که با چنین سازوکاری وارد دانشگاه می‌شود، انتظار داشت در پایان ترم، پروژه تحقیقاتی به استاد ارائه کند، این دانشجو فقط با سیستم جزوه و سوال و جواب، می‌تواند دروس خود را پاس کند، چراکه بنیه علمی قوی و مغز خلاق ندارد.(از اینجا ببینید)
 
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حضرت مریم(س) فقط الگوی زنان نیست
احساس تنهایی می‌تواند عمرتان را ۶ سال کوتاه‌تر کند
مقام آمریکایی: به عربستان در حمله به یمن کمک می‌کنیم
برای برافراشته ماندن پرچم ایران می‌جنگیم
پیمان مکه از آغاز تعهدات دفاع مشترک برای حمایت از عربستان خبر داد
برگزیدگان بخش‌های فیلم کوتاه و بین‌الملل جشنواره کودک معرفی شدند
ادعای دوباره ترامپ درباره گفتگو با ایران
ونس: سندی درباره ارتباط ایران با حادثه فلای‌دبی وجود ندارد
هوش مصنوعی مهارت‌های سینما را بازتعریف می‌کند
یک شهید و چند زخمی در حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به غزه
قالیباف: قفقاز نباید به محل رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های خارجی تبدیل شود
صادق: طی دو هفته ضوابط احداث پناهگاه بازنگری می‌شود
سرلشکر رضایی: خطای بعدی دشمنان، غافلگیری‌ بزرگتری برای آنها در پی دارد
هشدار انگلیس درباره اخراج دیپلمات‌های صهیونیست از لندن
آیین گرامیداشت پرچم مقدس ایران در دانشگاه شریف +عکس
رویترز: ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۲ رسید
یمن: حریم هوایی سعودی به استثنای مکه و مدینه ناامن است
توجیه جدید ترامپ درباره قیمت بالای بنزین در آمریکا
وزیر آموزش و پرورش فردا به لامرد سفر می‌کند
مراسم رونمایی از مجموعه کتاب «هزار و یک پرسش از مقاومت» +عکس
گزارش‌هایی از وقوع ۲ حادثه دریایی در تنگه هرمز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top