تاریخ انتشار: چهارشنبه 1393/04/11 - 13:43
کد خبر: 134415

روایت العربیه از سرکرده داعش؛

ابوبکر البغدادی، خلیفه «دولت اسلامی» کیست؟

ابوبکر البغدادی، خلیفه «دولت اسلامی» کیست؟

او رهبری گروه «دولت اسلامی عراق و شام»، تشکیلات جهادی، زاده شده از دل «القاعده در کشور بین النهرین» را بر عهده گرفت. چهره البغدادی تا اوایل سال ۲۰۱۴ پس از انتشار عکس‌هایش توسط مقام‌های عراقی، برای عموم نا شناخته بود.

خبرنامه دانشجویان ایران: پس از آن‌که گروه «داعش» برپایی امارت اسلامی و منصوب کردن البغدادی را به عنوان خلیفه خود اعلام کرد، بسیاری از تحلیلگران بر اهمیت این رویداد تاکید کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،آن‌ها می‌گویند که اعلام خلافت، مساله‌ای پر اهمیت است و تغییری ریشه‌ای در چهره گروه‌های «جهادی» و فعالیت‌هایشان از زمان حملات ۱۱ سپتامبر به وجود می‌آورد. این درحالی است که برخی دیگر از تحلیلگران، این مساله را کم اهمیت دانستند و گفتند که البغدادی هیچ صداقتی ندارد.

چه کسی «خلیفه مسلمانان» نامیده شده است؟

برپایه آن‌چه که در پیام ابو محمد العدنانی الشامی، سخنگوی رسمی گروه تروریستی داعش آمده است، البغدادی، عبدالله ابراهیم نام دارد که «ابو بکر البغدادی» لقب گرفته است. از کنیه می‌توان نتیجه گرفت که رهبر داعش، خود را به ابوبکر، خلیفه پس از پیامبر و به بغداد پایتخت عراق منتسب می‌کند. او اصالتا از منطقه دیالی در شرق عراق است و به خانواده‌ای منتسب به قبیله «السامرائی» تعلق دارد. او در «دانشگاه اسلامی» بغداد تحصیل کرده و از شاگردان «ابو مصعب الزرقاوی» شهروند اردنی است، که رهبری شاخه القاعده در عراق را بر عهده داشت.

در حالی که بسیاری از گزارش‌ها از جنگ البغدادی تحت آمریت زرقاوی حکایت می‌کنند، او در سال ۲۰۱۲، رهبری گروه «دولت اسلامی عراق و شام»، تشکیلات جهادی زاده شده از دل «القاعده در کشور بین النهرین» را بر عهده گرفت.  چهره البغدادی تا اوایل سال ۲۰۱۴ پس از انتشار عکس‌هایش توسط مقام‌های عراقی، برای عموم شناخته شده نبود.

زندانی سابق در پایگاه آمریکایی

از سویی، رسانه‌های خارجی می‌گویند که البغدادی به مدت چهار سال، در یک پایگاه آمریکایی زندانی بود. او هنگام آزادی در سال ۲۰۰۹ به زندان بانان خود گفت: «شما را در نیویورک می‌بینم». او در بند شماره ۱۴ اختصاص یافته به زندانیان خطرناک و بسیار تندرو، نگهداری نمی‌شد بلکه یکی از ۲۶ زندانی بود که در اردوگاه آمریکایی «بوکا» حضور داشت.

البغدادی به خشونت خود در جنگ و لذت بردنش از احساس رهبری شهرت دارد.

از دولت اسلامی عراق تا داعش تا دولت اسلامی

هسته گروه «داعش» یا همان دولت اسلامی عراق و شام، در دولت اسلامی عراق تشکیل شد که در ۱۵ اکتبر سال ۲۰۰۶ تاسیس شده بود. دولت اسلامی عراق در سال ۲۰۰۷ شکست‌های سختی محتمل شد اما در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴، با شدت و قدرت، به صحنه بازگشت.

اما داعش سوریه، تاسیس خود را ۱۰ آوریل ۲۰۱۲ اعلام کرد، آن هم یک روز پس از آن‌که شاخه القاعده در عراق به رهبر ابوبکر البغدادی خواستار پیروی ابومحمد الجولانی، رهبر گروه النصره شاخه القاعده در سوریه از خود شد. اما الجولانی این درخواست را نپذیرفت. پس شکاف ایجاد شد و النصره اکثر سوری‌های وابسته به القاعده را درون تشکیلات خود جای داد. در مقابل ۷۰ درصد از موسسان النصره از این گروه جدا شده و داعش را تحت رهبری مستقیم ابوبکر البغدادی تشکیل دادند. جدا شدگان که در تاسیس داعش در سوریه نقش داشتند، حدود ۱۲هزار نفر براورده می‌شوند.

در سال ۲۰۱۰، ابوبکر البغدادی، پیروی خود را از اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده اعلام کرده بود. او باعث از سر گیری فعالیت القاعده در عراق شده بود و با تغییر استراتژی، بسیاری از واحدهای (الصحوه) را نابود کرد. الصحوه یا همان شوراهای بیداری، تشکیلاتی است که توسط آمریکا در میان سنی‌های عراق تاسیس شد تا با نیروهای القاعده مبارزه کنند.

۱۲ می ۲۰۱۴، داعش یا همان دولت اسلامی عراق و شام، نه تنها ارتباط خود را با القاعده قطع کرد، بلکه از این گروه و رهبرش ایمن الظواهری خواست با ابوبکر البغدادی، بیعت کنند.
پس از کشته شدن ابوخالد السوری در اواخر فوریه سال ۲۰۱۴، انتقادهای رهبران القاعده از رهبران داعش شدت گرفت. آن‌ها داعش را به کشتن السوری متهم کردند. این گونه بود که شکاف میان رهبران دو گروه بیشتر شد و داعش، به گروهی قوی و خشن تبدیل شد. این گروه اکنون با اعلام برپایی امارت، اقدامی را انجام داد که القاعده از انجام آن ناتوان بود.

اعلام خلافت میان هشدار و کاستن از اهمیتش

اعلام برپایی خلافت، ایستگاهی مهم برای این گروه تروریستی به شمار می‌آید. در این راستا، چالز لستر، استاد مهمان در مرکر «بروکینگز» در دوحه به خبرگزاری رویترز گفته است: «اعلام خلافت بسیار پر اهمیت است. این اعلام جهانی خواهد بود زیرا گروه‌های وابسته به القاعده و گروه‌های جهادی مستقل، میان پیروی از دولت اسلامی یا مخالفت با آن، باید یک راه را انتخاب کنند.»

در مقابل، عبدالخالق عبدالله استاد اماراتی علوم سیاسی گفته است که شاید برای برخی که همواره آروزی برپایی امارت اسلامی را داشتند، این اقدام مهم باشد اما همگان می‌دانند که البغدادی و دولت اسلامی عراق و شام، توانایی این کار را ندارند. او افزود که البغدادی، هیچ از مصداقیت و توانایی‌های لازم برای اداره این امارت برخوردار نیست.

او در عین حال تاکید کرد: «هر نظری درباره مشروعیت داعش مطرح شود، اعلام بازگشت به خلافت شاید بزرگترین تحول در جهاد جهانی از زمان ۱۱ سپتامبر باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تفاوت چاپ مش و چاپ استیکر در چیست؟
بعد از ژل لب چکار کنیم؟/ تا نخوانده اید تزریق ژل لب انجام ندهید!
ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مهم است؟
تحویل مشعل المپیک به فرانسه
جزئیات مشوق‌های مهارت آموزی برای سربازان
زمان تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات
فقط این افراد می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند + جزئیات
کدام ورزشکاران و مربیان در ایران مسلمان شدند؟ +جزئیات
دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
حمایت اساتید دانشگاه در آمریکا از دانشجویان حامی فلسطین
کدام دانشگاه‌های آمریکا صحنه اعتراضات دانشجویی حمایت از غزه است؟
۴ هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل وام تحصیلی دریافت کردند
تجمع دانشگاهیان دانشگاه تهران درحمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
محرومیت از تحصیل در انتظار داوطلبان متخلف
دانشگاه‌های آمریکا بوی فلسطین گرفت +عکس
قول عجیب شهید سیدمهدی جلادتی +فیلم
ابهام در اعزام الناز رکابی به مسابقات گزینشی المپیک
زلفی‌گل: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو
فرآیند برنامه ریزی طرح محور در چشم انداز امید بخش آموزش و پرورش
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top