تاریخ انتشار: پنجشنبه 1393/04/26 - 12:08
کد خبر: 136197

سفر به خارج از کشور با «قطار» + قیمت بلیت

خبرنامه دانشجویان ایران: در حال حاضر خطوط ریلی ایران به دو کشور سوریه و ترکیه متصل است که متقاضیان می‌توانند برای سفر به این کشورها قطار را به عنوان وسیله‌ای ایمن و ارزان انتخاب کنند.

البته طی مدت اخیر به دلیل ناامنی‌های به وجود آمده در سوریه تردد ریلی ایران به این کشور متوقف شده اما خط ریلی تهران - آنکارا برقرار است و مسافران می‌توانند با پرداخت 195 هزار تومان این سفر سه روز را تجربه کنند.

به گزارش ایسنا، قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم و نقش مهم ایران در اتصال آسیا به اروپا باعث شده سفرهای زمینی بین‌المللی از طریق این کشور مورد توجه بسیاری از کشورهای همسایه قرار گیرد.

در کنار مسیرهای ترانزیتی مختلفی که احداث و نهایی کردن آن‌ها در دستور کار راه آهن جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و بناست در آینده نزدیک مقدمات اتصال خطوط ریلی ایران به همسایگان شمالی و شرقی فراهم شود؛ خطوطی که از نظر اقتصادی اهمیت بسیار زیادی خواهند داشت.

در کنار این اهداف، خطوط ریلی دیگری نیز در سال‌های گذشته فعال شده‌اند که اهداف توریستی را نیز مدنظر قرار داده و در خطوط خود جایی را برای قطارهای مسافری در نظر گرفته‌اند.

شرکت حمل و نقل ریلی رجاء با همکاری راه آهن سوریه و ترکیه و در پی توافقات صورت گرفته از سوی مقامات عالی کشورهای مزبور، نسبت به راه اندازی دو خط قطار بین المللی تهران – دمشق و تهران – استانبول اقدام کرده است.

این قطارها از اسفند سال 1379 با هدف گسترش روابط فرهنگی، اقتصادی و سیاسی این کشورها و تامین رفاه و راحتی سفر برای ایران‌ گردی و جهانگردی در سیر سفر قرار گرفتند.

ایمنی، آسایش،‌ ارزانی و جاذبه‌های طبیعت بین راه قطار به عنوان مزایای این مسیرها مطرح شده و البته طبق آمارها در سال‌های گذشته مورد استقبال مسافران نیز قرار گرفته است.

در حال حاضر در این دو مسیر اصلی بین المللی راه آهن ایران توان زیر بنایی جابجایی مسافران را دارد، هرچند مشکلات امنیتی اخیر سوریه یکی از این دو خط را به حالت تعطیلی درآورده است اما به محض فراهم شدن شرایط ، این مسیر بار دیگر فعال می‌شود.

قطار مسافری تهران – دمشق از تهران به سمت پایتخت سوریه حرکت می‌کند و پس از طی کردن 2347 کیلومتر مسیر و عبور از خاک‌های ایران، ترکیه و سوریه به مقصد می رسد.

این قطار مسافری که برای رسیدن به مقصد 62 ساعت(بیش از دو روز) در حرکت است، صبح روز پنجشنبه وارد دمشق می‌شود و مسیر برگشت نیز در روز دوشنبه از دمشق آغاز می‌شود و به سمت تهران حرکت می‌کند.

در زمان فعالیت، دو نوع قطار در این مسیر حرکت می کردند که یکی از آن‌ها مربوط به راه آهن ایران و دیگری مربوط به سوریه بود.قطار ایران اکسپرس خواب چهار تخته به همراه هفت واگن بود که ظرفیت حمل 228 مسافر را داشت و قطار سوریه نیز اتوبوسی درجه یک خواب دو تخته ظرفیت‌ مشابه را داشت.

دیگر مسیر بین المللی مورد اقبال مسافران ایرانی و خارجی مربوط به قطار تهران – استانبول است؛ این قطار که روزهای پنجشنبه از تهران به سوی این شهر تاریخی حرکت می‌کند و پس از 71 ساعت و 40 دقیقه ( سه روز) طی مسیر، عصر روز یکشنبه وارد ایستگاه حیدرپاشا (بخش آسیایی استانبول) می‌شود. برگشت این قطار نیز از استانبول در روزهای چهارشنبه انجام می‌شود و روز شنبه به تهران می‌رسد.

مسیر 2966 کیلومتری تهران – استانبول جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد که یکی از اصلی‌ترین آن ها عبور از دریاچه وان به حساب می‌آید مسافران این قطار پس از رسیدن به این دریاچه در خاک ترکیه با استفاده از کشتی، مسافت دریاچه را طی می‌کنند و سپس مسیر خود را با قطار کشور میزبان ادامه می‌دهد.

مدت زمان سفر به کشتی در این دریاچه حدود پنج ساعت است. قطارهای این مسیر ظرفیت حمل 308 مسافر را دارند و به شکل اکسپرس خواب چهار تخته و اکسپرس خواب شش تخته این مسیر را طی می‌کنند.

در حال حاضر با توجه به عملیات عمرانی کشور ترکیه در مسیر آنکارا - استانبول و طرح سریع السیر شدن این مسیر، تنها امکان سفر زمینی از تهران به آنکارا فراهم است و مسافران می‌توانند با پرداخت 195 هزار تومان این تور زمینی طولانی را تجربه کنند.

البته به نظر می‌رسد با توجه به طولانی بودن مسیر و ساعت حرکت قطار، بسیاری از مسافران سفر با هواپیما را در این مسیرها ترجیح دهند.

هر چند سفر طولانی با قطار و طی کردن مسیرهای مختلف در چند کشور از جذابیت بالایی برخوردار است و بسیاری از مسافران را وسوسه می‌کند که برای این سفر از حمل و نقل ریلی استفاده کنند.

هر چند ناامنی‌های چند سال گذشته سوریه باعث بر هم خوردن نظم یا شرایط امنیت این خط شده اما با توجه به مهیا بودن زیرساخت‌ها در طول این مسیر به محض فراهم آمدن شرایط لازم امکان برقراری سفر در راه آهن تهران – دمشق وجود دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وقوع حادثه دریایی جدید در سواحل عمان
در کنار زحمات، گلایه‌های مردم از مراسم تشییع منعکس شود
مراسم تشییع رهبر فقید ایران تاریخی بود
معمار مکتب مقاومت
حماس نسبت به کارشکنی اسرائیل در اجرای توافق آتش‌بس هشدار داد
روابط عراق و ایران،عمیق، گسترده و اجتناب‌ناپذیر است
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران
شی جین‌پینگ به آمریکا می‌آید
پایان پرتغال با اشک‌های ناامیدکننده رونالدو
با مردم ایران با احترام صحبت کن
رهبرا، ما تا آخرین نفس بر عهد خود ایستاده‌ایم
روایت جهانی از اقتدار ایران
شهر خون و قیام در سوگ
قاتلان قائد شهید امت به سزای عمل‌شان خواهند رسید
درآمدی بر تبارشناسی اندیشه سیاسی و هویتی آیت‌الله خامنه‌ای
دریای خروشانِ عزاداران؛ روایتِ آخرین تصویر از رهبر شهید
ترامپ: به دنبال تغییر حکومت در ایران نیستم
عرضه رایگان سوخت CNG در ۱۱ جایگاه قم برای زائران مراسم تشییع رهبر
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران +عکس
مشارکت الزیدی در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید ایران در نجف
صادق: تحلیلگران اجتماعی از درک شعور مردم ایران ناکام مانده‌اند
بدرقه امام خامنه‌ای، هزینه‌ی شیعه را برای دشمن «غیرقابل تصور» می‌کند / وداعی که باید چون قیام حسینی، خون‌خواهی را به جهان نشان دهد
حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نماد وحدت و ایستادگی ملت ایران است
تبیین رسالت‌های سه‌گانه جامعه و دانشگاهیان در عصر پساجنگ
ضوابط برگزاری امتحانات مجازی و ترم تابستان دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
آمادگی کامل برای میزبانی از سوگواران مراسم تشییع
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد
گلباران پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top