تاریخ انتشار: شنبه 1393/09/08 - 11:09
کد خبر: 148969

وزیر علوم در مراسم معارفه خود چه گفت؟

خبرنامه دانشجویان ایران: وزیر علوم ضمن تشریح برنامه‌های خود در دانشگاه‌های کشور گفت: باید به متن پرداخت و از حاشیه‌ها پرهیز کرد.

به گزارش تسنیم، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز(شنبه) در مراسم معارفه‌اش، گفت: تعامل با مراکز مرتبط با وزارت علوم نظیر مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از جمله تاکیدات بنده در وزارت علوم است. 

وی با اشاره به اینکه با مجموعه وزارت علوم بیگانه و ناآشنا نیستم، تصریح کرد: بنده در گذشته به لطف آقای نجفی با وزارت فرهنگ و آموزش عالی همکاری داشتم، بنابراین در این حوزه چندان ناآشنا نبوده و نیستم. 

فرهادی با اشاره به برنامه‌ها و اسناد بالادستی مرتبط با آموزش عالی و مسائل مربوط در برنامه‌های جامع کشور در حوزه علم و فناوری، ادامه داد: این اسناد بالادستی بسیار خوب است و معتقدیم با رهنمودهای رهبری و اجرایی کردن آنها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بسیاری از مسائل و مشکلات موجود در این وزارتخانه برطرف خواهد شد. 

وی تربیت نیروی انسانی کارآمد و گسترش مرزهای دانشی که توانایی ثروت‌آفرینی را دارند دو کارکرد اصلی خود در نظام آموزش عالی دانست و گفت: باید تحول در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم و آنها را به سمت کارآفرینی پیش ببریم تا جایی که دانشگاه نسل سوم داشته باشیم، زیرا این دانشگاه‌ها کارآفرینی و ثروت‌آفرین را دنبال می‌کنند.

وزیر علوم در زمینه اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: اقتصاد دانش‌بنیان باید در تمام برنامه‌ها دیده شود و از ظرفیت دانشگاه‌ها در این حوزه بهره گیریم.

فرهادی با تاکید بر برنامه‌ریزی در زمینه جذب و استفاده از دانشجویان خارجی در کشور، تصریح کرد: می‌توانیم دانشگاه‌های کشور را به دانشگاه‌های کارآفرین تبدیل کنیم و آنها را به عنوان موتور متحرک نظام آموزش عالی مدنظر قرار دهیم. 

وی بازبینی رشته‌های تحصیلی را از جمله مسائل مورد توجه در نظام آموزش عالی دانست و بر نقش وزارت علوم در اقتصاد دانش‌بنیان تاکید کرد و ادامه داد: تعداد پژوهشگاه‌ها، موسسات و دانشجویان کشور در دانشگاه‌ها نشان می‌دهد که ما سالانه حدود یک میلیون فارغ‌التحصیل داریم که اگر بخواهیم خودمان برای آنها اشتغال ایجاد کنیم رقم بزرگی پیش روی ما قرار می‌گیرد. لذا در این مسیر باید به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان توجه کرد، زیرا این دانشگاه‌ها می‌توانند کارآفرین بوده و ضمن رشد صنایع ملی و بومی کشور به بحث ثروت‌افزایی کشور نیز کمک می‌کنند.

وزیر علوم با بیان اینکه باید به متن مسائل بیشتر پرداخت و از مسائل حاشیه‌ای که با ایجاد سد، فرصت را تلف می‌کنند، پرهیز کنیم، به عملکرد سرپرستان و وزیر سابق این وزارتخانه اشاره کرد و یادآور شد: توسعه غیرهدفمند آموزش عالی باعث اتلاف وقت، هزینه و نیروی انسانی می‌شود. باید تعداد دانشگاه‌ها، دانشجویان و رشته‌های مورد نیاز را براساس نیاز مشخص کنیم و این مسائل جزو مطالبات رهبری محسوب می‌شوند. 

فرهادی به برخی از برنامه‌های خود در حوزه مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: مسائل فرهنگی و اعتقادی دانشگاه‌ها مورد توجه است و باید فضای آرام و با نشاطی را در دانشگاه‌ها فراهم کرد تا انگیزه‌هایی که کم است و یا کم شده دوباره به میدان آید و با نشاط، پیشرفت در حوزه آموزش عالی را دنبال کنیم و کارآموزی را تبدیل به کارورزی نماییم.

وی تحول در علوم انسانی و رشته‌های علوم انسانی را از مسائل مورد توجه دانست و تاکید کرد: تحول لازم در این بخش از طریق مراکز رشد باید مورد توجه قرار گیرد و امیدواریم با همراهی و همکاری یکدیگر از پتانسیل علمی موجود در این زمینه در کشور استفاده شود و بتوانیم در دانشگاه‌ها شاهد تحولی عظیم باشیم.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
پرسپولیس رسما از آسیا جا ماند
گروسی: با ایران گفت‌وگوی حداقلی داریم/ ان‌پی‌تی در خطر است
مدیریت تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح ایران با اقتدار کامل اعمال می‌شود
روزبه چشمی جام جهانی را از دست داد
رشد ۳۵.۵ درصدی تسهیلات بانکی در فروردین ۱۴۰۵
هزار و ۳۶۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ نیازمند احداث مجدد هستند
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
تمرکز شهرداری تهران بر اشتغال‌زایی ۴۰ هزار زن سرپرست خانوار
۵ نکته طلایی که قبل از خرید پشه بند باید بدانید
معرفی کتاب جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰
از سلامت روان تا رفاه اجتماعی؛ الزامات افزایش تاب‌آوری در جامعه پس از جنگ
تجرد تحمیلی؛ بحرانی که آینده جمعیت ایران را نشانه رفته است
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
در حمله موشکی ایران به کویت ۵ آمریکایی زخمی شدند
وثیقه‌گذاری سپرده نقدی برای وام‌ها مجاز شد
زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری و ارشد ۱۴۰۵ اعلام شد
همبستگی و همکاری کشورهای اسلامی ضامن صلح در منطقه است
واکنش ایران به جنگ سریع خواهد بود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top