تاریخ انتشار: سه شنبه 1393/10/16 - 15:28
کد خبر: 153378

سه نکته برای تحقق اقتصاد مقاومتی

خبرنامه دانشجویان ایران: موسسه سدید: برای تحقق اقتصاد مقاومتی، بعضی نکات لازم است. استفاده از کالای داخلی، عدم تصمیمات خلق الساعه و… از جملۀ این لوازم هستند. یادداشت پیش رو، بخشی از سخنرانی دکتر پیغامی است که به برخی لوازم اصلاح الگوی مصرف و تحقق اقتصاد مقاومتی می‌پردازند.

متن پیش رو بخشی از کتاب «سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف»، حاصل سلسله جلساتی‌ست که «دکتر عادل پیغامی» در پاییز سال ۱۳۹۱ مطرح کرده‌اند. این جلسات با عنوان تبیین اندیشه های اقتصادی امام خامنه ای به همت موسسه علمی فرهنگی سدید، برگزار شد  و به زودی در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

برای تحقق اقتصاد مقاومتی، توجه به برخی نکات لازم است.

توجه به تولید داخل
یکی از مسائل مهم در تعادل در مصرف و مدیریت مصرف این است که ما از تولید داخلی استفاده کنیم. این نکته را همۀ دستگاه‌­های دولتی و به‌خصوص دستگاه­‌های حاکمیتی مربوط به قوای سه­‌گانه باید توجه داشته باشند. این مقوله نیاز به یک همت اساسی دارد. آحاد مردم نیز باید در زمینه‌­های مختلف، تولید داخلی را به جای مارک­‌های معروف خارجی که برخی تنها برای جلوه­‌گری و خودنمایی‌­کردن به دنبال آن­ها می­‌روند، استفاده کنند.

به طور مثال در مورد سهمیه­‌بندی بنزین باید گفت اگر سهمیه‌­بندی بنزین صورت نمی‌­گرفت، امروز مصرف بنزین در کشور از مرز صد میلیون لیتر در روز بالاتر می‌­رفت، اما خوش‌بختانه شاهد آن هستیم که مصرف آن، کنترل و مدیریت شده است. حتی باید مصرف در کشور ما به گونه‌­ای باشد که هیچ نیازی به خارج نباشد که الحمدلله نیست.

دشمن، تحریم بنزین را در برنامه داشت که این مسئله، آن را خنثی کرد. این امر هم­چنین در مورد سایر چیزهایی که مورد نیاز کشورمان است و به عنوان کالای استراتژیک شناخته می‌­شود، باید تحقق یابد. هدفمند کردن یارانه­‌ها نیز گامی در جهت شکل­‌دادن به اقتصاد ملی است که از سویی می‌­تواند در تولید و اشتغال رونق ایجاد کند و از سوی دیگر موجب رفاه شود و در نهایت، مایۀ رشد اقتصاد و عامل اقتدار کشور باشد.

در این راستا باید برای رونق‌بخشیدن به تولید و قدرت‌یافتن اقتصاد کشور از زمان، منابع و امکانات، حداکثر استفاده بشود. امروز خوش‌بختانه شاهد آن هستیم طرح­هایی که انجام آن‌ها سال‌­های متمادی به طول می‌انجامید، اکنون با صرف زمان کمتری به بهره‌­برداری می­‌رسد. به طور مثال، فلان کارخانه را ظرف دو سال تأسیس کرده و به بهره‌­برداری رسانده‌­اند. این روند را باید در کشور تقویت کرد.

مثلث علم، ثروت و اقتدار
نکتۀ دیگر این‌که در جای جای بیانات مقام معظم رهبری به این نکته اشاره شد‌‌‌ه‌­است که ما باید چاه‌­های نفت را ببندیم و از علم، تولید ثروت کنیم. به نظر می‌­رسد یک مثلث علم، ثروت و اقتدار در نگاه ایشان معنادار می‌­شود. در همین راستا ایشان اشاره می­‌کنند که در حوزۀ رشد و اقتصاد، باید کار علمی صورت گیرد. اساساً شرکت­‌های دانش‌­بنیان در همین مقوله گنجانده خواهند شد.

ایشان هم­چنین به این مطلب پرداخته‌­اند که اقتدار، مبتنی بر رشد است و در صورتی اقتدار برای یک کشور حاصل خواهد شد که آن کشور رشد یابد. در جای دیگر می­‌فرمایند اقتدار بر پایۀ علم تعریف می‌­شود؛ «العلم سلطان». این‌ها همه در آن مثلث، سازگار و معنادار است.

تغییر مداوم قوانین
نکتۀ اساسی دیگر این­که تصمیم­های خلق­‌الساعه و تغییر مداوم قوانین و مقررات، جزء ضربه‌­هایی است که به اقتصاد مقاومتی وارد شده و به مقاومت ملت ضربه می‌­زند. دولت و مجلس باید به این مسئله توجه داشته باشند و نگذارند سیاست­‌ها‌ی اقتصادی کشور دچار تزلزل و تغییرات بی‌­مورد و ناگهانی شود. باید دانست که تصمیمات خلق‌­الساعه در کشور می­‌تواند آسیب­‌های فراوانی را به دنبال آورد. از این رو نیاز به تأمل بیشتری در تصمیم‌­گیری‌­ها هستیم.

با رعایت این نکات، زمینۀ افزایش رشد و اقتدار کشور نیز فراهم خواهد شد و به نظر می‌رسد که با این رویکرد، طرح­‌های اقتصاد مقاومتی کارساز می‌­افتد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه نشان داد وعده‌های بیرونی اقتصاد را آسیب‌پذیرتر می‌کند
ملت خواهان پاسخ روشن است
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top