تاریخ انتشار: شنبه 1393/11/11 - 12:38
کد خبر: 156409

دانشمندان ایرانی از علوم‌انسانی غافل هستند

خبرنامه دانشجویان ایران: استاد جغرافیا گفت: دانشمندان ایرانی در دانشگاه‌های جهان پیشرو هستند اما چه می‌شود که ما از علوم انسانی غافل هستیم.

به گزارش فارس،‌ در مراسم تقدیر از برگزیدگان هفتمین جشنواره بین‌المللی فارابی سه استاد دانشگاه و برجسته در حوزه علوم انسانی سخنان خود را در حضور رئیس‌جمهور مطرح کردند.

در ابتدای این بخش محمد جواد رهنما استاد جغرافیا گفت: اینکه به ما 4 دقیقه وقت داده شده که حرف 40 ساله خود را بزنیم کار ما را بسیار سخت کرده است.

وی افزود: ما علاقمندان رشته‌های علوم انسانی در مقابل رشته‌های دیگر بسیار مظلوم واقع شدیم. چطور می‌شود که در حوزه‌هایی مانند زبان فارسی، باستان‌شناسی ایران و حوزه‌های این چنینی دیگر کتاب‌هایی توسط اساتید خارجی نوشته می‌شود یا اینکه جغرافیای ایران را پرفسور هلز می‌نویسد ولی سفینه ناسا را پرفسور نادری ایرانی اداره می‌کند و ما در حوزه مغز و اعصاب در دنیا چهره‌ای همچون پرفسور سمیعی را داریم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: دانشمندان ایرانی در دانشگاه‌های جهان پیشرو هستند اما چه می‌شود که ما از علوم انسانی غافل هستیم.

وی در ادامه به وضعیت جغرافیای کشور اشاره کرد و گفت: در قالب 31 استان نمی‌شود کشور را اداره کرد و ما به شدت نیازمندیم تا در مناسبات سیاسی- اداری و استانی کشورمان متناسب با شرایط زمان تجدیدنظر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع استان‌های کشورمان تنها استان‌های مازندران و سمنان از نظر پدیده نخست شهری در حالت توازن قرار دارند و در سایر استان‌ها فاصله‌ای بین مرکز استان با دومین مرکز استان از نظر جمعیت دیده می‌شود.

در ادامه مهرمحمدی یکی دیگر از اساتید برجسته کشور با اشاره به خالی بودن جبهه روشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها گفت: دو خط پژوهشی و روشی باید در دانشگاه‌های ما مورد توجه قرار گیرد.

نسرین مصطفی یکی دیگر از اساتید دانشگاه در ادامه این مراسم اظهار داشت: علی‌رغم همه پیشرفت‌ها در آموزش، آموزش چهره‌ به چهره به همه روش‌ها برتری دارد. باید این آموزش را توسط شخصیتی که روش معلمی دارد به سایر دانشجویان منتقل کرد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: توجه به دیپلماسی علمی از طریق انجمن‌های علمی و دانشگاه‌ها امکانپذیر است و انجمن‌های علمی از طریق ارتباط با انجمن‌های علمی بین‌المللی می‌توانند در دیپلماسی علمی نقش داشته باشند.

وی در پایان گفت: رئیس‌جمهور در سازمان ملل بحث جهان علیه خشونت را مطرح کرد و با مطرح شدن این بحث لازم است در زمینه نهادسازی این گفتمان در سطح بین‌الملل اقداماتی انجام داد و آن را در دستور کار قرار دهیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چگونه یک شرکت طراحی سایت خوب در شیراز انتخاب کنیم؟ ۷ معیار مهم قبل از سفارش سایت
ذوالقدر، پزشکیان و محسن رضایی؛ آزمون وحدت و اعتماد
نقش ولتاژ باتری خودرو: آنچه برای عملکرد بهینه باید بدانید
حمکرانی در حصار ذهنِ وارونه
زنجیره فشارهای یمن بر ریاض؛ از پالایشگاه جیزان تا اختلال در مسیر باب المندب
تبدیل بخشی از خیابان لاله‌زار به پیاده‌رو از اوایل ماه آینده
از سرگیری مجدد حملات یمن به مواضع مزدوران سعودی
وال‌استریت‌ژرونال: جنگ با ایران ضعف‌های ارتش آمریکا را رو کرد
افزایش قیمت نفت و افت شاخص‌های بورس آمریکا
بهروزآذر: زنان در آثار فرشچیان، جانِ زندگی و مرکز آفرینش‌اند
ادعای جدید ترامپ: بدون تشدید تنش با ایران تعامل می‌کنیم!
دادسرای جنایی: جنازه حمیدرضا رجب‌زاده اطراف تهران کشف شد
گرامیداشت نخستین سالگرد استاد محمود فرشچیان +عکس
رئیس مجلس انتصاب ذوالقدر به عنوان مشاور سیاسی رهبر انقلاب را تبریک گفت
پیام تبریک کاظمی در پی افتخارآفرینی تیم‌ملی المپیاد هوش مصنوعی
انتشار تصاویر حمله موشکی ارتش یمن به شهر المخا
عضو انصارالله:آنچه در انتظار عربستان است فراتر از تصورات است
ادعای سنتکام در خصوص تداوم محاصره دریایی ایران
 کلیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز تصویب شد
سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شعام شد
روس اتم بازگرداندن متخصصان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را آغاز کرده است
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top