تاریخ انتشار: دوشنبه 1393/11/13 - 09:16
کد خبر: 156637

آمریکا بار دیگر برای «توافق ژنو» کف زد!

خبرنامه دانشجویان ایران: کیهان نوشت: باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با «فرید زکریا»، تحلیل‌گر شبکه «سی‌ان‌ان»، ضمن حمایت از رویکرد خود در قبال ایران و مخالفت با تحریم‌های جدید علیه ایران در شرایط فعلی تصریح کرد: استدلال من این است که ما تحریم‌های بسیار کارآمدی علیه ایران تصویب کردیم که این تحریم‌ها توانست ایران را به میز مذاکرات بیاورد تا بتوانیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا می‌توانیم موضوع هسته ای ایران را از طریق دیپلماتیک رفع کنیم.

اوباما سپس در ارتباط با پایبندی ایران به توافق موقت ژنو  تحت عنوان برنامه اقدام مشترک ادامه داد: با تمامی محاسبات صورت گرفته از جمله محاسبات سازمان های اطلاعاتی اسرائیل، ایران به مفاد توافق موقت ژنو (برنامه اقدام مشترک) پایبند بوده است. برنامه هسته‌ای خود را گسترش نداده‌اند. آنها ذخایر اورانیوم با درصد غنای پایین خود را به عقب بازگردانده‌اند. ما در این دوران از مذاکرات هسته‌ای هیچ‌چیزی را از دست نداده‌ایم. ولی در مقابل،برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت نکرده است.

چرا توافق ژنو یکطرفه است؟

ذوق زدگی رئیس جمهور آمریکا و کف زدن برای پایبندی ایران به توافق ژنو به این خاطر است که آمریکا در توافق ژنو، در برخی حوزه ها مانند غنی سازی 20 درصد،دولت ایران را به عقب رانده و در دیگر موضوعات برنامه هسته ای ایران را فریز کرده است. این بدین معناست که گذر زمان و به طول انجامیدن مذاکرات باعث پیشرفت ایران در زمینه هسته ای نمی شود و بر فرض ادامه یافتن مذاکرات برای چند سال دیگر، مسئله پیشرفت هسته ای ایران منتفی است و این همه در حالی است که واشنگتن نه تنها هزینه ای برای این دستاوردها نپرداخته بلکه حتی به وعده‌های خود در این توافق نیز پایبند نبوده است. شاید تنها هزینه آمریکایی‌ها در این جریان، پرداخت مبلغ اندکی از پول های بلوکه شده خود ایران باشد!

آمریکایی ها معتقدند علی رغم آنکه برنامه ایران را به عقب رانده و یا فریز کرده اند، موفق شدند که رژیم تحریم‌ها علیه ایران را همچنان حفظ کنند. به گمان آمریکایی ها، فشار تحریم ها ایران را مجاب به پذیرش توافقی می کند که در آن خواسته های حداکثری واشنگتن تماما محقق شود.

طرف آمریکایی به این محاسبه رسیده است که با توجه به راهبرد دولت ایران در زمینه گشایش اقتصادی از طریق مذاکرات ، تیم ایرانی به دنبال دستیابی به هر توافقی به منظور کاستن فشارهای اقتصادی و امتیازگیری سیاسی در داخل است ، از این روی  و با توجه به نیاز طرف ایرانی، آمریکا به دنبال آن است توافق را به گران ترین قیمت بفروشد یا به عبارت دقیق تر تحمیل کند.
اعتراف اوباما به نتایج محاسبات سازمان های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، برای چندمین بار بر این موضوع صحه گذاشت که دولت آمریکا در خصوص مسئله ایران، نه تنها با رژیم صهیونیستی و کنگره اختلافی ندارد، بلکه هدفی مشترک را نیز دنبال می‌کنند. بنابراین داستان اختلاف دولت و کنگره و همچنین سخنرانی نتانیاهو در کنگره، فقط یک جنگ زرگری جهت انحراف افکار عمومی و ایجاد اختلال در دستگاه محاسباتی ایران است.

رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص موضوع هسته ای ایران تأکید کرد: ما شانس ایجاد یک مکانیسمی را داریم که طبق آن بتوانیم تأیید کنیم که ایران تسلیحات هسته‌ای ندارد و ایران توانمندی این را دارد که در طی زمان مجدداً به عنوان یک بازیگر مسئول به جامعه ملل وارد شود. با اینحال نمی‌دانم که بتوانیم به چنین چیزی برسیم اما استدلال من برای کنگره آمریکا این است که در مقابل تصویب تحریم‌ها علیه ایران مقاومت کنند زیرا شرکای ما و حتی ایران می‌توانند این تحریم‌ها را نقض توافق موقت ژنو تفسیر کنند. از نظر ما، تضعیف دیپلماسی در این برهه مهم زمانی بدون آنکه دلیل خوبی داشته باشیم، یک اشتباه است.

اوباما سپس اینگونه راهکار ارائه داد: کاری که در حال حاضر ما باید انجام دهیم این است که باید این دور از مذاکرات را به اتمام برسانیم و به ایران فشار آوریم تا به خواسته جامعه بین‌الملل آری بگوید و مهم است که اتحاد بین گروه 1+5 حفظ شود و حتی اتحاد با روسیه علیرغم تنش‌هایی که با این کشور داریم، حفظ شود و همچنین اتحاد با چین که تشنه نفت ایران است، حفظ شود. ما هنوز می‌توانیم این اتحاد را حفظ کنیم و نشان دهیم که دیپلمات‌های ما تا چه اندازه موثر بوده‌اند.

طبق توافق ژنو، اصلا نباید تحریمی وضع شود که حالا بخواهد وتو هم بشود

به گزارش فارس، رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد: بگذارید اگر به توافق هسته‌ای با ایران نرسیدم، ایران به دلیل آنکه به یک توافق منطقی آری نگفته است، مقصر باشد. اگر لایحه تحریم‌های ایران تصویب شود من آن را وتو می‌کنم اما این را هم به نمایندگان کنگره و اسرائیل گفته‌ام که روز بعد از اینکه ایران از توافق عقب‌ بکشد، ساده‌ترین کار برای من در کنگره، تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران خواهد بود. برای من تنها دو روز طول می‌کشد که لایحه تحریم‌های بیشتر علیه ایران را امضا کنم. ما توانایی تشدید تحریم‌ها علیه ایران را داریم اما چیزی که اهمیت دارد این است که نشان دهیم که تمامی راه های ممکن دیپلماتیک را اعمال کردیم.

گفتنی است در ماه های اخیر، اوباما چندین بار درخصوص وتو کردن تحریم‌های جدید کنگره علیه ایران صحبت کرده است. این اظهارات که از سوی رسانه های زنجیره ای و مدعی حمایت از دولت به عنوان یک امتیاز از سوی طرف مقابل تلقی می شود در حالی است که طبق توافق ژنو، آمریکا به هیچ عنوان اجازه تصویب تحریم جدید را ندارد و اصلا نباید تحریمی وضع شود که حالا بخواهد وتو هم بشود.

امتیازات نقد

وعده های نسیه

به گزارش خبرگزاری‌ها،رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص نوع توافق نهایی با ایران  گفت: «مهم این است که یک توافق مناسب داشته باشیم و درباره آنکه چه توافقی داریم، استدلال های خود را ارائه کنیم. من قبلاً هم گفته‌ام که عدم توافق را به یک توافق بد ترجیح می‌دهم اما اگر بتوانم از طریق یک مکانیسم بی‌چون و چرا و قابل تأیید ثابت کنم که به توافقی با ایران رسیده‌ایم که طبق آن تهران نمی‌تواند قابلیت گریز هسته‌ای داشته باشد و اگر شماری از کارشناسان و دانشمندان به ما تضمین دهند که ایران در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت تسلیحاتی قرار ندارد، باید یک بحث عمومی راه بیاندازیم و از تمامی اعضای کنگره بپرسیم که به چه دلیل باید چنین توافقی را رد کنیم و از گزینه نظامی که کارایی کمی در محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران دارد حمایت کنیم و آن را دنبال کنیم؟ این رویکرد نظامی انشعابات زیادی را در شرایط کنونی که با درگیری‌های زیادی در خاورمیانه مواجه هستیم به همراه خواهد داشت.»

شواهد حاکی از آن است که آمریکا راهبرد تمدید توافق ژنو و به درازا کشیدن مذاکرات را در دستور کار خود قرار داده است. هدف مقامات آمریکایی از فرسایشی کردن مذاکرات، دستیابی به امتیازات بیشتر در نتیجه توافق نهایی است.

اظهارات روز گذشته اوباما درخصوص توافقنامه ژنو، به دفعات در ماه های اخیر توسط مقامات آمریکایی تکرار شده است. در حقیقت، طرف آمریکا به دنبال آن است که از هر تهدیدی برای حفظ توافق ژنو استفاده کند. توافقی که در آن، طرف ایرانی، امتیازات نقد داد و وعده های نسیه دریافت کرد. وعده هایی که به اعتراف برخی از دولتمردان کشورمان، تقریبا هیچکدام از آنها عملی نشده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
شنیده شدن صدای انفجارهای متعدد از نقاط مختلف جزیره قشم
توزیع ۵ هزار بسته معیشتی کمیته امداد تهران آغاز شد
واکنش چادرملو به حذف از آسیا
اقدام خصمانه لندن علیه سپاه بی‌پاسخ نمی‌ماند
تنها از راه دیپلماسی می توان مشکلات با ایران را حل کرد
شنیده شدن صدای سه انفجار در اربیل عراق
اعلام زمان فینال و رده بندی جام جهانی ۲۰۲۶
صدای چند انفجار در اهواز شنیده شد
تصاویر شهدای تیپ ۳۸۸ ایرانشهر که بامداد امروز به شهادت رسیدند
مسی و یاران سه‌شیرها را شکار کردند
راهنمای جامع خرید و تعمیر دوربین سونی؛ چرا شرکت اطمینان بهترین انتخاب شماست؟
علت لکه های قهوه ای فرش(+روش تمیز کردن)
افتتاح حساب بانکی بین المللی برای فریلنسرها و بدون اقامت
کدام مقالات بیشترین شانس چاپ را داشتند؟
شرکت های تولید کننده دستگاه تصفیه آب صنعتی
نحوه تمیز کردن لکه‌های قهوه‌ای مرموز روی فرش
بهترین برند جعبه ابزار چیست؟ مقایسه ۹ مارک برتر بازار ایران + راهنمای خرید
چرا خرید لپ تاپ استوک برای دانشجو می‌تواند انتخاب منطقی باشد؟
خرید و قیمت محصولات آریاکوپلینگ
بهترین ژل شستشوی صورت برای پوست خشک و حساس کدام است؟
نبرد غول‌های گیمینگ: لپ تاپ ایسوس، لنوو یا اچ پی؟ (راهنمای خرید ۱۴۰۵)
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه شریف
دانشگاه را آزاد کنید؛ دانشگاه محل آزاداندیشی است
بیش از ۴۲۰ هزار داوطلب آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ کارت گرفتند
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
جزئیات طرح جدید تغذیه دانشجویی/ تهیه غذا از پلتفرم‌های آنلاین
نحوه بررسی مدارک داوطلبان سهمیه‌ای آزمون دستیاری
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top