تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/02/02 - 15:07
کد خبر: 164496

قاضی سراج دیگر خاوری را محاکمه نمی‌کند

خبرنامه دانشجویان ایران: با تغییر قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده مدیران عامل سابق بانک‌های ملی، مسکن و صادرات، دیگر ناصر سراج، خاوری را محاکمه نمی‌کند.

به گزارش فارس، نیمه مرداد سال 90 بود که پرده از راز فسادی بزرگ برداشته شد که در آن حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان پول از بانک‌ها آن هم به شیوه و شگرد فریبکارانه بیرون کشیده شده بود.

بخش‌هایی از این فساد متأسفانه در قالب تأسیس یک بانک به نام بانک آریا نمود پیدا کرد که به گفته برخی از کارشناسان تأسیس این بانک پوششی برای کارهای مجرمانه مفسدان بوده است.

پس از بررسی های کارشناسانه سرانجام در اسفند سال 90 اولین جلسه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ بانکی آغاز شد.

دستگاه‌های نظارتی نظیر سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه‌های امنیتی و در رأس آن ها دستگاه قضایی کشور با ورود همه جانبه و سریع خود موفق شدند تعداد کثیری از متهمان این پرونده را پیش از یافتن فرصت برای فرار دستگیر کنند.

دستگاه قضایی در مرحله اول رسیدگی به این پرونده موفق شد برای 39 نفر از متهمان آن اقدام به صدور حکم کند که در این میان 4 متهم ردیف اول پرونده از جمله مه آفرید خسروی به اعدام محکوم شدند.

رسیدگی به این پرونده همچنان ادامه یافت تا اینکه در اردیبهشت ماه سال 93 دادستان تهران از تحت تعقیب قرار گرفتن 500 نفر در این پرونده سخن گفت و عنوان کرد برای 250 نفر از این افراد قرار صادر شد.

تنها چند روز پس از این اظهار نظر دادستان تهران، مه آفرید خسروی در روز 3 خرداد ماه به دار مجازات آویخته شد تا همانگونه که مقام معظم رهبری در فرمان هشت ماده‌ای خود سران قوا را به داشتن قاطعیت در برخورد با مفاسد اقتصادی رهنمود داده بودند با اجرای حکم محکوم علیه این قاطعیت حفظ شود.

در این پرونده نام مدیران سابق سه بانک ملی، مسکن و صادرات هم در میان بود و خاوری هم در لیست افرادی قرار داشت که به خارج از کشور گریخته بود.

اما رئیس سازمان بازرسی کل کشور و قاضی رسیدگی کننده به پرونده فساد 3 هزار میلیاردی در تاریخ 15 مهرماه 92 با حضور در جمع خبرنگاران خبر از محکمه همزمان مدیران عامل سابق بانک‌های ملی، صادرات و مسکن داد و گفت: خاوری غیابی محاکمه نمی‌شود چرا که وکیل دارد.

وی افزود: اگر به سازمان بازرسی نیامده بودم تا به حال خاوری محاکمه شده بود اما به زودی مدیران عامل سابق بانک‌های صادرات ملی و مسکن همزمان محاکمه می‌شوند.

این در حالی بود که حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی  قوه قضائیه در شصت و هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «قاضی ناصر سراج مطرح کرده بوده که به‌زودی به پرونده‌ 3 مدیر سابق بانک مسکن، صادرات و ملی رسیدگی خواهد شد ولی این امر صورت نگرفت، آیا می‌توانید تاریخی در این زمینه بگویید، چرا که این موضوع رسیدگی نشده است؟" گفت: به‌دلیل جابه‌جایی این موضوع به تأخیر افتاد، چرا که قاضی سراج  قاضی این پرونده بود و به ریاست سازمان بازرسی رسید، در واقع این جابه‌جایی موجب تأخیر شد.

تا اینکه 16 شهریور ماه 93ناصر سراج در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال گفته شده شما دیگر به پرونده مدیران متخلف بانکی رسیدگی نمی‌کنید، گفت: این پرونده پیش خودم است و منتظر اقدام جدید هستم.

وی در پاسخ به اینکه آیا خاوری باز می‌گردد؟ گفت: خاوری را می‌آوریم و باید بیاید، زمانی که وی فرار کرد وکیل انتخاب کرد، پس دادگاه وی حضوری است چرا که وکیل در دادگاه حضور دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جهرمی گفته است قوه قضاییه جرم مرا اعلام نکرده، گفت: مگر می‌شود بدون تفهیم اتهام کیفرخواست صادر شود؟

اما سرانجام امروز زمانی که از ناصر سراج درباره زمان محاکمه متهمان پرس و جو کردیم، وی از تغییر قاضی رسیدگی کننده به پرونده مدیران عامل سابق سه بانک ملی، مسکن و صادرات به خبرنگار قضایی فارس خبر داد.

سراج گفت: زمان محاکمه مدیران عامل سابق سه بانک ملی، مسکن و صادرات مشخص نیست، چرا که من دیگر قاضی این پرونده نیستم و زمان رسیدگی باید از سوی قاضی جدید اعلام شود.

بر اساس پیگیری‌های خبرنگار قضایی فارس، هنوز قاضی جدید این پرونده مشخص نشده، به همین جهت باید منتظر ماند تا قاضی جدید معرفی و زمان رسیدگی به پرونده مدیران عامل سابق سه بانک ملی، مسکن و صادرات اعلام شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مدیریت حرفه ای پژوهش دانشگاهی؛ کلید موفقیت در پایان نامه و مقالات علمی
۶ لکه‌ی سرسخت فرش (و نحوه‌ی مقابله با آنها)
راهنمای جامع تیغ اره دیسکی؛ بررسی انواع، کاربردها و معیارهای انتخاب
ایمن ترین روش تمیزکردن لکه های فرش وقتی کودک دارید
دانلود صرافی اوربیت (برای اندروید و آیفون)
عایق حرارتی دیوار خارجی و داخلی برای جلوگیری از گرما و سرما
انقلاب خاموش در صنایع سلولزی: نقش پوشش‌های چندلایه و کاغذهای سیلیکونی در توسعه بسته‌بندی‌های هوشمند و پزشکی ایران
روش های مختلف انتخاب رشته و مقایسه با بهترین مشاور کنکور
همبستگی اجتماعی در بزرگترین اجتماع جهان
اطاعت از رهبری، شرط ضروری پیروزی در میدان مبارزه با دشمن است
۲ کشتی متخلف در مسیر ناایمن تنگه هرمز دچار حادثه شدند
دو پایگاه مهم آمریکا در کویت، آماج حملات پهپادهای ارتش قرار گرفت
چرا فینال آرژانتین و اسپانیا متفاوت است؟ ۶ نکته‌ای که باید بدانید
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
ترامپ خطرناک تر از سلاح کشتار جمعی است
خلأ قانونی برگزاری جلسات مجازی مجلس برطرف شد
چرا دلار با تشدید تنش‌های سیاسی گران شد؟
نیروهای مسلح به هرگونه وحشی‌گری پاسخی ویرانگر خواهند داد
سربازان آمریکایی حتی یک ثانیه را هم برای فرار از دست ندهند
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ۹ در اهواز
چند هدف تیم ملی والیبال ایران برابر ترکیه
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top