تاریخ انتشار: جمعه 1405/04/26 - 22:25
کد خبر: 560249

ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی

ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی

دولت آمریکا در ادامه سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی خود، مقررات جدیدی را برای دانشجویان بین‌المللی تصویب کرده که بر اساس آن، مدت اقامت این دانشجویان در خاک آمریکا به چهار سال محدود می‌شود؛ تصمیمی که با مخالفت گسترده دانشگاه‌ها، کارشناسان آموزش عالی و فعالان حوزه مهاجرت روبه‌رو شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از آسوشیتدپرس،  وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده است که با لغو سیاست قدیمی موسوم به «مدت وضعیت اقامت»، دانشجویان خارجی از این پس تنها اجازه خواهند داشت چهار سال در آمریکا بمانند، مگر اینکه درخواست تمدید اقامت آنها پذیرفته شود. علاوه بر این، مقررات جدید محدودیت‌هایی را برای تغییر رشته تحصیلی یا انتقال دانشجویان به دانشگاهی دیگر نیز در نظر گرفته است.

مقام‌های آمریکایی هدف از این تغییر را جلوگیری از سوءاستفاده از ویزاهای دانشجویی و تقویت نظارت‌های امنیتی عنوان کرده‌اند. به گفته وزارت امنیت داخلی، سیاست قبلی به برخی دانشجویان اجازه می‌داد سال‌ها بدون مراجعه دوباره به مقام‌های مهاجرتی در آمریکا باقی بمانند. این وزارتخانه اعلام کرده است که بیش از دو هزار دانشجویی که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ با ویزای F-1 وارد آمریکا شده‌اند، همچنان با همین وضعیت در این کشور حضور دارند.

با این حال، دانشگاه‌ها و کارشناسان آموزش بین‌الملل معتقدند این استدلال با واقعیت نظام آموزش عالی آمریکا همخوانی ندارد. به گفته آنان، تقریبا همه دوره‌های دکتری بیش از چهار سال طول می‌کشند و حتی بسیاری از دانشجویان مقطع کارشناسی نیز برای تکمیل تحصیلات خود به زمانی بیش از چهار سال نیاز دارند. همچنین بخش قابل توجهی از دانشجویان خارجی پس از فارغ‌التحصیلی از برنامه «آموزش عملی اختیاری»  استفاده می‌کنند که امکان اشتغال موقت در آمریکا را برای آنان فراهم می‌کند و به همین دلیل مدت حضورشان از چهار سال فراتر می‌رود.

منتقدان همچنین می‌گویند دانشجویان خارجی هم‌اکنون نیز از طریق سامانه الکترونیکی SEVIS به‌طور مستمر تحت نظارت دولت آمریکا قرار دارند و تصویب مقررات جدید، نظارت بیشتری ایجاد نمی‌کند، بلکه تنها روندهای اداری را پیچیده‌تر خواهد کرد.

نگرانی دیگر کارشناسان، توانایی اداره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا در رسیدگی به حجم گسترده درخواست‌های تمدید اقامت است. این نهاد هم‌اکنون با میلیون‌ها پرونده معوقه روبه‌رو است و میانگین زمان بررسی درخواست‌ها بیش از یک سال برآورد می‌شود. به اعتقاد کارشناسان، اگر همه دانشجویان بین‌المللی ناچار به ثبت درخواست تمدید شوند، این روند می‌تواند هزاران دانشجو را برای ماه‌ها در بلاتکلیفی قرار دهد و حتی ادامه تحصیل برخی از آنان را با مشکل مواجه کند.

این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که آمار دانشجویان بین‌المللی در آمریکا از پیش نیز روندی نزولی پیدا کرده است. به باور کارشناسان، محدودیت‌های جدید می‌تواند بسیاری از دانشجویان مستعد را به انتخاب مقاصد جایگزین مانند کانادا، انگلیس یا استرالیا سوق دهد و در بلندمدت، توان دانشگاه‌های آمریکا در جذب استعدادهای جهانی، توسعه پژوهش‌های علمی و حفظ جایگاه بین‌المللی خود را با چالش جدی مواجه کند. 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رقم فسخ قرارداد باورنکردنی رضاییان با استقلال
توضیح قوه قضائیه درمورد انتشار تصویر متهم خانم با چادر
موشک فاکتوری ایران رونمایی شد
تنگه هرمز را به صورت کامل مینروبی کردیم
آغاز ثبت‌ نام مسکن استیجاری تهران از شهریور ماه
ایوب آقاخانی دبیر چهل‌ و پنجمین جشنواره تئاتر فجر شد
انتقاد وزیر ارتباطات از دوگانه‌سازی میان اینترنت و شبکه ملی اطلاعات
آمریکا اعتیاد به تحریم را جایگزین سیاست و عقلانیت کرد
جزئیات قرارداد و پاداش میلیاردی قلعه‌نویی در تیم ملی فوتبال
من هم درخواست غرامت از ایران دارم!
دولت با تمام ظرفیت همراه و پشتیبان میدان است
مدیریت تنگه هرمز در قانون شهید تنگسیری
ورزشگاه جدید تهران کجاست؟
جزئیات رسوایی اخلاقی رئیس فیفا فاش شد
فیلم | روایت شیخ اسماعیل رمضانی از جمله‌ای که زندگی‌اش را عوض کرد
فیلم | مدیریت تنگه هرمز در قانون شهید تنگسیری
انتصاب شش فرمانده عالی‌رتبه در ستاد کل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران و بسیج
تصویر جدیدی از رهبر معظم انقلاب منتشر شد
نگذارید شهادت حمیدرضا رجب‌زاده تبدیل به یک روند برای دشمن شود
خون شهید رجب‌زاده دادرسی فوری و قاطع می‌خواهد
واکنش بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به انتصاب محسن رضایی
آزمون بسندگی زبان انگلیسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top