تاریخ انتشار: سه شنبه 1394/04/09 - 10:47
کد خبر: 171373

تنها با یک کلیک می‌توان ازدواج کرد!؟

خبرنامه دانشجویان ایران: آیا می توان تنها با چند کلیک همسر مورد نظر خود را در دنیای مجازی پیدا کرد و پیوند ناگسستنی ازدواج را بست؟

به گزارش (ایسنا)، منطقه گیلان، چندین میلیون دختر و پسر جوان مجرد در کشور ما وجود دارند که نیاز به ازدواج داشته یا قصد این کار را دارند، اما با این وجود، سن ازدواج روزبه‌روز بالاتر می‌رود، بخشی از این مساله به تغییرات فرهنگی و اجتماعی گسترده‌ ای برمی‌گردد که طی سالیان اخیر در کشور اتفاق افتاده و ازدواج جوانان را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است.

نمی توان انکار کرد که جوانان برای انتخاب همسر با مشکلاتی مواجه هستند و در میان اطرافیان خود مورد مناسبی برای ازدواج پیدا نمی‌کنند. آیا می توان تنها با چند کلیک همسر مورد نظر خود را پیدا کرد؟ از آن‌جایی‌که شیوع بحران انتخاب همسر به ویژه در متولدین دهه شصت که به سن ازدواج رسیده بودند، با عمومیت‌یافتن استفاده از اینترنت در کشور هم‌زمان شد، بعضی از سایت‌های اینترنتی از فرصت به‌وجود آمده، استفاده کردند و برخی با نیت ‌های خیرخواهانه و برخی دیگر با نیت‌های سوء، اقدام به همسریابی اینترنتی کردند.

فعالیت مراکز همسریابی به‌صورت غیرقانونی از ابتدای دهه 80 آغاز شد و در اینترنت با ذکر شماره تلفن و آدرس فعالیت می‌کردند، اما از آن‌جایی‌که این فعالیت‌های غیرقانونی سبب بروز سوء استفاده ‌هایی شده بود، مخالفت‌های زیادی را به‌دنبال داشت. این در حالیست که ماده 43 قانون برنامه پنجم توسعه برای ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره متناسب با فرهنگ اسلامی و ایرانی و با تاکید بر تسهیل ازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده، تاسیس مراکز و ارائه خدمات مشاوره‌ای روانشناختی و اجتماعی را نیازمند اخذ مجوز دانسته بود، اما اجرای آن با تاخیر این ماده قانونی، شرایط را به‌گونه‌ای پیش برد که سایت های همسریابی بدون هیچ‌گونه نظارتی اداره شوند و افراد سودجو در آنجا به فعالیت بپردازند.

سایت‌های همسریابی مکانی برای دوست یابی نادرست

بهاره حقیقی فر، کارشناس جامعه شناسی با بیان اینکه وجود سایت‌های همسریابی می‌تواند مزایایی داشته و پاسخگوی برخی از نیازهای جوانان باشد، اظهار کرد: سایت های همسریابی برای افرادی که بنا به دلایلی مانند عدم وجود هم‌کفو در محل زندگی، کوچک‌بودن محل زندگی، معلولیت و... قادر به یافتن همسر مناسبی در محیط پیرامون خود نیستند، مناسب است.

وی افزود: این افراد می‌توانند با مراجعه به این سایت‌ها، دایره انتخاب خود را در زمینه ازدواج افزایش دهند، زیرا امروزه با تحولات گسترده فرهنگی که اتفاق افتاده است، محیط ‌های سنتی پاسخگوی نیازهای جوانان نیستند و حضور این سایت‌ها می‌تواند آن‌ها را با فردی که با شرایط و تحصیلات آن‌ها هم‌خوانی دارد، آشنا کند.

این کارشناس جامعه شناسی با تاکید بر اینکه شیوه همسریابی اینترنتی اگرچه می‌تواند به امکانی برای تسهیل ازدواج بدل شود، اما آسیب‌هایی از قبیل عدم آموزش، نظارت ضعیف، ناپایداری ارتباط در محیط مجازی و خلا مشورت لازم، تهدیداتی را از سوی اینترنت برای جوانان به‌وجود آورده است، ادامه داد: عمده سایت‌های همسریابی فقط مکان‌هایی برای دوست‌یابی و در برخی موارد روابط نامشروع هستند. ضمن اینکه فقط از طریق خریدوفروش اطلاعات افراد به یکدیگر، گاه درآمدهای میلیاردی کسب می‌کنند.

وی مشکل اصلی سایت‌های همسریابی را عدم یجاد اعتماد متقابل در گام نخست دانست و تصریح کرد: برخی از کاربران این سایت‌ها اطلاعات خود را به‌صورت اشتباه پر کنند و با اهداف سوء به دنبال فریب و اغفال طرف مقابل باشند که اخبار این قبیل اخاذی ها همواره به گوش می رسد.

سوء استفاده از حساب بانکی کاربران در سایت های همسریابی

سرهنگ ایرج محمدخانی، رئیس پلیس فتای استان گیلان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا نیز با اشاره به فعالیت های غیرمجاز سایت‌های همسریابی در سطح کشور، اظهار کرد: کارشناسان پلیس فتا همواره فعالیت های این سایت‌های غیرمجاز را رصد کرده و از ادامه فعالیت  آن ها جلوگیری می کنند.

وی با بیان اینکه اخاذی و استفاده سوء از اطلاعات کاربران از مشکلات عمده فعالیت این سایت های غیرمجاز است، افزود: برخی از این سایت ها با دریافت حق عضویت اندک و ترغیب جوانان به امکانات عضویت ویژه، با طراحی مجازی درگاه های بانک ها اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی افراد می کنند.

رئیس پلیس فتای استان گیلان با بیان اینکه عدم آگاهی خانواده ها در روابط ناشی از این قیبل آشنایی ها موجب می‌شود، افراد سودجو دام هایی برای اغفال جوانان به ویژه دختران پهن نمایند، تاکید کرد: کاربران مراقب باشند و با ناآگاهی خود زمینه اخاذی افراد سودجو را فراهم نکنند.

لزوم اطلاع والدین از آشنایی های قبل از ازدواج جوانان

سمانه اسماعیل زاده، کارشناس روانشناسی به خبرنگار ایسنا گفت: ازدواج تحولی زیبا در زندگی هر فرد است و تغییرات زیادی در روح و روان انسان‌ها پدید می آورد. شاید همین تغییرات، مهیج بودن آن و میل به داشتن شریک زندگی و پدر یا مادرشدن است که زن و مرد را وا می‌دارد برای یافتن جفت مناسب برنامه ریزی کنند.

وی با بیان اینکه یکی از این اقدام‌ها، کیفیت و نوع آشنایی با جنس مخالف قبل از ازدواج است، افزود: روابط قبل از ازدواج همیشه عاری از نقص نیستند و چه بسا زمان زیادی برای جذب جنس مخالف صرف شود، بدون اینکه نتیجه ای به دست آید.

اسماعیل زاده با بیان اینکه متاسفانه دختران بیش از پسران در برابر خطرات ناشی از فعالیت  در سایت‌های همسریابی قرار دارند، تصریح کرد: از آنجا که خانم‌ها بیشتر تحت تاثیر احساساتشان قرار می‌گیرند و دلبسته می‌شوند، لازم است در روابطشان دقت کنند و درایت به خرج دهند.

این کارشناس روانشناسی با تاکید بر اطلاع خانواده ها از روابط قبل از ازدواج جوانان، عنوان کرد: لازم است خانواده‌ها را از وجود فرد جدید در زندگی فرزندشان مطلع کرد، زیرا آنها از بیرون به رابطه نگاه می کنند و طبعا دید بهتر و وسیع تری در مورد او دارند و مشکلات و معایب طرفین را بهتر می بینند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای داشتن یک ازدواج موفق، هر چه شناخت بیشتر باشد، می توان انتظار ازدواج پایدارتری داشت، لذا باید زمینه های ضروری شناخت بیان شود و لازم است زوجین پس از پاسخ دادن به آنها، با مراجعه به یک مشاور خبره در زمینه ازدواج به بحث و تبادل نظر بپردازند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
آژانس از مراکز هسته‌ای ایران بازدید خواهد کرد
«لوفت‌هانزا» به ایران بازمی‌گردد
عصبانیت ترامپ از عدم کاهش قیمت بنزین در آمریکا
تغییر در ترکیب تیم ملی فوتبال ایران برابر مصر
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top