تاریخ انتشار: یکشنبه 1394/05/04 - 14:30
کد خبر: 174004

اندراحوالات افزایش شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد؛

دانشجویانی که میلیونی بدهکار شده‌اند!

دانشجویانی که میلیونی بدهکار شده‌اند!

با صحبت‌های صورت گرفته از سوی مسئولان دانشگاه آزاد مبنی بر اینکه به دلیل جبران عدم افزایش شهریه در دوره ریاست قبلی، شهریه دانشگاه هر سال با افزایش رو به روست، برخی دانشجویان دانشگاه آزاد خود را قربانی اختلافات سیاسی روسای مقاطع مختلف این دانشگاه می‌دانند.

خبرنامه دانشجویان ایران: دانشجویان دانشگاه آزاد مدعی هستند که به جای کسب علم به تامین جیب دانشگاه فکر می‌کنند و انتظار دارند حداقل یک نهادبالادستی بر نحوه افزایش شهریه این دانشگاه نظارت کند.

به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شهریه دانشگاه آزاد به اندازه‌ای رو به افزایش است که شاید کمتر دانشجوی این دانشگاه را ببینیم که در اولین صحبت‌ها در مورد دانشگاه محل تحصیلش، گله‌ای از شهریه را مطرح نکند.

مسئولان دانشگاه آزاد که بارها اعلام کرده‌اند قصد دارند درصد درآمد دانشگاه از شهریه را کاهش داده و برای کسب درآمد از طریق دانش‌بنیان برنامه‌ریزی کنند در عمل نشان می‌دهند که هر سال بیشتر به شهریه وابسته می‌شوند و حتی سال گذشته به صورت بدون مجوز تعداد بسیار زیادی رشته غیرمجاز بخصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه راه‌اندازی شده و دانشجویان بسیاری پذیرش شدند و هنوز هم تکلیف این رشته‌ها مشخص نیست.

با صحبت‌های صورت گرفته از سوی مسئولان دانشگاه آزاد مبنی بر اینکه به دلیل جبران عدم افزایش شهریه در دوره ریاست قبلی، شهریه دانشگاه هر سال با افزایش رو به روست، برخی دانشجویان دانشگاه آزاد خود را قربانی اختلافات سیاسی روسای مقاطع مختلف این دانشگاه می‌دانند.

مسئولان دانشگاه آزاد قبل از پایان ترم از عدم افزایش شهریه خبر می‌دهند و دانشجویان که با دلخوشی به این موضوع آماده ثبت‌نام می‌شوند خود را در شوک افزایش شهریه می‌بینند و تنها می‌توانند در گفت‌وگو با رسانه‌های جمعی گلایه خود را مطرح کنند و این داستان هر ترم ادامه دارد.

یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد با ابراز ناراحتی از افزایش سالانه شهریه در این دانشگاه گفت: تقریبا یک ماه پیش اعلام کردند که شهریه ثابت تغییری ندارد ولی شهریه متغیر به اندازه‌ای افزایش داشت که واقعا توان پرداخت را نداریم، البته ‬‎ ترم قبل هم شهریه ثابت و هم متغیر افزایش یافت.

‫این دانشجوی دانشگاه آزاد که تمام واحدها را گذرانده و تنها پایان نامه خود را پیش رو دارد، گفت: اگر نتوانم در این ترم از پایان نامه‌ام دفاع کنم برای ترم بعد هم دوباره باید شهریه ثابت پرداخت کنم، کار می‌کنم تا بتوانم شهریه دانشگاه را بدهم ولی هنوز چند میلیون به دانشگاه بدهکارم.

دانشجوی دیگری از اینکه باید برای یک درس دو واحدی عملی یک ترم دیگر زمان بگذارد و شهریه ثابت پرداخت کند و برای پایان‌نامه‌اش در ترم بعد اقدام کند، ابراز ناراحتی کرده و گفت: به طور معمول شهریه ثابت از زمان ورود به دانشگاه تا پایان مدت تحصیل افزایش نمی‌یابد ولی در دانشگاه آزاد شهریه ثابت هر ترم افزایش می‌یابد و من که باید دو ترم را برای یک درس و پایان‌نامه شهریه ثابت دهم با مشکل مواجه می‌شوم.

یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد نیز گفت: من یک کارمند هستم که در دانشگاه آزاد هم تحصیل می‌کنم، میزان افزایش شهریه دانشگاه آزاد به نسبت چند برابر میزان افزایش حقوق سالانه ما است و نمی‌توانیم از عهده شهریه بربیاییم. چرا باید برای تحصیل این مقدار شهریه بپردازیم در حالیکه تحصیل حق ما است و وجود شهروند تحصیلکرده در جامعه نیز برای کشور یک غنیمت محسوب می‌شود.

دانشجوی دیگری که در یکی از رشته‌های آزمایشگاهی دانشگاه آزاد تحصیل می‌کند، گفت: وقتی به این میزان شهریه پرداخت می‌کنیم انتظار داریم حداقل امکانات آزمایشگاهی در دانشگاه فراهم باشد ولی گویا دانشگاه فقط به فکر مسائل عمرانی است و در دو سالی که از تحصیلم می‌گذرد فقط اطراف دانشگاه ساخت و ساز دیدم ولی از نظر آزمایشگاه و امکانات تحصیلی در شرایط ایده‌آل نیستیم.

و حتی چندین نفر از داوطلبان کنکور سراسری که رتبه ایده‌آلی برای حضور در دانشگاه‌های دولتی کسب نکرده‌اند به دلیل گرانی شهریه دانشگاه آزاد قصد دارند یک سال دیگر پشت کنکور بمانند ولی در دانشگاه آزاد ادامه تحصیل ندهند.

چرا با وجود دریافت شهریه بسیار ولی امکانات دانشگاه آزاد زیاد نیست؟ چرا دانشجویان رشته‌های آزمایشگاهی نمی‌توانند به اندازه لازم امکانات در اختیار داشته باشند؟ اولویت هزینه‌کرد شهریه در دانشگاه آزاد دانشجویان و تحصیل آن‌هاست یا مسائل دیگر؟ چطور دانشگاه آزاد اجازه دارد که هر سال حداقل 15 درصد به شهریه‌ها اضافه کند؟ آیا هیچ نهادی مسئولیت نظارت بر دانشگاه آزاد را ندارد؟ کنترل شهریه این دانشگاه و نظارت بر چگونگی هزینه‌کرد به چه صورت انجام می‌شود؟ مگر شهریه ثابت نباید از زمان ورود دانشجو به دانشگاه تا ترم پایانی ثابت بماند؟ پس چگونه است که دانشگاه آزاد شهریه ثابت را نیز به صورت بی نظارت افزایش می‌دهد؟ این‌ها سوالات دانشجویان دانشگاه آزاد است که هر ترم شهریه‌های گزافی را به این دانشگاه پرداخت کرده و در اولین سخن پیرامون دانشگاهشان این سوالات را مطرح می‌کنند.

 پاسخ به این سوالات دانشجویان از زبان چند مسئول آموزش عالی کشور:

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: روند تعیین شهریه در دانشگاه آزاد به این صورت است که بررسی و تصویب چگونگی افزایش شهریه در هیات امنای دانشگاه صورت می‌گیرد و وزارت علوم بر این روند نظارت دارد.

با توجه به اینکه نظارت بر شهریه‌ها بر عهده وزارت علوم است با سیدحسین حسینی مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفت‌وگو کردیم.

حسینی در رابطه با چگونگی نظارت بر شهریه‌های دانشگاه آزاد گفت: شهریه دانشگاه آزاد تابع مقررات خاص خودش است به این صورت که هیات امنای دانشگاه آزاد میزان شهریه را تعیین می‌کند و تصویب هیات امنا به منزله یک مصوبه معین است که باید اجرایی شود.

وی افزود: وزارت علوم بر نحوه پذیرش دانشجویان، ظرفیت‌ها و مجوز رشته‌ها نظارت دارد که در این ارتباط هم دانشگاه آزاد قانون را رعایت نکرده است.

دانشجویان دانشگاه آزاد که با دغدغه تحصیل پا به این دانشگاه می‌گذارند ولی با طی چند ترم دغدغه آن‌ها به پرداخت بدهی‌های شهریه تغییر می‌یابد انتظار دارند حداقل یک نهاد بالادستی بر شهریه‌های دانشگاه آزاد نظارت داشته باشد تا دانشجویان جز دغدغه تحصیل و پیشرفت علمی کشور دغدغه دیگری نداشته باشند.

منبع: فارس

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اینترنت در زمان نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ قطع نمی شود
ثبت‌نام متقاضیان زیارت اربعین حسینی آغاز شد
زن ۸۱ ساله داوطلب کنکور ۱۴۰۳ / جوان‌ترین‌ داوطلبان نوبت دوم کنکور چند ساله‌اند؟
دریافت رایگان سیگنال فارکس
اعلام زمان فروش فوق‌العاده خودرو کوییک ویژه ۳ گروه از متقاضیان + جزئیات
نوبت دوم کنکور سراسری ۲۱ و ۲۲ تیر برگزار می‌شود +فیلم
بیرانوند با تراکتور هم به اختلاف مالی خورد!
پیام هشدار آمیز اما ساده پوتین به ناتو
اینفوگرافیک/ مهم‌ترین تخلفات کنکوری و مجازت‌های آن
دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم با رهبر انقلاب
بهترین مصالح برای شیب بندی پشت بام
مشاوره کنکور برای قبولی در رشته پزشکی
پیام انتخاب مسعود پزشکیان در رسانه های خارجی
نقد سریال پیکی بلایندرز؛ براردان شلبی چگونه از کلاهشان استفاده می کنند؟
میانگین زمانی فرایند جذب هیات علمی/تاخیر دو ماهه در اعلام فراخوان
بررسی چند مدل از گوشی های گرانقیمت موجود در بازار ایران
دیوارنگاره محرمی میدان ولیعصر(ع)
بهترین وبسایت‌ها برای یادگیری زبان انگلیسی در سال ۲۰۲۴
واکنش ایران به ادعاهای اتحادیه عرب
جواد نکونام اعلام کرد به این بازیکن نیاز دارد
مدت قرارداد ترابی و اسماعیلی‌فر با تراکتور اعلام شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top