تاریخ انتشار: پنجشنبه 1394/07/02 - 12:40
کد خبر: 180032

امیررضا غلامی؛

دفاع مقدس و ارزشهای فرهنگی

دفاع مقدس و ارزشهای فرهنگی

هرچند صدام قبل از صدور فرمان حمله به ایران، موضوع اختلافات مرزی را دلیل وقوع جنگ عنوان می کرد، اما آن سوی قضایا اهداف پلید استکبار جهانی قرار داشت که جزیره ثبات و ستون های قدرت آنها در خاورمیانه توسط انقلاب اسلامی تخریب شده بود

خبرنامه دانشجویان ایران: امیررضا غلامی//  هفته دفاع مقدس یادآور بزرگ ترین آزمون انقلاب و مدال افتخاری بر سینه مردمانی از جنس غیرت و آزادگی است. دفاع مقدس، دفاع حق در برابر ظلم و برگ زرینی از حماسه ها و رشادت های مردمی بود که عاشقانه به ندای ولی امر، خود پا در عرصه پیکار نهادند و دشمنان اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی را تحقیر و تمام نقشه های شیطانی آنان را خنثی کردند.

انقلاب اسلامی پس از پیروزی و تشکیل آن باید خود را آماده پیکارهای عظیم دربرابر استکبار جهانی می کرد. بزرگ ترین اقدام نظام استکبار و قدرت های شرق و غرب، در جنگ تحمیلی نمایان شد. آنجایی که غرب نه تنها دستش از یک منبع سرشار قطع شده بود بلکه به شدت از صدور روحیه مقاومت و استقلال طلبی انقلاب هراسان بود و از کوچکترین فرصت برای نابود انقلاب نوپای ایران استفاده می کرد. ایجاد اختلافات قومی و قبیله ای، ترور شخصیت های انقلابی، سازماندهی گروهک های منافقین، کودتا های نظامی و در نهایت تحریک عراق برای حمله نظامی گسترده، آخرین تلاش های دشمنان اسلام تا قبل از دفاع مقدس بود.

هرچند صدام قبل از صدور فرمان حمله به ایران، موضوع اختلافات مرزی را دلیل وقوع جنگ عنوان می کرد، اما آن سوی قضایا اهداف پلید استکبار جهانی قرار داشت که جزیره ثبات و ستون های قدرت آنها در خاورمیانه توسط انقلاب اسلامی تخریب شده بود و صدام حسین به عنوان یک ابزار برای رسیدن به مقاصد و منافع نظام استکبار، علیه جمهوری اسلامی تجهیز شد. 

ارتش تا دندان مسلح عراق در این جنگ تحمیلی علاوه بر حمایت های غرب و هم پیمانان منطقه ای خود، دارای اشراف کامل اطلاعاتی و نظامی بود و از زبده ترین مشاوران نظامی جهان برای نفوذ و پیشروی به مرز های ایران اسلامی بهره می برد. تاریخ گواهی می دهد که رژیم بعث در مقایسه با انقلاب نوپای ایران، با آن همه حمایت های قدرت های بزرگ، چگونه¬در مقابل عزم ملت ایران به زانو درآمد و نتوانست حتی یک وجب از خاک کشور  را تصرف کند.

اکثر کارشناسان نظامی بر این باوراند که ایستادگی ملت ایران در برابر ارتش عراق با آن همه تجهیزات تسلیهاتی و حامیان نظامی و اقتصادی خود به خصوص آمریکا، بی نظیر بوده و به عنوان یک حادثه و رویدادی بی سابقه در تاریخ ثبت شده است. هم سویی و اتحاد بلوک شرق و غرب در جنگ ایران و عراق یکی از عجیب ترین اتفاقات قرن اخیر بود. آمریکا و شوروی بعد از جنگ جهانی دوم اختلافات سیاسی عمیقی داشتند اما با این وجود هردو در صف حامیان صدام و رژیم بعث عراق قرار گرفتند و از هیچ کمکی دریغ نکردند تا آنجایی که کمک های نظامی، مالی، مستشاری و... در دستور کار خود قرار دادند.

مهمترین وجه تمایز بین ارتش مجهز و قدرتمند عراق و رزمندگان ما، وجود روحیه جهادی و عزم راسخ برای غلبه بر دشمن بود. روحیه رزمندگان اسلام در جنگ تحمیلی که برگرفته از مکتب حسینی و عاشورایی بود، که باعث پیروزی حق بر باطل شد. تنها این روحیه می تواند از آرمان های بزرگ انقلاب و تمامیت ارضی کشور در مقابل هجمه های سنگین دشمن ایستادگی کند و قطعا چنین تفکر و روحیه ای در بین رزمندگان اسلام بود که بزرگترین و سهمگین ترین طوفان های براندازی، توطئه، تجاوز و تهاجم را به پیروزی رساند و  ارادت قلبی مردم به راه سید الشهدا، اعتقاد راسخ آنان به پیروزی خون بر شمشیر و روحیه شهادت طلبی باعث شد که جهانیان انگشت حیرت بر دهان گیرند  و لرزه بر پیکره ارکان به ظاهر پولادین نظام سلطه گر جهانی افکنند.

ارزش های دفاع مقدس دارای فرهنگ غنی و سرشار از روحیات معنوی و ملی است. آنچه در طول هشت سال دفاع مقدس باعث شکل گیری ارزش های فرهنگی شده است، باید در اختیار نسل های بعدی قرار گیرد و جوانان امروز کشور که در آینده بسیاری از مقدرات نظام را تعیین خواهد کرد، باید ضمن آشنایی با ارزشهای دفاع مقدس باید ابعاد مختلف فرهنگی، عقیدتی و سیاسی دوران دفاع مقدس مطالعه و به نسل های بعدی خود منتقل نمایند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نیروهای مسلح و ملت، تحقق کامل شروط را فریاد می‌زنند.
هماهنگ بودید اما همسو نبودید
ملت مراقب شماست؛ احتیاط کنید
مردم میراث‌دار دستاوردهای نظام هستند
رهبری بزرگ‌ترین حامی و بزرگ‌ترین مطالبه‌گر است
تقدیر بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز از موضع قاطع رئیس‌جمهور در برابر آمریکا
دانشگاه‌ها باید اتاق فکر دستگاه‌های اجرایی باشند
تفاوتِ علی‌الاصولی: گذر از نظر ولایی به نظر شورایی
رهبری و مردم مانع اصلی تکرار خسارت محض
لغو مجوز ادامه خدمت شریعتمداری/ جنجال انتصابات بدون استعلام در هلدینگ خلیج فارس/ دورهمی افراطیونِ پرونده‌دار در پولسازترین شرکت خصولتی
نظر دیگری داشتم اما به دلیل تعهد رئیس جمهور برای پاسداشت حقوق ملت، آن را پذیرفتم
برنامه ریزی دولت، برای تعطیلی خیابان
علت اصلی تورم، سیاست‌های دولت است
صنعت فضایی کشور مبتنی بر دانش بومی است
توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی میان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و مراکز علمی و دانشگاهی ترکیه
حذف ۱۹۰ شغل دیگر در دانشگاه معتبر اسکاتلند
دیدار با خانواده شهید جنگ تحمیلی سوم
یارزاده: آموزش‌های مهارتی و هنرهای سنتی نقش مؤثری در صیانت از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی دارند
رئیس دانشگاه شریف: صرفه‌جویی ۴۰درصدی انرژی در دانشگاه‌ها گاز پتروشیمی‌ها را برای ۳۰ روز تأمین می‌کند
فیلم | بهاره حیدری: باید به سمتی حرکت کنیم که نه‌تنها گذرگاه انرژی را کنترل کنیم، بلکه ایران به هاب انرژی تبدیل شود
تشخیص سریع غذای فاسد با کمک بینی الکترونیکی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top