تاریخ انتشار: یکشنبه 1394/07/12 - 16:04
کد خبر: 181055

تحلیل فواد ایزدی از گزارش کمیسیون برجام

ایزدی تاکید کرد: اعضای کمیسیون برجام نهایت تلاش خود را انجام دادند و مباحثی که قابلیت نقد عملکرد دولت را داشته نیز به نفع دولت دیده‌اند.

خبرنامه دانشجویان ایران: کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این که گزارش کمیسیون برجام موارد خاکستری را سفید و به نفع دولت مورد توجه قرار داده است، گفت: مجلس مطابق آنچه مقام معظم رهبری فرمودند «اگر قرار است تحریم‌ها لغو نشود، معامله‌ای هم در کار نخواهد بود» ماده‌ واحده‌ای تصویب کنند.

فؤاد ایزدی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با فارس درباره گزارش امروز کمیسیون برجام اظهار داشت: اعضای کمیسیون برجام کاملاً سعی کرده‌اند که متن گزارش بسیار منصفانه باشد یعنی اگر در برخی حوزه‌ها نظر دولت را تا حدودی پذیرفته بودند، در متن این گزارش گنجانده شده و حوزه‌هایی که دارای شک و شبهه بودند را نیز کاملاً مثبت دیده‌اند.

ایزدی تاکید کرد: اعضای کمیسیون برجام نهایت تلاش خود را انجام دادند و مباحثی که قابلیت نقد عملکرد دولت را داشته نیز به نفع دولت دیده‌اند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بخش «ب» این گزارش که مربوط به بررسی حقوقی برجام است در بند یازدهم می‌توانست متفاوت نوشته شود، گفت: در بحث نقض برجام و نقض قطعنامه، نظر دولت مورد توجه قرار گرفته و این گزارش به دولت این امتیاز را داده است و اعضای کمیسیون نظر دولت را مبنی بر اینکه نقض قطعنامه نقض برجام نخواهد بود، پذیرفته‌اند.

وی تأکید کرد: گزارش کمیسیون برجام موارد خاکستری را سفید و به نفع دولت مورد توجه قرار داده است و طوری این گزارش نوشته شده که اگر نظر دولت جای کوچکترین تأئیدی دارد، آن را تأئید کرده‌اند تا متن معتدل باشد و با این کار به دولت کمک کرده‌ است.

ایزدی بر همین اساس متن گزارش کمیسیون برجام را کاملاً کارشناسی شده، غیرسیاسی و غیر جناحی دانست و تصریح کرد: به هر حال برجام مشکلات جدی دارد و مجلس نیز در یک بازه زمانی نه چندان طولانی باید نظر نهایی خود را نسبت به برجام اعلام کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل پیشنهاد کرد: به نظر می‌رسد خوب است مجلس طبق آنچه مقام معظم رهبری در جمع اعضای خبرگان فرمودند «اگر قرار است تحریم‌ها لغو نشود معامله‌ای هم در کار نخواهد بود»، ماده‌ واحده‌ای را تصویب کنند که این کار قطعاً‌ به خود دولت کمک کرده و دست آنها را برای صیانت از دستاورد هسته‌ای و استقلال کشورمان باز خواهد کرد.

وی گفت: چندی پیش در سایت مقام معظم رهبری خطوط قرمز فرمایشات ایشان در رابطه با بحث هسته‌ای در 19 محور مطرح شد و گزارش امروز کمیسیون برجام نشان می‌دهد از این 19 خط قرمز، 18 خط قرمز آن نقض شده است.

ایزدی ادامه داد: در ابتدای تیرماه مجلس در حوزه صیانت از دستاوردهای هسته‌ای نیز مصوبه‌ای داشت که به تأئید شورای نگهبان نیز رسید و رئیس‌جمهور هم آن را ابلاغ کرد اما هر سه بند این قانون در برجام نقض شده است.

این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای برخلاف مصوبه هسته‌ای مجلس بوده و معتبر نیست، افزود: چون یک فوریت این طرح به تصویب رسید طرحی که بر اساس گزارش کمیسیون برجام نوشته شود باید به کمیسیون بازگردد و سپس به صحن علنی ارائه شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وزارت امور خارجه: مقاومت لبنان تا محاکمه عاملان ترور ادامه دارد
ادعای جدید ترامپ برای تأثیرگذاری بر بازارهای انرژی کشورش
ادعای مقام آمریکایی: ایران نمی‌تواند برنامه تسلیحات هسته‌ای داشته باشد!
نبویان: دعوای اصلی آمریکا با ایران بر سر اصل اسلام است
اولیانوف: درباره ایران باید پیوسته به راه‌حلی مبتنی بر مذاکره اندیشید
پزشکیان: همه ظرفیت‌های کشور برای افزایش تاب‌آوری فعال شود
مراسم دومین سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله +عکس
قالیباف: قیمت نفت اثبات کننده دروغ‌های بنگاه فریب‌کاری آمریکاست
عارف: برای عبور از زمستان به همراهی مردم نیاز داریم
عراقچی: حتی اگر کار به جنگ آخرالزمانی کشیده شود، استوار خواهیم ایستاد
سفر نتانیاهو به امارات و دیدار با «بن زاید»
دیدار و گفتگوی عراقچی با وزیر خارجه بورکینافاسو
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت حمله به زیرساخت‌ها و اهداف غیرنظامی یمن
امنیت پایدار کشتیرانی در هرمز خارج از چارچوب تهران ممکن نیست
تنگه هرمز نه‌تنها باز نیست بلکه شکارگاه نیروی دریایی سپاه است
ترامپ باز هم مدعی پیروزی در جنگ با ایران شد
امکان تحصیل بدون آزمون مدال‌آوران بازی‌های آسیایی ناگویا فراهم شد
جدول توزیع مدال‌ها در پایان روز هشتم/ کاروان ایران هشتم شد
روایت دختر شهیدنصیرزاده از واکنش پدرش به احترام زارع به پرچم ایران
هواشناسی تهران هشدار زرد افزایش وزش باد صادر کرد
دستور وزیر نیرو برای استفاده مدیران آب و برق از خودروهای برقی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top