تاریخ انتشار: چهارشنبه 1394/08/06 - 12:14
کد خبر: 183421

نقش جک استراو در «پروژه نفوذ» چیست؟!

خبرنامه دانشجویان ایران: جک استراو به گفته خودش کسی بود که موفق شد تیم هسته ای دوران اصلاحات را تحت فشار گذاشته و بیانیه سعد اباد را به عنوان میوه حمله به عراق ، بدست آورد.

به گزارش افکار، یک روز تهران، روز دیگر یزد، اصفهان و شیراز. دلیلش نه برجام است و نه انتخابات پیش رو بلکه یکی از کسانی که به تلاش برای سلطه بر ایران در دوران اصلاحات به خود افتخار می کرد این روزها در خیابانهای این شهر ها قدم می زند. جک استراو.

دیپلمات کهنه کاری که این روزها ایران گردی را پیشه کرده است. از چهارراه استانبول گرفته تا حافظیه شیراز. همه جا می رود؛ دم خور همه مردم می شود و از اوضاع و احوال کوچه بازار ایران آگاه می شود. برخی می گویند آمده است تا شیرینی میوه ای که سالها پیش در سعد اباد کاشته است را بچشد.

او کسی بود که موفق شد تیم هسته ای دوران اصلاحات را تحت فشار گذاشته و بیانیه سعد اباد را به عنوان میوه حمله به عراق ، بدست آورد. (سخن جک استراو بعد از توافق سعدآباد) حالا آمده است تا میوه سعدآباد را ۱۲ سال پس از آن و بعد از فشارهای بی امان و تحریم های پی در پی که توسط دولت مطبوع او اعمال شده بود برداشت کند. ایران برجام را پذیرفت و حالا او در نقش یک فاتح وارد خیابان های تهران شده است آنهم در بازار ارز ایران.

جک استراو در تهران

وقتی در چهارراه استانبول عکسهایی از گفت و گوی جک استراو با عابران پیاده منتشر شد اولین واکنش ها از سوی برخی اصحاب رسانه مطرح شد. بسیاری این اقدام را در قالب خوشبینانه آن یعنی گردشگری تعبیر کردند و گفتند که او این روزها بازنشسته است و سفرهای تفریحی را در پیش گرفته است. اما با مروز زمان و انتشار عکس هایی از مراودات او با عابران پیاده مشخص شد که او در حال رایزنی در خصوص اوضاع بازار ایران است.

گفته می شود جک استراو در کاخ سعدآباد نیز حضور یافته است البته این بار به عنوان گردشگری تا شاید تجدید خاطری شود از فتوحاتش در سعدآباد. هرچند طرف ایرانی مذاکرات (حسن روحانی) سعدآباد را تامین کننده امنیت ملی می داند.

جک استراو در یزد

خبر حضور او در تهران و لزوم اخراج وی به دلیل کار شکنی هایی که در عرصه بین الملل علیه ایران داشته است تازه داغ شده بود که به یکباره عکس های وی از یزد منتشر شد. این نماینده پارلمان انگلیس در هتل مشیر یزد حضور یافت و از آنجا عازم اصفهان شد. شاید کمترین حاشیه ها برای استراو در شهر یزد رقم خورد. با این حال حضور او در دومین شهر ایران زمزمه ها درباره چرایی سفر این عضو ارشد پارلمان انگلیس به ایران را بیشتر کرد.

جک استراو در شیراز

پر حاشیه ترین بخش سفر استراو به ایران، سفرش به شیراز است که همزمان با تاسوعای حسینی است. حضور او در شهر شیراز از یک سو و دعوت یکی از انجمن های دانشجویی اصلاحات از او برای سخنرانی در دانشگاه از سوی دیگر سبب شد تا واکنش های سریع از سوی مردم در خصوص سفرش به شیراز شکل بگیرد تا جایی که استراو این بار سفرش نیمه تمام بماند و از شیراز راهی اصفهان شود. نکته جالب اینکه برخی از جوانان اصلاح طلب نه تنها چشمشان را بر عملکرد استراو در دو دهه گذشته علیه منافع ملی ایران بستند بلکه از او خواستند تا برایشان سخرانی کند که موجبات خشم بسیج دانشجویی شیراز را فراهم کرد.

جک استراو در اصفهان

استراو که در شیرازنتوانست پروژه به اصطلاح گردشگری خود را به اتمام برساند راهی اصفهان شد اما از همان ساعات اولیه حضورش در اصفهان با واکنش سریع مردم رو به رو شد. تجمه در مقابل هتل محل اقامت استراو (هتل عباسی) تنها چند ساعت بعد از ورود وی آغاز شد و این تجمع مانع از بازدید وی از کل اصفهان شده است.

برآورد اطلاعاتی در قالب گردشگری

وزیر خارجه سابق انگلیس و نماینده پارلمان این کشور، سمت کمی نیست که بتوان از کنار آن به راحتی گذشت. عدم واکنش وزارت خارجه نسبت به ورود استراو به ایران و عدم پاسخگویی در خصوص علت سفر وی در شرایطی که هنوز تحریم ها برداشته نشده و صداقت غرب به ایران اثبات نگردیده سوالی است که مسئولین "دیپلماسی خوشبینانه" باید پاسخ دهند.

سهل انگاری در قبال این دست سفرها شاید عامل اصلی تحریم ها در دهه گذشته محسوب می شود. گردشگرانی که می آمدند تا نبض بازار ایران را برای سرویس های غربی مخابره کنند. جاسوسی در قالب گردشگر موضوع جدیدی نیست و سالهاست که این روش در دنیا به عنوان راهکار جمع آوری اطلاعات و تخمین وضعیت جامعه به کار گرفته می شود.

چین به عنوان یکی از پیشتازان صنعت در دنیای امروز؛ معتقد است که جاسوسی های صنعتی وی از سالهای ۱۹۷۰ بوده است که اقتصاد این کشور را نجات داده است. چین از طریق مهندسی معکوس امور در حال عبور از آمریکا و تبدیل شدن به ابرقدرت اقتصادی دنیا است.

این نوع جاسوسی تنها از سوی چین نبوده بلکه سایر کشورها در برابر رقبای خود از جاسوسی اقتصادی استفاده می کنند. در خصوص روابط انگلیس و ایران اگر چه رقابت اقتصادی وجود ندارد اما رقابتهای فرهنگی، اجتماعی و به خصوص سیاسی شکل گرفته که در صورت موفقیت ایران در این عرصه ها، مدلی برای خروج از سلطه غرب شکل خواهد گرفت. بر همین اساس است که رهبر انقلاب از پروژه نفوذ پس از برجام سخن می گوید.

استراو در قالب گردشگر در همه سفرهایش در خیابانها با مردم عادی به گفت و گو می پردزاد. این اقدامش ناشی از تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر در بازار ایران است. پروژه نفوذ در ایران بسیار جدی است و اگر توجه نشود زیان های بسیار به همراه خواهد داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
پریسا
1394/08/06 - 12:39

باسلام و خسته نباشید
اصلاحات جدا خسته نباشید
اینجاست که واقعا متوجه معنی و مفهوم اصلاحات در لغت میشویم
غافل از اینکه اگر اون وری ها یک صدم ثانیه بر مامسلط شوند دیگر نه به اصلاحات کار دارند نه به جاده صاف کن هایشان نه به هیچ کس دیگر
آنها از دم سرمیبرند(مرجع تاریخ ایران و تمام تاریخهای شیعه )
ایکاش کمی تامل میکردید
شهدا ؟
شرمنده ایم
معرفی کسب و کارها
راهنمای جامع خرید و فروش ملک در پرند؛ از مسکن ملی تا پروژه‌های لوکس
خرید مواد اولیه تولید شکلات؛ راهنمای انتخاب ترکیبات برای افزایش کیفیت، براقیت و ماندگاری
فروش قطعات پکیج لورچ با ۲۵ درصد تخفیف ویژه
شارژ کارتریج در محل، بهترین انتخاب شرکت هایی که عجله دارند!
نکاتی برای تمیز کردن و نگهداری صحیح از فرش
۷ مهارت ضروری هر معامله گر که نمی دانید
فارکس چیست و چرا باید آن را جدی بگیریم؟
فرش کثیف چقدر می‌تواند برای سلامتی ما خطرناک باشد؟
خرید بیت کوین: راهنمای عملی برای ایرانیان
فیلم | توضیح آیت‌الله جوادی‌آملی درباره نماز قائد شهید
بیانیه حزب اتحاد ملت؛ موشکهای آمریکایی را پیام دیپلماتیک میداند که باید با لبخند پاسخ داد!
‌یمنی‌ها نفتکش‌های عربستان را از باب‌المندب برگرداندند
مسی به حضور در تیم ملی فوتبال آرژانتین ادامه می دهد
ویزای شمشیربازان برای مسابقات قهرمانی جهان صادر شد
بازار فروش سؤالات جعلی آزمون دستیاری
مهلت بخشودگی جریمه قانون مالیات بر ارزش افزوده تا ۳۱ تیر تمدید شد
حملات جدید ایران به مواضع آمریکایی در بحرین و اردن
سخنگوی دولت: لنج‌های تجاری در جاسک مورد حمله دشمن قرار گرفته است
ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران آغاز شد
یخچال انسانی برای مقابله با گرمازدگی ساخته شد
فرصت همکاری در حوزه علوم اعصاب و فناوری
بازار فروش سؤالات جعلی آزمون دستیاری
ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران آغاز شد
۸ نفر از روسای دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها ابقا شدند
کاهش طول دوره دکتری با تعیین استاد راهنما از ابتدای تحصیل
در دانشکده مدیریت، کارمندی که از قانون دفاع کرد، توبیخ می‌شود!
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top