به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اخیرا بر روی بُرد اعلانات معاونت فرهنگی و اجتماعی برخی از دانشگاه های تهران - به طور مثال دانشگاه علم و صنعت- آگهیای با عنوان "هشتمین دوره سفرهای دانشجویی به اروپا" نصب شده است، که باعث تعجب دانشجویان شده است.
جالب اینجا است که این اردو 14 روزه در نوروز 95 برگزار می شود، و دانشجویان «علاقه مند» در این سفر از کشورهای، یونان، ایتالیا، سوئیس، فرانسه و اسپانیا دیدن خواهند کرد!
خبرنگار خبرنامه دانشجویان ایران برای پیگیری این آگهی، به شماره همراه که در پایین این اطلاعیه آمده بود تماس گرفت و خواهان جزئیات این سفر شد؛ فردی به نام "م" که صوت آن در زیر آمده است، در ابتدا، خبرنگار ما درباره جزئیات این سفر و مجوزهای خروج از کشور می پرسد که وی بعد از اینکه نام دانشگاه را درخواست میکند، می گوید: "پروسه خیلی راحتی است، شما طی یک روز از صبح تا ظهر، می توانید مجوز خروج از کشور را بگیرید."
خبرنگار ما در ادامه با ابراز نگرانی از مطرح کردن این «سفر اروپایی» به والدین خود از وی میخواهد که والدین را توجیه کنند، که این فرد می گوید: "حتما، حتما!"
این فرد در پاسخ به سوال دیگری درباره هزینه این سفر نیز می گوید: "این سفر وام ندارد، ولی شما می توانید قسطی پرداخت کنید، اشکالی ندارد؛ هزینه این سفر نیز 2690 یورو به علاوه بلیط رفت و برگشت، که در کل حدود 11 تا 12 میلیون تومان هزینه سفر خواهد شد."
اما قسمت جالب این گفتگو آنجایی است که خبرنگار ما درباره اطلاع داشتن دانشگاه از این اردو می پرسد که وی پاسخ می دهد: "اصل این سفرها در دانشگاه هنر و دانشگاه تهران است، که هشت سال است دارد برگزار می شود و این دانشگاه ها کاملا در اطلاع هستند"
این گفتگو حاشیه های دیگری نیز دارد که در ادامه آن را می شنوید؛
در پایان این گفتگو و پس از درخواست جزئیات برنامه، وی با ارسال فایلی، برنامه این سفر 14 روزه را اعلام کرد.
مسئولین فرهنگی چه میکنند؟
یکی از نقاط حساس و تاثیرگذار در حوزه فرهنگ سازی و رابط مستقیم این حوزه با دانشجو و دانشگاه، معاونت فرهنگی وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد است که همه تشکل ها، کانون ها و نهادهای فرهنگی دانشگاه ها هم با واسطه و بدون واسطه زیر مجموعه آن هستند که در صورت عدم کارکرد مناسب می تواند موجبات انحراف دانشجویان را فراهم کنند؛ نکته ای که رهبر انقلاب در دیدارهای متعدد طی سالهای اخیر اخیر بر آن تاکید ویژه داشتند.
آنچه در دو سال گذشته در فضای فرهنگی دانشگاه های کشور مشهود است تغییر نگاه کلان مدیریتی در مسائل و فعالیت های فرهنگی است؛ چنانچه برگزاری کنسرت ها، اردوهای مختلط، شوی لباس و مراسم هایی از این دست موجب کم رنگتر شدن و به حاشیه رفتن دیگر مسائل مهم از جمله مسئله علمی در دانشگاه ها شده است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با روئسای دانشگاه ها به این نکته اشاره نمودند و فرمودند: «برخی کار فرهنگی را با کنسرت و اردوهای مختلط اشتباه گرفته اند و برای توجیه کار غلط خود میگویند، دانشجویان باید شاد باشند! شاد بودن برای هر محیطی خوب است، اما به چه قیمتی؟ به قیمت برگزاری مراسم و اردوهای مختلط؟ مگر غربی ها از اختلاط چه بهره ای جز جنایات کنونی جنسی برده اند که ما بدنبال پیروی از همان شیوه ها هستیم. کار فرهنگی ماهیت دیگری دارد، مسئولین فرهنگی دانشگاهها بفهمند چه می کنند؟ کار فرهنگی صحیح این است که انسان مؤمن، متخلق، انقلابی، معتقد به آرمانها، دوستدار کشور و نظام اسلامی و دارای بصیرت و عمق دینی و سیاسی تربیت شود.»
حتی رهبر انقلاب در دیدار نخبگان در مهرماه به همین مسئله اردوهای اروپایی نیز اشاره می کنند: "یکی از فرصتها هم همین اردوهای جهادی است؛ این اردوهای جهادی بمراتب بهتر از اردوهایی است که متأسّفانه هنوز هم معمول است. با اینکه من هشدار دادهام، بعضیها اردو درست میکنند که بفرستند اروپا؛ اردوی دانشجویی به اروپا! یکی از غلطترین کارها این است؛ این اردوی جهادی، از آن بمراتب بهتر و شرافتمندانهتر و مفیدتر است."
البته در این میان مسئولین فرهنگی وزارت خانه های بهداشت و علوم مواضعی را نسبت به این وضعیت گرفته اند، اما اقدامات عملی کاملی را در این زمینه شاهد نبوده ایم، جالب اینجا است که اخیرا سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم با حضور در برنامه «تیتر امشب» درباره برگزاری اردوهای خارج از دانشگاه می گوید: "ممکن است دانشجویان دختر و پسر در خارج از دانشگاه برای خود اردوهایی برگزار کنند که دانشگاه در این حوزه مسئولیت و اختیاری ندارد اما توصیه اکید ما به دانشجویان این است که در این اردوها شرکت نکنند."(!)
«خبرنامه دانشجویان ایران» طی سالهای گذشته همواره با هشدار نسبت به وضعیت فرهنگی دانشگاه ها نسبت به برگزاری این نوع اقدامات هشدار داده بود؛ بروز اتفاقاتی از قبیل اجراهای زنده کنسرت و گروه های موسیقی و همنوا شدن دانشجویان با آن و حتی رقاصی برخی در این بین، می توان گفت در طی دو سال گذشته با یک امر عادی در آمده است و فقط هم محدود به مواری که در ادامه بدان پرداخته خواهد شد نیست اما تعدد آن در سال گذشته اخیر، این نگرانی را به همراه داشت که این موضوع به امری عادی در دانشگاهها و بین دانشجویان تبدیل شود عملا فضای علمی دانشگاهها، به بهانه دوری از التهاب و سیاست، به این سمت پیش برود.
البته در این میان پیگیریهای این پایگاه خبری توانسته است تعدادی از این دست اقدامات را شناسایی و به اطلاع رسانی کند؛ نمونه آن برگزاری کارگاه ترانه سرایی توسط دانشگاه علامه طباطبایی بود، که با اقدام بموقع و اطلاع مسئولین دانشگاه لغو شد.
در این میان و با توجه به عدم ورود «جدی» مسئولین مرتبط در جلوگیری از برگزاری این نوع مراسم، خبرنامه دانشجویان ایران قصد دارد یک سلسله گزارش هایی را از اقدامات ضدفرهنگی دانشگاه های کشور اعم از اردوها و مراسم های مختلط، کنسرت، تورهای اروپایی و.. منتشر کند؛ فلذا از دانشجویان و دانشگاهیان جبهه فرهنگی انقلاب درخواست می نماییم در صورت در اختیار داشتن اسناد و اطلاعات در این خصوص ما را در انجام رسالت خویش از طرق زیر یاری نمایید.
* شماره تماس: 88915457-021
* میل: info@iusnews.ir