تاریخ انتشار: دوشنبه 1394/10/07 - 10:44
کد خبر: 188732

بهروز کلاته

دو گام تا جهانی شدن اسلام اصیل

دو گام تا جهانی شدن اسلام اصیل

بنابراین ما به دو گام اساسی برای ایجاد پویش احتیاج داریم، اولا نیروهای رسمی باید بتوانند در وهله اول یک اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به نیروها و عناصر فوق انجام دهند همچنان که در جنگ بخشی از نیروهای رسمی در ابتدا به نیروهای نخبه آگاهی می بخشند تا آنها بتوانند به بدنه مردمی ای که با آنها ارتباط دارند آگاهی ببخشند و دوما فعال شدن نیروهای نخبه و ایجاد شبکه اولیه آنها است

خبرنامه دانشجویان ایران: بهروز کلاته// چندی پیش دومین نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی منتشر شد. محتوای این دو نامه قاعدتا با مواضع غرب سازگار نیست چرا که جوانان غربی را دعوت می کند که با اسلام از طریق منابع اصیل آشنا شوند، تروریسم و منشا واقعی آن یعنی غرب را بشناسند، بنابراین طبیعی خواهد بود که رسانه های غربی این نامه ها را سانسور و بایکوت کنند تا مبادا جوانان کنجکاو غربی به سمت این نامه ها کشیده شوند و با واقعیتی به نام استکبار جهانی و بازوهایش آشنا شوند.

بنابراین تنها منابع رسمی که برای اطلاع رسانی به جوانان غربی باقی می ماند شبکه های تلویزیونی بین المللی جمهوری اسلامی و وبسایت های رسمی است که مسلما برای پوشش همه جانبه و اطلاع رسانی به جوانان غربی نه تنها ناکافی است بلکه با اندک فشاری از سوی دولت های غربی از کارایی خارج خواهند شد همانطور که پیش از این هم دیده ایم که برخی از وبسایت های داخلی ایران و شبکه های بین المللی مانند پرس تی وی به دلیل آنکه منافع غرب را زیر سوال برده اند و موثر واقع شده اند از دسترس خارج شده اند لذا یک راه دیگر باقی می ماند و آن ایجاد پویش مردمی ترویج و اشاعه نامه های رهبری انقلاب به جوانان غربی است.

ممکن است از پویش مردمی این برداشت شود که عموم مردم باید در ترویج این نامه ها نقش بازی کنند اما این قضاوت کمی عجولانه است.

اگرچه پویش مردمی در آخر به این می رسد که عموم مردم به میدان می آیند ولی این پویش توسط نخبگان مردمی شکل می گیرد و در مراحل انتهایی منجر به حرکت گسترده مردمی می شود بنابراین یکی از روش های ترویج نامه رهبر معظم انقلاب استفاده از ظرفیت نخبگان مردمی جهت شکل دهی یک پویش مردمی خواهد بود.

اگر منظور از نخبگان را در این نوشتار کسانی در نظر بگیریم که توانایی برقراری ارتباط با جوانان غربی را دارند، آنها عبارت خواهند بود از: دانشجویانی که در خارج و داخل کشور، نویسندگان و فعالین فرهنگی که دارای نقش بین المللی هستند، اساتید دانشگاه ها و .... که هر کدام می توانند یک نقش سازنده در ترویج این نامه ها ایفا نمایند.

البته در این بین برای ایجاد یک پویش مردمی فقط و فقط نباید دیدگاه خود را محدود به نخبگان وطنی کنیم چرا که هر کسی که اندک دلبستگی به اسلام ناب و اصیل دارد و می تواند یک پل ارتباطی برای برقراری ارتباط با جوان غربی باشد در دایره این نخبگان قرار می گیرد.

در وهله اول از موثرترین قشر نخبه آغاز می‌کنیم یعنی دانشجویان و مخصوصا دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند.

در حال حاضر خوشبختانه وضعیت علمی کشور نسبت به دهه های گذشته قابل مقایسه نیست و ایران جزء کشورهایی محسوب می شود که سرعت رشد علمی آن بسیار بالاست و علاوه بر این از نظر تولید علم در رتبه های بالای جهانی و در کنار کشورهای پیشرفته جهان قرار دارد و پژوهشگران ایرانی در سطح جهان اعتبار بالایی دارند لذا می توان با استفاده از ظرفیت علمی دانشجویان ایرانی چه در خارج از ایران و چه در داخل ایران اقدام به ترویج نامه رهبری نمود.

در این زمینه کافی است هر دانشجوی و یا استاد داخلی فقط یک ایمیل به یک دانشجوی غربی بزند یا اینکه در شبکه های اجتماعی نخبگان مثل شبکه اجتماعی آکادمیا این نامه را به اشتراک بگذارند علاوه بر این پژوهشگران و دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند می توانند در یک مرحله فراتر از به اشتراک گذاشتن نامه شرکت داشته باشند مسلما آنها دوستان و همکاران و هم رشته ای‌هایی از جوامع غربی دارند که جزء جامعه جوان غرب محسوب می شوند بنابراین علاوه بر اطلاع رسانی و کمی بحث و گفتگو و بعضا راهنمایی کردن می توانند از ضریب نفوذ بالاتری که نسبت به دانشجویان داخلی دارند استفاده کنند.

علاوه بر این تشکل های دانشجویی خارج از کشور مثل انجمن اسلامی دانشجویان خارج از کشور در این رابطه می توانند تاثیر گذار باشند و با فعالین دانشجویی و عموم دانشجویان و جوانان غربی می توانند ارتباط بگیرند و در زمینه ترویج نامه گام بردارند حتی تشکل های دانشجویی داخل کشور هم می توانند در این زمینه فعالیت داشته باشند البته به صورت محدودتر و در یک گام موثر و غیر مستقیم می توانند با ارتباط گیری و آگاهی بخشیدن و اطلاع رسانی به تشکل های دانشجویی کشورهای مسلمان از ظرفیت آنها برای ترویج نامه بهره ببرند.

بنابراین دانشجویان و تشکل های دانشجویی داخل و خارج کشور می توانند با یک تلاش حداقلی یک گام موثر بردارند چرا که آنها تنها قشری هستند که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با قشر جوان غربی ارتباط دارند یا می توانند ارتباط بگیرند و اگر این حلقه شکل بگیرد هسته اصلی شکل خواهد گرفت.

اساتید دانشگاه ها نیز می توانند همچون دانشجویان این ارتباط را به صورت مجازی و یا واقعی در فرصت های مطالعاتی، سفرهای پژوهشی و کنفرانس ها و سمینارها داشته باشند اما نقش موثرتری که اساتید دانشگاه می توانند ایفا نمایند ایجاد دغدغه در دانشجویان برای ارتباط با جوانان غربی است که در شکل گیری پویش مردمی یک نقش موثر خواهد بود.

بنابراین با استفاده از ظرفیت دانشجویان، اساتید و شبکه های اجتماعی می توان هسته اولیه این جنبش را به وجود آورد علاوه بر این هنرمندان متعهد با وجه بین المللی که بعنوان سفیرفرهنگی غیر رسمی ایران شناخته می شوند می توانند با جهان غرب ارتباط بگیرند و حتی در نوشتاری کوتاه یا کلیپ تصویری که می تواند در شبکه های اجتماعی توزیع شود نسبت به این نامه اطلاع رسانی و آگاهی ایجاد نمایند که مسلما بخاطر وجهه بین المللی و هنری که دارند مورد توجه قرار خواهند گرفت.

اما ظرفیت را نباید به این چند جنبه محدود کرد مسلما هستند افراد مشهور از دانشمندان، شخصیت های معروف ایرانی که درون جامعه غربی حضور و نفوذ دارند بنابراین می توان از این ظرفیت نیز بهره برد و علاوه بر این هستند دانشجویان و اساتید و هنرمندان بین المللی و مسلمانان غیر ایرانی که خود را به محتوای این نامه ها متعهد می دانند و باید از ظرفیت آنها نیز بهره برد اما یک نکته که در این زمینه مغفول مانده و آن نقش بخش رسمی در ایجاد انگیزه و تقویت نیروهای داوطلبی است که در سطور فوق از آنها بعنوان هسته اصلی راه اندازی پویش مردمی برای ترویج اسلام ناب نام برده شد.

بنابراین ما به دو گام اساسی برای ایجاد پویش احتیاج داریم، اولا نیروهای رسمی باید بتوانند در وهله اول یک اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به نیروها و عناصر فوق انجام دهند همچنان که در جنگ بخشی از نیروهای رسمی در ابتدا به نیروهای نخبه آگاهی می بخشند تا آنها بتوانند به بدنه مردمی ای که با آنها ارتباط دارند آگاهی ببخشند و دوما فعال شدن نیروهای نخبه و ایجاد شبکه اولیه آنها است.

پس از آن که این هسته اولیه شکل بگیرد و علاوه بر اینکه آگاهی بخش باشد خود به آگاهی برسند حال وقت آن می رسد که مردم به آن هسته اولیه اضافه شوند در واقع این دیگر فقط مردم ایران نخواهند بود که هسته ثانویه را شکل خواهند داد بلکه در اینجا منظور از مردم، عموم کسانی است که توسط نخبگان جامعه خود، اسلام اصیل را شناخته یا با آن آشنا شده اند آنگاه پویش مردمی اسلام اصیل در برابر استکبار در جهان شکل به صورت منسجم خواهد گرفت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سیاست‌گذاری‌های کشور باید پیوست خانواده داشته باشد
هزینه‌های اولیه سوختگی تحت پوشش بیمه است
اجرای مرحله تکمیل ظرفیت برای چهل و سومین دوره آزمون دستیاری فوق تخصصی
طرح خودگردانی دانشگاه تهران در دولت در دست بررسی است
استکبارستیزی اقتصادی نیازمند اصلاح ساختار‌ها و استقلال در تصمیم‌گیری است
استکبارستیزی، وظیفه‌ای الهی و توقف‌ناپذیر است
قیمت طلا و سکه امروز ۱۱ آبان
استکبارستیزی باید به فرهنگی فراگیر در جهان تبدیل شود
برخورد قضایی با محکومان اقتصادی یکسان نیست
هیچ‌کس نباید در تأمین نیازهای اساسی زندگی تنها بماند
مکرون و فراموشی نسخه‌ای که برای ایران پیچیده بود
ازسرگیری اعتراضات دانش‌آموزی در فرانسه پس از پایان تعطیلات
با مردم درباره کمبود گاز صادقانه صحبت کنیم
دانشجوی ما اقدام به خودسوزی نکرده است
بزرگ‌ترین صرافی رمزارز جهان هک شد
دولت بریتانیا با متفکران حامی فلسطین چون تروریست رفتار می‌کند
۹ روز پس از نمایش کوپر؛ ۱۱ نفتکش در آتش
باید مطالبه‌گر وحدت بمانیم نه پاسخگوی وحدت/ حرف را باید زد؛ اما با بیان درست
توضیحات دانشگاه تهران در مورد خودسوزی یکی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی
انتشار هشدار حمله هسته‌ای جعلی با هک اپ دولتی روسیه
تسهیلات آموزشی ویژه دانشجویان مادر؛ امکان مرخصی تا ۴ نیمسال
تسهیلات آموزشی ویژه دانشجویان مادر؛ امکان مرخصی تا ۴ نیمسال
تسهیلات آموزشی ویژه دانشجویان مادر؛ امکان مرخصی تا ۴ نیمسال
نمرات مردودی دانشجویان ورودی ۱۴۰۲ به بعد در معدل کل محاسبه نمی‌شود
بررسی گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی ایران و عراق
امکان ویرایش معدل و سهمیه در آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی فراهم شد
بازگرداندن توانمندی های مغز آسیب دیده با امواج صوتی
کلیداولیه آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی۱۴۰۵ منتشر شد؛ اعلام زمان اعتراض
تسهیلات جدید برای قبولی‌های ارشد و دکتری؛ امکان شروع تحصیل از ترم بعد
تهیه سند ملی نقشه راه فناوری‌های دریایی به دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر سپرده شد
کسب ۳ مدال و ۱۵ رتبه زیر ۱۰، حاصل تلاش دانشجویان «امیرکبیر» در المپیاد علمی دانشجویی
بازگشت رشته سیاست‌گذاری عمومی به دفترچه آزمون دکتری
راهنمای انتخاب بهترین پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین؛ امکانات، مزایا و ویژگی‌های یک سامانه آموزشی استاندارد
هزینه کلاس خصوصی زبان انگلیسی  در سال ۱۴۰۵ چقدر بود؟
تفکیک مسیر ارتقای اساتید علوم انسانی از رشته‌های مهندسی و کشاورزی
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر برضرورت حفظ حرمت محیط دانشگاه تاکید کرد
مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۶ تا ۱۵ آبان تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top