تاریخ انتشار: یکشنبه 1394/10/27 - 10:19
کد خبر: 190487

انتقادات بازیگر سینما از جشنواره فیلم فجر

طی سال های اخیر تمامی دغدغه مدیران سینمایی ما به جای تولید آثار خوب و ارزشمند به برگزاری مراسم هایی همچون فرش قرمز برای فیلم ها و یا ایجاد حواشی برای انتخاب مکان های برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره شده و سطح سلیقه عمومی جامعه و حتی برخی از سینماگران نسبت به این رویداد را تنزل بخشیده اند.

خبرنامه دانشجویان ایران: طی سال های اخیر تمامی دغدغه مدیران سینمایی ما به جای تولید آثار خوب و ارزشمند به برگزاری مراسم هایی همچون فرش قرمز برای فیلم ها و یا ایجاد حواشی برای انتخاب مکان های برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره شده و سطح سلیقه عمومی جامعه و حتی برخی از سینماگران نسبت به این رویداد را تنزل بخشیده اند.

بازیگر فیلم سینمایی «جهیزیه ای برای رباب» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: حواشی نه تنها هیچ دردی از سینمای ما دوا نمی کند بلکه باعث می شود تا اندک اعتبار سینما نیز از میان برود. متاسفانه جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور به جای آنکه به کیفیت بپردازد کمی گرا شده و با تقلید از برخی مراسم و جشن های غربی برگزار می شود.

وی با تاکید بر اینکه سینمای امروز ایران نیاز جدی به تولید آثار ارزشمند و فاخر سینمایی دارد تا از این رهگذر جشنواره فیلم فجر هم به ویترین قابل افتخاری به تولیدات سالانه سینما تبدیل شود تصریح کرد: طی سال های اخیر تمامی دغدغه مدیران سینمایی ما به جای تولید آثار خوب و ارزشمند به برگزاری مراسم هایی همچون فرش قرمز برای فیلم ها و یا ایجاد حواشی برای انتخاب مکان های برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره شده و سطح سلیقه عمومی جامعه و حتی برخی از سینماگران نسبت به این رویداد را تنزل بخشیده اند.

معصومی ادامه داد: روند فرسایشی جشنواره فیلم فجر سال به سال بیش از گذشته مشهود است به نحوی که اگر مردم در سال های ابتدایی برگزاری این رویداد سینمایی حاضر بودند ساعت ها در صف های طویل و برف های سنگین زمستانی بایستند تا فیلم ها را تماشا کنند اینک کمترین علاقه ای در عامه مردم برای تماشای فیلم ها در ایام جشنواره مشاهده نمی شود و تنها تعداد انگشت شماری از دانشجویان رشته های هنری هستند که همچنان از این رویداد استقبال می کنند.

این بازیگر پیشکسوت سینمای ایران سپس خاطرنشان کرد: من سال ها است پایم را در جشنواره فجر نگذاشته ام و به خاطر این امر به خود می بالم! چرا که معتقدم جشنواره ای که با عنوان جشنواره انقلابی «فجر» برگزار می شود تنها یک گرته برداری غلط از جشنواره های غربی است و حتی با فرهنگ غنی ۷ هزار ساله ایران هم هیچ گونه سنخیت و همخوانی ندارد.

برنده ۲ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: این جشنواره که در سال های ابتدایی برگزاری اش امری ساده، لطیف و انسانی بود و آرمان های انقلابی را دنبال می کرد اینک اصل سینما، فرهنگ و هنر در آن دیده نمی شود.

بازیگر سریال تلویزیونی «امام علی (ع)» در ادامه این گفتگو خطاب به مدیران سینمایی گفت: آقایان بدانید که با انجام این کارها نه تنها برای سینمای ایران اعتباری کسب نمی کنید بلکه نام نیکی نیز در اذهان آیندگان از شما باقی نخواهد ماند.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این سوال که آیا حضور خودش در جشنواره فیلم فجر و دریافت جایزه از این رویداد سینمایی توانسته تاثیری بر روند کار حرفه ای اش در سینما داشته باشد اظهار داشت: من معتقدم هر جایزه و هر تشویقی هنرمند را نسبت به کارش متعهدتر می کند؛ من اولین بازیگر زنی بودم که برای اولین بار در سینمای پس از انقلاب اسلامی جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را در سال ۱۳۶۳ دریافت کردم و به فاصله دو سال پس از این اتفاق نیز مجدداً توانستم دومین سیمرغ بلورینم را از این جشنواره بگیرم و همین امر باعث شد تا بعدها با دقت بیشتری در فیلم ها و سریال ها حضور داشته باشم.

معصومی ادامه داد: جایزه باعث می شود که هر هنرمندی تلاش کند تا سطح کار جدیدش پایین تر از کارهای قبلی اش نباشد و نسبت به هنرش، مردمش و حرفه اش متعهدتر از گذشته گردد؛ اما قطعا زمانی که جشنواره ای مانند «فجر» اعتبار اصلی و اولیه خود را از دست بدهد دیگر جایزه آن هم ارزش گذشته را نخواهد داشت.

بازیگر فیلم سینمایی «ناخدا خورشید» در ادامه این گفتگو خطاب به جوانان جویای نام و شهرت گفت: کسانی که دنبال نام و شهرت هستند قطعا فراموش می شوند و نمی توانند به ماندگاری در عرصه های هنری دست پیدا کنند؛ ما در سال های پس از انقلاب به ویژه طی ۲ دهه اخیر بسیاری از بازیگران را دیدیم که بدون داشتن پایه های قوی و مستحکم وارد سینمای شدند و چند صباحی توانستند برای خود نام و عنوانی دست و پا کنند اما امروز رسما هیچ خبری از آن ها نیست و جالب تر آنکه مردم نیز آن ها را فراموش کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: کسب نام، شهرت و امثالهم شاید تنها در لحظه بتواند برای هر فردی جذاب باشد اما توصیه من به تمامی علاقمندان به هنر هفتم این است که اگر می خواهند در این عرصه ماندگار شوند بایستی ابتدا پایه های عقیدتی و علمی خود را مستحکم کنند تا بتوانند در اذهان مخاطبان به ماندگاری برسند.

معصومی در خاتمه این گفتگو با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر برای دستیابی به اعتبار اولیه و والای خود نیاز به تشکیل تیم های کارشناسانه و تدوین قوانین جدی بر اساس نیازهای روز سینمای کشور دارد اظهار داشت: معتقدم باید تیمی متشکل از هنرمندان نامدار و دغدغه مند، مدیران امتحان پس داده سینما و همچنین کارشناسان صاحب نام برای برگزاری جشنواره فیلم فجر تشکیل شود تا آن ها بتوانند با رفع عیوب سال های گذشته این رویداد مهم سینمایی جشنواره ای را برگزار کنند که بتواند به اعتبار اولیه خود دست پیدا کند و مجددا برای تمامی دست اندرکاران هنر هفتم جایگاهی قابل اعتنا داشته باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مورینیو: اگر VAR اشتباه کرده باشد، فوتبال به ایران یک سکوت بدهکار است
رونمایی از موج سوم طرح «احوالپرسی از دانشجویان» با تمرکز بر پساجنگ
نخست وزیر عراق: روابط ما با ایران مبتنی بر حسن همجواری و احترام است
اطلاعیه جدید مرکز وکلای قوه قضاییه برای پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی
سردار رضایی: پاسخ نقض تفاهم‌نامه توسط آمریکا سریع و کوبنده خواهد بود
ایران قربانی یک صحنه بحث‌برانگیز شد
همراهی زنان و کودکان بخشی از حکمت عاشورا
ماجرای اهدای «زمین چهارباغ» با دستور رهبر شهید انقلاب
خدمات مادر و کودک در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید ارائه می‌شود
برگزاری تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد به صورت هوایی
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
حمله تند زلاتان به داوری دیدار ایران و مصر
تجارت با ایران ادامه دارد/ پروژه‌های مشترک هسته‌ای متوقف نشده‌اند
وزیر ارتباطات خواستار خارج شدن سایت‌های ارتباطی از اولویت قطع برق شد
برنامه‌ حمایتی بانک مرکزی از مشتریان بانک‌های دارای اختلال
CNG چطور می تواند ناجی سوخت کشور شود؟
سومین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۶
نشست مسئولان برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب با عراقچی
حمایت از شرکت‌ها برای توسعه زیرساخت‌های پردازشی هوش مصنوعی
فیفا به ایران بدعهدی کرده است/ اگر حذف هم شویم باید از ما تقدیر شود
هشدار نارنجی مدیریت بحران تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top